En glad og jublende gjeng. Andre person til venstre holder en pris i glass og personen i midten holder en blomsterbukett.
Fra utdeling av pris til MYLDR, som ble kåret til Årets nykommer 2022. Foto: Einar Waldeland Gautvik

MYLDR er kåret til Årets nykommer 2022

06.06.2023

Stemmene er telt opp: MYLDR er Årets nykommer 2022! 6. juni overrasket Norske Kulturarrangører nykommeren i deres egne lokaler i Molde sentrum. Moldejazz, en veteran i regionen, var til stede for å overrekke prisen til byens ferskeste arrangørtilskudd.

MYLDR ble startet av fem venner som flyttet hjem til Molde fra trygge jobber i Bergen og Oslo for å starte et arrangørselskap midt i pandemien. Siden starten, i mai 2021, har de hatt et høyt aktivitetsnivå og arrangert en rekke arrangementer. Gjengen har stått bak både klubbkonserter, show, livepodcast og festivaler, spredd utover ti ulike lokasjoner og konsertsteder. Det stopper heller ikke der, de er allerede i gang med planleggingen av eget konserthus og utested. Dette er en gjeng med store planer og ambisjoner!

 

Tok saken i egne hender

Gjengen bak MYLDR mente Molde manglet en aktiv og variert helårsarrangør, og tok derfor saken i egne hender. En sentral faktor har vært ønsket om å skape sosiale møteplasser for byens befolkning – byen som har tatt så godt imot dem. MYLDRs identitet er sammensatt og handler om ydmykhet og samarbeid, bygget på grunnleggende verdier som likestilling, inkludering og en grønnere hverdag. Dette er et fokus de også har i programmet, om det enten er i forbindelse med kvinnedagen og Pride, Molde Mundo med musikk fra hele verden eller Moldemarka Live og andre arrangementer i naturen. 

 

Årets nykommer

Prisen Årets nykommer går til en arrangør som har startet opp i løpet av de siste tre årene, mellom 01.01.2020 og 31.12.2022. I juryens utvelgelse av finalistene vektlegges det at arrangøren har bemerket seg i arrangør-Norge i positiv forstand. Det blir også lagt vekt på arrangørens evne til å favne nye målgrupper, kreativitet og nyskapende og innovativt innhold. Til slutt er det likevel arrangør-Norge som avgjør hvem som går av med seieren når arrangørkolleger fra hele landet stemmer frem vinneren. MYLDR har klart å vise, ikke bare for Moldenserne, men også for landets arrangører at de har etablert seg som en seriøs og ambisiøs aktør som vi bør følge med på i årene som kommer.

– MYLDR har fått til forbausende mye på kort tid. Det er imponerende hvor godt denne gjengen har klart å etablere seg tross de siste årenes utfordringer. Dette er en kapabel nykommer som ikke bare har store ambisjoner, men også gjennomføringsevne, sier Siri Haugan Holden, daglig leder i Norske Kulturarrangører. 

 

En annerledes prisutdeling

Utover sommeren og høsten vil vi avsløre hvem som blir Årets festival, Årets inspirasjon og hvem som har fanget Årets beste øyeblikk. Årets helårsarrangør er allerede kronet. Vi reiser på turné og overrasker vinnerne i hver kategori. Følg med!