#

Nominer frivillige til Frivillighetsprisen 2022

30.06.2022

Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Har du noen frivillige ildsjeler som utmerker seg i din arrangørvirksomhet? Husk å nominere innen fristen 10. september!

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen. Og i år, i selve Frivillighetens år, håper Frivillighet Norge å sette nominasjonsrekord.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. I år markerer vi dessuten Frivillighetens år, og da er det ekstra stas å få løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Uten dem stopper Norge, sier Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Nominasjonsfristen er 10. september. Prisen deles ut den 5. desember og vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Nominer til Frivillighetsprisen

 

Nominer frivillige til Årets nykommer i frivilligheten

For syvende år på rad deler Frivillighet Norge under prosjektet Frivillig.no, ut den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligheten.

Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Et av hovedmålene med Frivillighetens år er å få flere med og Frivillighet Norge ønsker å inspirere til å finne veien inn i organisasjonene. Der får man føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv.

Årets nykommer i frivilligheten tildeles en person som har blitt frivillig etter 1. august 2021, og den må nomineres av organisasjonen personen er frivillig i. Fristen for å nominere er 10. september og prisen deles ut den 5. desember.

Nominer til årets nykommer i frivilligheten