To festkledde personer på en scene. Personen til høyre ler og retter en mikrofon mot personen til høyre som smiler takknemlig mens han holder en pris og et diplom i hånden. Tekst i bildet: Lif Laga. Foto.
Illustrasjonsbilde fra Frivillighetsprisen 2022. Foto: Frivillighet Norge/CF Salicath

Nominer frivillige til Frivillighetsprisen 2023

30.08.2023

Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Kjenner du noen som fortjener en utmerkelse for sin innsats? Husk å nominere innen fristen 10. september!

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre. Gjennom den nasjonale Frivillighetsprisen ønsker Frivillighet Norge å løfte disse frem.

 

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

 

Frivillighetsprisen deles ut på frivillighetens dag, 5. desember, og går til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål og velges blant nominasjoner fra befolkningen.

 

Nominer din kandidat til frivillighetsprisen

 

Årets nykommer i frivilligheten

For åttende år på rad deler Frivillighet Norge, under prosjektet Frivillig.no, ut den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligheten. Prisen deles ut til en person som nylig har begynt med frivillighet, som har gjort en god innsats og er til inspirasjon for andre. Prisen skal inspirere flere til å å ta del i fellesskapet gjennom frivilligheten. 

 

Prisen har fått en ny aktualitet i kjølvannet av en pandemi der mange har falt fra i frivilligheten og behovet for både å engasjere de som har falt litt utenfor og helt nye inn i de frivillige felleskapene er høyt.

 

– Vi vil vise at det finnes en bredde i frivilligheten som gjør at alle kan føle seg inkludert et sted. Vi ønsker at flere skal finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av felleskap, mening og å være til nytte, sier prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen 

 

Nominer din kandidat til Årets nykommer i frivilligheten

 

Nominasjonsfrist for begge prisene er 10. september.