Sommerdag ved pollen i Arendal. Blå himmel og lette skyer, båter ligger til kai og langs pollen som er omkranset av eldre bebyggelse – både idylliske trehus og elegante murbygg.
Illustrasjonsbilde. Bildet er tatt av Reidar Johannessen fra Adobe Stock.

Velkommen til Arendalsukas viktigste kulturdebatt

17.06.2024

Norske Kulturarrangører vil også i år være tilstede på Arendalsuka, Norges største politiske møteplass. I samarbeid med Arrangørførum inviterer vi til debatt 15. august. 

Kultursatsning; en god og lønnsom investering

Verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune viser seg å være betydelige, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Musikk- og kulturaktører bidrar til et mer levende lokalsamfunn, til engasjement og oppmerksomhet, og med det til bolyst som er en forutsetning for både en høyere verdiskapning i kommunene og økte skatteinntekter. Det er rett og slett lønnsomt å satse på kultur.

Arrangørforum jobber med arrangører over hele landet og ønsker et rikt og godt kulturtilbud uavhengig av hvor du måtte bo. På Arendalsuka inviterer vi til debatt og innlegg der du får høre mer om rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse. Vi har også invitert Kulturrom som løfter frem kulturen som motor for fremtidens grønne by- og bygdeutvikling, vi gjør opp status på Hurdalsplattformens kulturløfter, og selvsagt blir det kulturdebatt med politikerne.    

Arrangørforum er et samarbeidsorgan for musikkorganisasjoner som jobber i arrangørfeltet, herunder: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norsk Bluesunion, Norsk viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk.

 

Dato: 15. august
Tid: 11:30–12:45
Sted: Kulturkammeret, Kraftverket scene


Arendalsuka

Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. I år avholdes Arendalsuka 12.–16. august.