#

Crescat og Norske Kulturarrangører viderefører samarbeidet!

07.02.2023

Crescat er et norskutviklet verktøy for planlegging og gjennomføring av arrangementer. Verktøyet forbedrer informasjonsflyten, og automatiserer arbeidskrevende oppgaver på en enkel måte. Selskapet har hatt en eventyrlig vekst det siste året, og har i skrivende stund avviklet mer enn 60 000 arrangementer gjennom systemet. NKA viderefører samarbeidet med Crescat, til fordel for både nye og gamle medlemmer. 

Gjengen bak Crescat brenner for å skape en enklere arbeidshverdag for arrangører. Systemet er heldigitalt og bygget for sømløst samarbeid mellom arrangør, leverandører og crew. Riktig produksjonsverktøy kan gjøre deg til en bedre arrangør, noe Crescat-teamet vet alt om.

 

Selskapets gründere Jørgen Iden og Matteo Blomberg Ghini er begge utdannet siviløkonomer fra NHH. Jørgen har studert musikk ved Griegakademiet, og har lang erfaring som freelance lydtekniker fra store konserter, festivaler og eventer, samt turnert med kjente band og artister. Matteo har sittet i Kulturstyret i Bergen, og har jobbet mye med frivilligkoordinering på større arrangementer. Han har også kompetanse innen IT, og leder i dag selskapets utvikling som CTO.

 

Selskapet har sitt utspring fra Norges Handelshøyskole. Crescat fikk i mai 2017 tildelt 1 million kroner fra FORNY StudENT programmet til Forskningsrådet. Dette kickstartet selskapet, og tillot gründerne å gå rett fra endte studier til full jobb i Crescat - som nå er et team på ti personer.

 

Crescat Venue og Event-produktene ble lansert i 2020, og til tross for pandemi så de en rask vekst. På kundelisten står blant annet Asker Kulturhus, Nasjonalbiblioteket, Svømmehallen Scene, Olympen og Live Nation. I løpet av 2022 ble produktet Crescat Festival lansert, og i dag bruker så mange som 40 norske festivaler verktøyet. Det er altså et betydelig antall festivaler som har valgt å endre arbeidsmetodikk for organisasjonen, med ønske om effektivisering og økt kvalitet.

 

Stadig tikker det inn meldinger fra fornøyde kunder i Crescat, som endelig har funnet et produksjonsverktøy som passer for dem.

 

 

"Det at Crescat også har åpnet for frivillighåndtering og akkreditering gjennom systemet, tippet virkelig vektskålen for oss. Og når vi i tillegg så at dere er samarbeidspartner med NKA, tok vi det som et kvalitetsstempel."

Marianne Saus, festivalsjef Bukta 

 

 

 

Samarbeidet med Crescat gir NKA-medlemmer gratis oppsett og onboarding, med en verdi opp til 15 000 kroner. Les mer om medlemstilbudet under medlemsfordeler. Vi i NKA er glad for at det gode samarbeidet med Crescat fortsetter, og er sikre på at tilbudet vil komme mange arrangører til nytte.