#

Grønn Arrangementsstandard er nominert til pris!

06.10.2023

Grønn Arrangementsstandard og Miljøhåndboka er nominert til Music Cities Awards i kategorien "Beste initiativ som bruker musikk for å støtte miljømessig bærekraft".

 

Music Cities Awards

Music Cities Awards er en global konkurranse som anerkjenner og belønner musikkbransjen for økonomisk, sosial, miljømessig og kulturell utvikling. Vinnerne av Music Cities Awards kåres under en utdeling 18. oktober 2023, som en del av Huntsville Music Convention, i Huntsville, Alabama, USA. I år er Miljøhåndboka og Grønn Arrangementsstanard trukket frem som finalister!

 

Miljøhåndboka

Miljøhåndboka ble først utgitt av Øyafestivalen i 2004. Håndboka ble sist revidert og relansert i 2023 sammen med Norske Kulturarrangører og med støtte fra Sparebankstiftelsen og Norsk Musikkråd. Initiativet har som mål å hjelpe arrangører av utendørs arrangementer og festivaler med å bli mer miljøvennlige. Håndboka gir veiledning om konkrete tiltak og organisering av miljøarbeidet, samt informasjon om miljø- og bærekraftsaspekter.

 

- Vi har har stor tro på at vi som kulturaktører har mye å bidra med når det kommer til en bærekraftig utvikling av samfunnet. I Øyafestivalen er vi opptatt av å være åpne og dele av den kunnskapen vi har opparbeidet oss om bærekraft over mange år, og da er det å bli nominert til en slik internasjonal pris utrolig stas! Det viser at arbeidet vi legger ned betyr noe for flere, og vi håper at det inspirerer flere til å ta både miljøhåndbok og Grønn Arrangementsstandard aktivt i bruk sier Tonje Kaada, daglig leder i Øyafestivalen. 

 

Grønn Arrangementsstandard

Grønn Arrangementsstandard er utarbeidet av NKA sammen med Øya. Standarden fungerer som en veileder for arrangører som ønsker å gjennomføre bærekraftige arrangementer. Målet er å etablere felles forventninger til bærekraftige arrangementer over hele Norge og oppmuntre til konkrete handlingsplaner samt dialog med lokale myndigheter. Vi har tro på at konkrete mål, åpenhet og samarbeid er veien å gå for å minske vårt felles klimaavtrykk. 

 

– Det er en ære å bli nominert til en pris for vår innsats med Grønn Arrangementsstandard. Standarden er en håndfast byggesten i vårt arbeid for et mer bærekraftig arrangørfelt, og en oppmerksomhet som dette fra Music Cities Awards gir en ekstra motivasjon til å fortsette innsatsen, sier daglig leder i NKA Siri Haugan Holden. 

 

Ønsker din virksomhet å stille seg bak prinsippene i Grønn Arrangementsstandard?

Les mer og bli med i kampen for et bærekraftig arrangørfelt her!