Foto: Jonathan Vivås Kise for Fredvikafestivalen
Foto: Jonathan Vivås Kise for Fredvikafestivalen

Bli praktikant på festival i sommer!

13.03.2023

NKA presenterer i samarbeid med Kongsberg Jazzfestival, Malakoff, Pstereo og Festspillene i Nord-Norge, en unik mulighet til å lære mer om arrangørfeltet gjennom praktisk erfaring på en av sommerens festivaler. 

Som praktikant får du delta i et bredt spekter av festivalens arbeidsområder. Dette kan innebære alt fra arenaproduksjon til scenearbeid, backstage, bar, catering, transport, sikkerhet, akkreditering og camping. Praktikantene får med andre ord mulighet til å jobbe i kulissene, og tilegne seg førstehåndskunnskap om hva som kreves for å arrangere en stor festival. 

 

Praktikantprogrammet retter seg mot unge mellom 18-26 år.

Søknader sendes til og vurderes av hver enkelt festival. 

Frist for å søke praktikantordningen er 12 april.

Praktikanter som blir valgt ut til å delta mottar et honorar på 5000kr. 

 

FESTSPILLENE I NORD-NORGE

Festspillene i Nord-Norge (Arctic Arts Festival) startet i Harstad i 1965. Under sommersolverv i juni hvert år arrangeres den 8 dager lange internasjonale kunstfestivalen, dedikert til musikk, teater, dans og scenekunst. Med tilholdssted på 68° nord er festivalen solid forankret i og tar utgangspunkt i nord, der de fasiliterer og fremhever kreative prosesser, kunstnerisk utveksling og lokalt samhold.

Dato: 24. juni - 1. juli 2023

SØK FESTSPILLENE i Nord-Norge HER

 

KONGSBERG JAZZFESTIVAL

Kongsberg Jazzfestival er en festival med tradisjoner tilbake til 1964. Musikken som presenteres er delt i tre: nyskapende jazz, jazz for jazzinteresserte og litt kommersielt for musikkelskeren. Festivalen har vist evne til fornying, særlig når det gjelder å tiltrekke seg nye frivillige, noe som gjorde dem til en spesielt god kandidat til praktikantprogrammet. 

Dato: 5. - 8. juli 2023

SØK Kongsberg Jazzfestival HER

 

MALAKOFF

Malakoff Rockfestival er en musikkfestival med hovedfokus på rock, som blir arrangert på Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Det er en stor festival på en liten plass, med over 1000 frivillige i arbeid hvert år.

Dato: 20. - 22. juli 2023

SØK MALAKOFF HER

 

PSTEREO

Pstereo er en av Midt-Norges største musikkfestivaler og tar plass i praktfulle omgivelser på hele Trondheims Marinen. Festivalen er kjent som byens musikalske, kulinariske og sosiale arena for opplevelser, matglede og underholdning, nydelig innrammet av Trondheims vakreste omgivelser med Nidarosdomen, Nidelva og Festningen.

Dato: 18. - 19. august 2023

SØk pstereo her

 

Praktikantprogrammet er en del av NKAs prosjekt for rekruttering og lederutvikling i arrangørfeltet, som streker seg fra 2022 til 2024. Målet med prosjektet er å løfte rekrutteringen og kompetansen på arrangørfeltet. Vi gleder oss stort til å følge både festivalene og praktikantene på veien!