Jenny står utenfor NKAs lokaler og ser rett i kamera med et lite smil om munnen.
Jenny Ulleland er ny arrangørfaglig rådgiver i NKA.

Møt NKA sin nye arrangørfaglige rådgiver

29.02.2024

Jenny Ulleland er nyansatt arrangørfaglig rådgiver i Norske Kulturarrangører (NKA), og tiltrådte stillingen 5. februar. Vi har slått av en prat for å bli bedre kjent med NKA-administrasjonens nyeste tilskudd. 

– Jeg ser på denne stillingen med både stor glede og litt ærefrykt. Det er et stort og viktig ansvar NKA har for de norske arrangørene, som i dag står foran mange store problemstillinger og endringer. Det å få være med på å tilrettelegge for økt kunnskap, erfaringsutveksling og riktige forutsetninger for arrangørene gir meg sterk motivasjon og arbeidsvilje, sier Jenny Ulleland.

Ulleland har mange år på ryggen som arrangør, avvikler og festivalarbeider. Hun er utdannet kulturprosjektleder fra BI, har bakgrunn som bookingansvarlig for Flott Gjort, Røverstaden og Kulturhuset i Oslo, og har også vært frivilligkoordinator for Øyafestivalen og Slottsfjell. I dag har hun styreverv i Rockslo og Kongsberg Jazzfestival, og jobber som bookingagent for Dunk Oslo på siden av jobben i NKA.

 

– Hva formet deg som arrangør?

– Det som har formet meg aller mest er selvfølgelig alle gangene jeg har feilet, men også alle gangene konsertene ble suksess. Jeg lærte tidlig at du aldri blir utlært som arrangør, og at å hvile på laurbærene ikke er en luksus en arrangør kan ha. Å være aktiv i konsertforeningen Betong og frivillig på festival lærte meg utrolig mye veldig tidlig, og jeg hadde nok ikke vært arrangør i dag uten de tilbudene og opplevelsene.

 

– Hva var din motivasjon for å søke på akkurat denne stillingen og hva gleder du deg mest til i jobben? 

– Jeg har selv fått oppleve de utfordringene arrangører må stå i, både på samfunnsnivå og i arbeidshverdagen. Dette er utfordringer jeg har lyst til å være med å forbedre, og jeg ønsker å bidra til at arrangørene blir sterkere og får en mer forutsigbar drift. Dette er noe NKA jobber med daglig, så det var helt naturlig for meg å søke på stillingen da den ble utlyst. I tillegg er jeg jo veldig sosial og ble fristet av tanken på å reise ut i landet og møte andre arrangører – både de jeg kjenner til fra før, men spesielt alle de jeg ikke kjenner.

 

– Hva gleder du deg mest til i jobben?

– Jeg gleder meg stort til å få jobbe med Arrangørkonferansen. Det er en konferanse jeg selv har mange gode minner fra og så er jeg jo glad i å arrangere da. I tillegg ser jeg veldig frem til å både lære og dele kompetanse med alle i administrasjonen og alle medlemmene rundt om i landet. Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt: det burde noen lage en debatt på. Nå kan jeg jo det!

 

Jenny på privaten

Jenny er født og oppvokst i Oslo, og er en hyppig konsertgjenger, matelsker og generelt glad i å henge med bra folk. Aller best trives hun likevel i marka eller på fjellet. Hun bruker enhver anledning til å være i Nordmarka i Oslo, på familiehytta i Odalen eller på telttur i fjellene, hvor hun kan avlaste hodet.

 

– En kulturopplevelse som har overgått alt

– Som arrangør er det jo kanskje de arrangementene man har booket selv og som har gått veldig bra, som man husker best. Jeg husker godt min første vellykkede musikkfest. Fem knallsterke band som i senere tid har gjort god karriere, solen skinte, pilsen var kald, teknikken satt som et skudd og det var stappfullt av folk hele dagen. Det er lite som slår det! Ellers sitter Vinjerock 2023 friskt i minnet, og spesielt klubben med Article 3. Det var helt rått! Og shoutout til Øyafestivalen som har servert meg flere av mine beste festivalopplevelser siden min første Øya i 2008.