#

Arrangørkonferansen 2022 // Narvik 4.-5. november

11.03.2022

Vinterfestuka i Narvik skal være lokalt vertskap for Arrangørkonferansen 2022. Norske Konsertarrangørers årlige konferanse er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje. 

Viktig møteplass for arrangørbransjen

Hvert år inviterer vi lokale arrangører til å være vertskap for konferansen og i år tar vi turen til Nord-Norge og Vinterfestuka i Narvik. Tone Østerdal, daglig leder i Norske Konsertarrangører, ser frem til å samle arrangørfeltet igjen og håper på en konferanse helt fri for koronabekymringer og smittevernrestriksjoner.

- Etter mer enn to år med pandemi og en altoverskyggende krise håper jeg vi kan bruke Arrangørkonferansen 2022 til å se fremover og fokusere på gjenoppbyggingen av arrangørfeltet. Hvilke rammebetingelser trenger arrangørene i årene som kommer, og hvordan kan vi befeste arrangørenes helt sentrale plass i norsk musikk- og kulturliv? Dette er spørsmål som det er av stor verdi å diskutere i et fora som er forbeholdt arrangørene selv. I tillegg gleder vi oss selvsagt til å se hva Narvik har å by på, sier Østerdal.

 

Vinterfestuka i Narvik

Vinterfestuka i Narvik har lange tradisjoner og er en viktig kulturbærer. Hvert år blir det gjennomført 200 ulike arrangement i Vinterfestuka, med mer enn 30 000 publikummere. Det gjør Vinterfestuka til en av de best besøkte festivalene i landsdelen. I dag fremstår Vinterfestuka som en moderne festival med et spennende innhold samtidig som rammen og symbolene fra kulturhistorien blir tatt godt vare på, noe arrangøren er spesielt opptatt av. Den kulturhistoriske rammen blir utnyttet til formidling av musikk, litteratur, kunst, teater, dans og lokalkunnskap, men det er musikk som står for den største delen av programinnholdet. Arrangørene bak festivalen har de siste årene intensivert satsingen på arrangementer mot barn og unge, samt jobbet målrettet for å vise hva kultur betyr for næringsutviklingen i regionen.

- Narvik er en åpen og inkluderende vertsby! Vår plassering gir oss unike muligheter til å være vertskap for ulike arrangementer. Vi håper i disse dager på at få tildelt VM 2027 i alpint. Hvert år har vi store kulturarrangementer og vi er kjent for å ha en fantastisk dugnadsånd. Med en storstilt industrisatsing på gang i vår region er kulturen viktigere enn noen gang i Narvik-samfunnet. Vi som jobber med kultur vet at bolyst og bli-lyst er avgjørende for å tiltrekke oss tilflyttere og for å snu den negative demografiske utviklingen. Vi i Vinterfestuka er klare for å endelig være vertskap for årets Arrangørkonferanse. Vi skal stolt vise frem at hva Vinterfestuka og Narvik samfunnet har å tilby, sier Frode Sollie, daglig leder i Vinterfestuka.

  

Hold av helgen

Sammen med Norske Konsertarrangører satser Vinterfestuka på en storslått og viktig helg hvor vi skal se fremover og styrke et samlet arrangørfelt.

- Vi ønsker dere hjertelig velkommen til oss i Narvik i november, avslutter Sollie.

Arrangørkonferansen går av stabelen 4.-5. november 2022. Dette vil du ikke gå glipp av, så hold av helgen! Påmeldingen åpner i juni.

Se Facebookarrangementet her