Try-Angle: et verktøy for publikumsutvikling
Over hele Europa gjør arrangører en fantastisk jobb med å finne nye måter å drive publikumsutvikling på. Stadig flere arrangører ser verdien av mangfold og engasjerer seg aktivt for å gjøre konserter mer tilgjengelig for alle deler av samfunnet.
Deler av arrangørnettverket i Live DMA har utviklet en prototype av verktøyet Try-Angle, som er en steg-for-steg-metode som hjelper både nye- og erfarne arrangører med å bygge nytt publikum.
Try-Angle består av et flytskjema som hjelper arrangører med å oppdage utfordringer og muligheter for publikumsutvikling på sin arena. I løpet av de neste to årene skal verktøyet testes og prøvekjøres av forskjellige arrangører og deres publikum - og i den anledning er vi på jakt etter arrangører som ønsker å engasjere seg i arbeidet.
Bli med!
De 17 arrangørene som blir trukket ut til å være med i arbeidsgruppen skal testkjøre og optimalisere Try-Angle-metoden i løpet av en periode på to år.
Som deltaker vil du få mulighet til å finjustere metoden før den tilgjengeliggjøres for resten av arrangørene i Europa. Du vil jobbe sammen med likesinnede arrangører om publikumsstrategier som baserer seg rundt Try-Angle-prototypen og få muligheten til å besøke flere store europeiske musikkonferanser og showcasefestivaler. Strategiene og metodene man jobber frem i arbeidsgruppen skal testes på deltakernes respektive spillesteder for deretter å diskutere resultatene i arbeidsgruppen i etterkant.
Hva får du?
- Muligheten til å nettverke og knytte kontakter ned andre europeiske arrangører som vil gi konstruktive innspill til hvordan ditt spillested jobber med mangfold og publikumsutvikling
- Fire fysiske møter i forskjellige europeiske byer med akkreditering på internasjonale musikk-konferanser/festivaler (overnatting og reise dekkes av Live DMA)
- Rom til å reflektere, vurdere nye perspektiver og jobbe systematisk med et langsiktig rammeverk for publikumsutvikling på egen arena
Hvem ser vi etter?
- Representanter fra spillesteder i Europa som minimum har vært aktive siden 2018. Kun en person per spillested kan delta i arbeidsgruppen. Denne personen kan inneha hvilken som helst stilling, men det forventes at personen har kunnskap om spillestedets filosofi og funksjon i sitt nærmiljø.
- Spillestedet må ha noe erfaring med tiltak eller strategi knyttet til publikumsutvikling.
- Representantene må være tilgjengelig for deltakelse på de fire fysiske arbeidsgruppemøtene, samt litt tid mellom møtene for å videreutvikle og teste verktøyene man jobber frem.
Slik søker du
Deltakerne til arbeidsgruppen velges på bakgrunn av et motivasjonsbrev på én A4-side, skrevet på engelsk. Det er en målsetting at arbeidsgruppen skal være mangfoldig og komplementær i forhold til de ulike arrangørenes profiler. Et eget Try-Angle-utvalg i Live DMA vil gjøre den endelige utvelgelsen av representanter til arbeidsgruppen.
For å søke sender du ditt motivasjonsbrev til juliette.olivares@live-dma.eu.
Søknadsfrist: 31. august 2022. Ta gjerne kontakt med oss i Norske Kulturarrangører (anders@arrangor.no) for eventuelle spørsmål rundt søknadsprosessen, eller om du trenger bistand til utforming av brevet.
Det er ønskelig at du skriver noe om følgende i brevet:
• Om spillestedet:
- Navn på spillested og dato for opprettelse
- Stedsområde: (by / landlig område / tettsted)
- Forretningsmodell (offentlig / privat non-profit / privat-kommersiell)
- Størrelsen på lokalet i forhold til publikumskapasitet
- Antall konserter i et gjennomsnittsår
- Hvilke musikksjanger(e) programmeres mest? Programmerer dere noe innenfor en spesiell nisje eller nye uttrykk?
- Nåværende målgruppe (i form av alder), dersom relevant.
- Har dere tidligere erfaringer med publikumsutvikling?
- Samfunnsfokus: er dere kjent som et inkluderende spillested for utøvere og/eller publikum fra underrepresenterte grupper i samfunnet? (LGBTQI+, etniske- eller andre kulturelle minoriteter)
- Programmerer dere kun musikk-relaterte kunstformer?
- Er konsertlokalet multifunksjonelt utover kun konsertformatet og er det tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne?
- Hva ønsker dere som spillested å oppnå med publikumsutvikling de neste årene?
• Spillestedets representant:
- Navn og alder
- Stilling/rolle
- Hvor lenge har du arbeidet på spillestedet?
- Hvordan er dine engelskkunnskaper?
• Eventuell annen informasjon du mener er relevant for søknaden
Planlagt program
11. juli 2022: Søknadsfrist
31. august 2022: Utvelgelse av arbeidsgruppe ferdigstilles
26.-29. oktober 2022: Første møte under BIME Pro i Bilbao, Spania.
Våren 2023: Andre møte. Lokasjon og dato annonseres så fort som mulig.
Høsten 2023: Tredje møte. Lokasjon og dato annonseres tidlig i 2023.
Våren 2024: Fjerde møte. Lokasjon og dato annonseres tidlig i 2023.
April - desember 2024: Formidling av resultater.
Les mer om Try-Angle-prosjektet hos Live DMA
Live DMA
Norske Kulturarrangører (NKA) er Norges representant i det europeiske arrangørnettverket Live DMA, som består av 20 medlemsorganisasjoner fra 16 land. Medlemsorganisasjonene i Live DMA representerer til sammen over 3800 spillesteder, klubber, festivaler og andre arrangørvirksomheter i Europa og nettverket jobber for å styrke europeisk arrangørbransje.