URO - Odal Rockeklubb - Foto: Remi Brodal
URO - Odal Rockeklubb - Foto: Remi Brodal

Møt Odal Rockeklubb og husk å søke Frifond 15. november

27.10.2021

I serien med gode Frifond-historier har vi denne gangen tatt turen til Odal Rockeklubb for å ta en prat med leder, Remi Brodal. Klubben har til tross for koronapandemien klart å holde aktiviteten oppe med konserter og musikkverksted for ungdom.

 

Fortell litt om klubben og aktivitetene deres

Odal Rockeklubb er en frivillig organisasjon med masse aktivitet og egen ungdomsavdeling. Vi har en tre dagers festival i slutten av juni, Odal Rockefestival, i tillegg til at vi gjennomfører i underkant av 40 konserter og 20-30 andre arrangementer i løpet av året.

 

Fortell litt om ungdomsaktivitetene deres og betydningen Frifondmidlene har hatt for disse

Vi satser stort på ungdom, og har en egen ungdomsorganisasjon som heter URO. URO har musikalske aktiviteter for barn og ungdom fra mandag til torsdag hver uke, i tillegg til workshops, konserter og en rekke andre aktiviteter gjennom året. Ungdommene er selv med som arrangører på flere av aktivitetene. Deltagelse på musikkverksted har alltid vært gratis hos oss, og uten forpliktelser som dugnader eller annet.

Hos oss lærer ungdommene seg ulike instrumenter, som bl.a. trommer, gitar, bass, vokal, keys og munnspill. Vi har holdt på med dette i noen år, og ser at mange av ungdommene også gjerne fortsetter som instruktører for de nye som kommer inn. På onsdager er har vi band-workshops hvor den sosiale biten blir godt ivaretatt. Vi har mottatt frifondstøtte de siste tre årene, noe som er særdeles viktig når vi for eksempel skal leie inn instruktører og kursholdere der vi selv mangler riktig kompetanse. Frifondmidlene har også hatt stor betydning for ungdomskonsertene. Disse konsertene er svært lærerike arrangementer, som gir barn og ungdom en gnist til å lære enda mer.


URO Band - Foto: Remi Brodal

Hvilke utfordringer opplevde dere i forbindelse med deres aktiviteter under pandemien?

Arbeidet med musikkverkstedet og ungdomskonsertene har vi faktisk fortsatt med gjennom pandemien, men med svært uforutsigbare rammer har det vært svært vanskelig å opprettholde den sosiale biten blant de unge. Odal Rockeklubb bruker overskuddet fra konsertene til å drifte musikkverkstedet. Sist vi opplevde overskudd etter en konsert var i mars 2019, så økonomisk har dette vært en veldig tung tid for oss.

 

Har dere noen gode råd til andre arrangører som vil sette i gang med ungdomsaktiviteter?

Uansett hvor man holder til vil det alltid være musikere som har lyst til å bidra til at barn og unge lærer seg å spille et instrument, lærer seg å synge, eller som kan hjelpe til med oppstart av nye band. I Odalen har vi mange gode musikere som bidrar, og det setter vi stor pris på! Det er utrolig gøy å se utviklingen fra første gang de unge står på en scenen, hvordan usikkerhet gradvis går over til trygghet, og hvordan dette etter hvert gjør at de koser seg på scenen.

Ta med ungdommene i arbeidet slik at dere sammen kan arrangere flotte konserter av og med ungdommene selv.


URO band: foto Remi Brodal

SØK FRIFOND

Husk å søke Frifond - frist 15. november. 

SØKNADSSIDE FRIFOND