En sprudlende gruppe ungdommer løper og hopper av glede på et utendørs festivalområde.
Illustrasjonsbilde fra Festningen 2022. Foto: Martin Litwicki.

Nytt e-læringstilbud: Kræsjkurs for arrangørspirer

06.03.2024

Norske Kulturarrangører (NKA) lanserer et nytt e-læringskurs for ferske arrangører. 

Det nye e-læringskurset, Kræsjkurs for arrangører, er utviklet for å gi deg som arrangørspire grunnleggende forståelse for stegene du må gjennom når du planlegger og avvikler arrangementer. I tillegg får du noen nyttige verktøy til arbeidet. Gjennom kurset får du en enkel innføring i noen av de viktigste komponentene av et vellykket arrangement. Kurset er utviklet for å gi deg innblikk i sentrale begreper, aktører, funksjoner, prosesser og oppgaver knyttet til arrangementsplanlegging og -avvikling.

 

En interaktiv tilnærming

E-læringskurset er delt inn i fire deler som tar for seg ulike tema, fra en grunnleggende bransjeforståelse, booking og bookingavtalen, produksjon til sikkerhet og HMS. Hver del er kort, interaktiv og gir deg flere nyttige verktøy som du kan bruke i din arrangørhverdag. Her kan du selv avgjøre om du vil gjennomgå noen eller alle delene av kurset. Dersom du ønsker å dykke dypere inn i tematikkene finner du flere verktøy og ressurser i NKAs Arrangørwiki eller ved å booke kurs med en av våre dyktige kursholdere.

Limita Lunde, Svein Egil Hernes, Harald Byberg, Ketil Hvindenbråten og Stine Mari Røverdatter, alle kursholdere for NKA, har vært viktige bidragsytere i utviklingen av kursinnholdet og har alle bidratt med spisskompetanse på sine fagområder. Kurset er utviklet med støtte fra Musikkens studieforbund.  

NKAs e-læringstilbud kommer i tillegg til det etablerte kompetansetilbudet, og gir en interaktiv og enkel tilnærming til faget som medlemmer kan benytte seg av når det passer dem best. Kræsjkurset er gratis og åpent for alle. 

Til kurskatalogen

 

 Et utdrag fra Kræsjkursets modul om booking og bookingavtalen.