#

Norske Konsertarrangører på by:Larm 2016

14.01.2016
NKA er innholdsleverandør for det arrangørfaglige seminarprogrammet på by:Larm. Husk også den årlige prisutdelingen til Norske Konsertarrangører under By:Larm. Nominasjonsrunden er åpen.
Norske Konsertarrangører (NKA) ble etablert i 1982 og er konsertarrangørenes interesse- og kompetanseorganisasjon. Vår visjon er Gode konsertopplevelser til alle! NKA skal arbeide for å gi medlemsorganisasjonene et tilbud som gjør dem i stand til å utvikle seg og være dyktige arrangører over tid, samt bidra til å øke profesjonaliteten i arrangørleddet. Under by:Larm 2016 er det NKA som står som innholdsleverandør for det arrangørfaglige seminarprogrammet.
 
NKA presenterer: Konsertbilder, opphavsrett og personvern – lynkurs for konsertarrangører
Konsertarrangører begynner å bli svært gode på sosiale media, både i form av ren markedsføring, men også til å skape engasjement under selve konserten eller festivalen med opplasting av bilder. 
# blir stadig tatt i bruk for å finne bilder som publikum legger ut underveis og i etterkant, men reglene rundt dette er det imidlertid noe forvirring rundt. Kan man legge ut stemningsbilder av publikum på festivalens facebook-side? Og dersom publikum har brukt arrangørens #, kan man da legge ut bildet på sin egen bildestrøm? Og når må man egentlig kreditere, betale eller hente inn samtykke?
Advokat og partner i Bing Hodneland Stine Helén Pettersen gir oss en innføring i reglene knyttet til offentliggjøring av bilder av personer, virkningene av bruk av # og oppklarer om det er greit å legge ut bilder som andre har lastet opp på sosiale media.
 
NKA presenterer: Økonomikontroll
Norske Konsertarrangører lanserte i oktober 2015 en ny bok i sin serie av håndbøker; Økonomihåndboken for konsertarrangører. På by:larm deler NKA tips og triks for en lettere arbeidshverdag der økonomiske verktøy og ryddighet står i fokus, og stikkord som faste og variable kostnader og budsjett er forklarende. Bolken vil være relevant for både deg som driver festival og klubb.
 
NKA presenterer: 3 arrangører om frivillighet
De står i billetten, rydder området, selger mat og øl, smiler, rigger opp og ned utstyr, fyller på dopapir, holder vakt, frakter artistene fra flyplass til scenen og sørger for at det store maskineriet går rundt. Noen er på jobb et par dager i året, mens andre drifter klubben eller scenen året rundt. Men hvordan skal man egentlig forholde seg til frivillige? Hvordan jobber man med rekruttering, registrering og kommunikasjon? Hvilke goder tilbyr man de frivillige som jobber gratis på fritiden sin og hvordan forholder man seg som arrangør i forhold til dette? NKA inviterer tre av sine medlemmer til samtale og til å dele sine erfaringer. Ordstyrer er NKA kursleder og kultursjef for Studentskipnaden i Agder Jon Gotteberg.
 
NKA presenterer: Sikkerhet i et nytt perspektiv
Arrangementssikkerhet er like viktig som det alltid har vært, men hendelsene i Paris har kanskje satt krisekommunikasjon og sikkerhet i et nytt perspektiv. Temaet er noe Norske Konsertarrangører jobber med daglig og på by:larm setter de sammen et panel av noen av Norges fremst eksperter på arrangement sikkerhet og kommunikasjon. Hvilke forhåndsregler kan man ta og hvordan forholder man seg hvis ulykken skulle være ute?
 
NKA presenterer i samarbeid med DanskLive og LiveMusikSverige: Det Nordiske livemarkedet anno 2016 – trender og utvikling
I løpet av de siste 10 årene har det nordiske livemarkedet tatt et kvantesprang. Vi ser på livemarkedets utvikling de siste årene - fra tiden da platebransjen hadde sin storhetstid - til i dag der arrangørene høster frukter av den digitale utviklingen og artistene i mye større grad er avhengig av å komme seg ut på veien. Fra å ha et fåtall store festivaler og klubber i hvert land, er Norden i dag en attraktiv region for internationale turnéer med profesjonelle spillesteder og festivaler i alle størrelser. Livemarkedet har nå i flere år stått for over  50 % av den totale omsetningen i musikkbransjen, og det å spille konsert er blitt artistenes viktigste  karrieregrunnlag.. Men, hvor er livemarkedet på vei?

Prisutdeling og pølsefest, Parkteatret Scene fredag 4.mars
Norske Konsertarrangører viderefører tradisjonen og kårer også i år «Årets Festival 2015» og «Årets Helårsarrangør 2015». I tillegg deles tilleggsprisene «Årets nykommer», «Årets konsertbilde» og «Årets plakat» ut. 

Fest og prisutdeling vil finne sted på Parkteatret Scene, fredag 4. mars kl 18.00. Påmelding kommer. 

NOMINASJONSSKJEMA

PÅMELDING TIL PRISUTDELING