Jørgen Snøås Gustavsen tar i mot prisen for Årets inspirasjon på Arrangørkonferansen, vegne av Tons of Rock.
Jørgen Snøås Gustavsen tok i mot prisen for Årets inspirasjon på vegne av Tons of Rock. Foto: Torstein Lund Sperstad

Tons of Rock er tildelt prisen Årets inspirasjon 2022

30.10.2023

På Arrangørkonferansen 2023 i Fredrikstad, ble vinneren av Årets inspirasjon kåret. Fem gode initiativ ble presentert på konferansens siste sesjon, før vi røpte vinneren i kategorien. Arrangøren som fikk flest stemmer av sine arrangørkolleger var Tons of Rock for sitt initiativ Tons of Love. 

En annerledes prisutdeling

Norske Kulturarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i medlemsmassen. I år har Arrangørprisen fått ny form. Vi har reist på turné og overrasket vinnerne i hver kategori der hvor de holder til. Gjennom sommeren og høsten har vi overrakt priser for kategoriene Årets helårsarrangør, Årets festival, Årets nykommer og Årets øyeblikk 2022. Den nye prisen, Årets inspirasjon, sparte vi til Arrangørkonferansen 2023.

 

Prosess: Fem finalister

Arrangører har nominert seg selv i de ulike kategoriene og alle har konkurrert på lik linje uavhengig av arrangørens profil, beliggenhet, organisasjonsform og størrelse. NKA har med seg relevante bransje- og fagpersoner i utvelgelsesprosessen. En fagjury siler ut fem finalister i hver kategori. Deretter er det opp til arrangørkolleger å stemme frem sine favoritter. I kategorien Årets øyeblikk er det publikum som stemmer frem sin favoritt.

 

Prisutdeling på Arrangørkonferansen

Årets inspirasjon, den nye prisen av året, ble delt ut under Arrangørkonferansen 27.–28. oktober i Fredrikstad. Finalistene i kategorien var Oslo World, Tons of Rock, Parkteatret Scene, Márkomeannu og Dirty Old Town. Alle de flotte initiativene ble presentert på konferansens siste sesjon, for å inspirere arrangørfeltet, gjennom å dele erfaringer. Deretter ble vinneren annonsert, og den gjeve prisen gikk til Tons of Rock.

 

Initativet Tons of Love

Tons of Love ble satt i gang før sommeren 2022. Sikkerhet- og HMS-avdeling på Tons of Rock kom med forslag til en holdningskampanje med fokus på samtykke, trygghet, åpenhet, respekt og medansvar på festivalområdet og festivalcampen.

– Erfaringene før covid var at vi på Tons of Rock hadde verdens beste publikum. Publikummet vårt er inkluderende og tar var på hverandre. Siden vi nå hadde vært i lockdown pga. covid noen år, så var det i bransjen litt usikkerhet rundt hvordan folk ville oppføre seg når de nå endelig kunne komme tilbake til festivaler og konserter igjen. Her kom ideen om at vi ønsket at disse gode holdningene fremdeles skulle være viktige for vårt publikum, samt at vi ville sette fokus på inkludering og det å ta vare på hverandre. Ut fra dette kom vi på ideen om Tons of Love. Vi ønsket at lignenede kampanjer skulle kunne kjøres over hele Norge, og for at det skulle være en fellesfaktor som kunne spores mellom de forskjellige kampanjene kom vi på navnet #safefestival. Dette ble godt mottatt, og fikk støtte fra blant andre Norske Kulturarrangører, sier Jørgen Snøås Gustavsen som tok imot prisen på vegne av Tons of Rock. 

 

Jørgen Snøås Gustavsen holder prisen som ble tildelt Tons of Rock - Årets inspirasjon 2022. Hans kollega Eirin Martina Bonnevier Berg bærer en blomsterbukett og smiler stolt.

Jørgen Snøås Gustavsen og Eirin Martina Bonnevier Berg fra Tons of Rock var til stede på Arrangørkonferansen, og tok i mot prisen Årets inspirasjon. Foto: Torstein Sperstad Lund. 

 

Vi gratulerer vinnerne av Arrangørprisen 2023:

Årets helårsarrangør: Kroa i Bø

Årets festival: Vinjerock

Årets nykommer: MYLDR

Årets øyeblikk: Sámi beassášmárkanat/Mads Suhr Pettersen

Årets inspirasjon: Tons of Rock

 

Med dette avrundes Arrangørprisen 2023, og en vinner har blitt kåret i hver kategori. Vi takker alle våre medlemmer, de nominerte og ikke minst vinnerne for deres bidrag, engasjement og inspirasjon. Vi i NKA er stolte av alt det gode arbeidet våre medlemmer gjør for å skape gode og inkluderende kulturopplevelser for alle. Vi er også utrolig takknemlige for viljen til å dele erfaringer og innsikt slik at vi kan lære av hverandre og stå sterkere sammen.