Sparebankstiftelsen DNB har gitt NKA midler som skal bidra til å motivere landets konsertarrangører til å ta et større sosialt ansvar. Fra søknadene som NKA’s medlemmer kan sende inn, velger vi de prosjektene med de beste ideene og planene for sosialt entreprenørskap. Vi er interessert i å høre fra dere som har en god ide og vil gjerne diskutere hvordan den kan utføres. I tillegg til pengestøtte på opp til kr 25,000 kan vi hjelpe med å legge til rette for å bygge en forretningsmodell som på sikt kan gi et økonomisk overskudd, gjennom prosessledelse og coaching.
Søk STØTTE
Frist: 1. november 2017.
Møt Guri -
Hvem er egentlig Guri Hummelsund?
Utvandret Ålesunder med musikk i sjela og sosialt ansvar i hjertet. Jeg har vært utøvende musiker siden jeg var 16 år, mest på gitar og vokal, men også på bass og trommer. I 1998 dro jeg sammen med bandet mitt fra Bergen til London, hvor jeg forble bosatt til september i år. Bergensbandet ble oppløst og jeg startet garage rock bandet The Priscillas, som jeg spilte inn og turnerte med til 2014. I denne tiden har jeg drevet rockeklubber og arrangert konserter, festivaler og vært manager for band. På dagtid har jeg i de siste 8 årene jobbet for UnLtd, Foundation for Social Entrepreneurs. Mitt spesialområde er støtte av sosiale entreprenører fra startfase til bærekraftighet, og har jobbet med nesten 500 individer og sosiale bedrifter.
Hvorfor søkte du på jobben som prosjektleder i Norske Konsertarrangører?
Trodde nesten ikke mine egne øyne da en venn sendte meg utlysningen til jobben. Mine to store lidenskaper smekket sammen i en jobb! Jeg hadde holdt utkikk etter en jobb som kunne ta meg og familien hjem til Norge. Som prosjektleder hos NKA får jeg bruke min erfaring fra både musikken, sosialt entreprenørskap og coaching. Prosjektet har lagt på is et år, og det er med stor glede og iver at jeg setter i gang fase 2.
Hva ser du på som de største utfordringene for konsertarrangører i dag?
I forhold til å ta sosialt ansvar, ser jeg at penger, tid og ressurser kan være en stor utfordring. I dette prosjektet vil jeg oppfordre konsertarrangører til å være innovative og kreative for å finne løsninger. Vi kan for eksempel vurdere samarbeid med andre organisasjoner, sosiale entreprenører eller enkeltpersoner for å utføre prosjektet. Slik kan vi maksimere ressursene, spare tid og få fantastiske resultater, både sosiale og økonomiske!
På hvilken måte kan konsertarrangører jobbe med sosialt entreprenørskap og hvorfor?
Det å ta sosialt ansvar er noe som ligger veldig mange nært, og med litt støtte, oppfordring og kreativitet kan man få alt til å skje! Hva med å bruke konsertstedet deres til en 50 talls klubb for eldre mennesker med demens på en mandags ettermiddag? Eller som øvingslokaler av og for lokale ungdommer? Hva med å lære lys/lyd/rigging til folk som har ramlet ut av systemet, for så å gi dem jobb på en av scenene på festivalen din? Arrangere inkluderende disco for døve og hørende? Lære opp frivillige fra asylmottak i nærheten? Mulighetene er endeløse!
Hva gleder du deg mest til i jobben?
Til å bli godt kjent med medlemmene, og å gi skreddersydd støtte til de enkelte prosjektene vi skal støtte. Det er viktig for meg å finne en fremgangsmåte som er motiverende og til nytte for alle, og som gir gode resultater. Jeg vil reise rundt å møte medlemmene som får støtte og gir tilbud om å ta en aktiv del i utviklingen av prosjektene.
Fortell oss om din beste konsertopplevelse.
Det er praktisk talt umulig å skulle plukke en eneste konsert som den aller beste. Men jeg vet akkurat hvilken som hadde den sterkeste innflytelse.
The Cramps i London høsten 1991. Jeg elsket bandet og var tidlig ute for å komme helt fremst. Der sto jeg lykkelig og urokkelig midt i moshpiten og beundret den kuleste, råeste, mest sjokkerende og sexy (og en smule forvirrende for en uskyldig tenåring) opptreden noensinne. Som et resultat var sjela solgt for alltid til rock n roll, og gitar valgt som hovedinstrument. Tusen takk Lux og Poison Ivy!