#

Trondheim Calling 2016: fagsøyle Arrangører

14.01.2016
Musikkonferansen Trondheim Calling (4.-6. februar) deler opp sitt konferanseprogram i fire fagsøyler. Fagsøylene er sydd sammen i samarbeid med flere av landets musikkorganisasjoner og andre kloke hoder innenfor norsk musikknæring. Norske Konsertarrangører bidrar sterkt i konferanseprogrammet som nå endelig er klart.

Under fagsøylen for arrangører har Norske Konsertarrangører eget innlegg om vårt pågående prosjekt om Sosialt entreprenørskap. Vi har fått bevilget midler fra Sparebankstiftelsen DNB til et prosjekt som skal bidra til å motivere landets konsertarrangører til å ta et større sosialt ansvar, samt til å ufarliggjøre sosialt entreprenørskap som begrep. I tillegg lager vi på ny en egen attraktiv møteplass for konsertarrangører under Trondheim Calling 2016. Les mer om fagsøylen for arrangører nedenfor.

Møteplass for Konsertarrangører
Presenteres av Norske Konsertarrangører, lørdag 6. februar

Sted: Hysj! På Brattøra

Norske Konsertarrangører tar turen til Trondheim Calling og lager møteplass for sine medlemmer, fremtidige medlemmer, venner og samarbeidspartnere som er tilstede i Trondheim denne helgen! Det blir en uformell samling med god musikk på anlegget, sosialisering og nettverksbygging – før kvelden fortsetter ut i de lune timer med et fantastisk live-program. Baren er åpen og det blir servert mat til grytene er tomme så det kan lønne seg å møte opp tidlig!

Møteplassen finner sted lørdag 6. februar fra kl. 17.00 - 19.00 og er åpen for alle med delegatpass

Foredrag: Sosialt Entreprenørskap v/ Henriette Larsen
Presenteres av Norske Konsertarrangører, fredag 5. februar

Sparebankstiftelsen DNB har gitt Norske Konsertarrangører (NKA) midler til et prosjekt som skal bidra til å motivere landets konsertarrangører til å ta et større sosialt ansvar, samt til å ufarliggjøre sosialt entreprenørskap som begrep. Hvordan kan kultur-Norge motiveres og inspireres til å ta et større sosialt ansvar som en del av sin kulturelle aktivitet? Hva er gode eksempler på hva sosialt entreprenørskap kan være?  Hvilke virkemidler er tilgjengelige? 

Foredragsholder: Henriette Larsen (Norske Konsertarrangører)


Panel: Festivalbooking og programprofil

Hva er status for det Norske festivalmarkedet anno 2016? Hvordan bygge en særegen programprofil, og hvorfor er det viktig? Hva er en god norsk festivalartist?

Panelet:
Jonas Prangerød (Øyafestivalen), Stine Haugen (Volumfestivalen), Ante Giskegaard (Momentium), Robert Dyrnes (Buktafestivalen), Svein Bjørge (Steinkjerfestivalen/Tons Of Rock)


Nettverking: Møt festivalene!

Panel etterfølges av muligheter for individuelle møter med mange norske festivaler sine programsettere. Her kan agenter, artister og andre arrangører møte festivalene for å bli bedre kjent, få gode tips og snakke butikk og musikk.

Møt mange av NKA’s medlemmer med flere:
Øyafestivalen, Parkenfestivalen, Pstereo, Bukta, Sommerfesten på Giske, Ålesund Live, Jugendfest, Tons OF Rock , Steinkjerfestivalen, Ekstremsportveko, Volumfestivalen og mange flere!


Foredrag: Teknisk Festivalproduksjon
Presenteres av Musikkutstyrsordningen

Norge er et land med svært mange festivaler og kulturarrangementer, å planlegge og gjennomføre en teknisk festivalproduksjon av høy standard der alle behov er ivaretatt kan være en krevende oppgave. I dette foredraget blir du tatt gjennom hele prosessen fra planlegging til endt arrangement.

Foredragsholdere:
Asbjørn Ebbesvik (Teknisk Produsent Malakoff Rockfestival), Stig Aron Kamonen (Scenemester Malakoff, Jugendfest, Førdefestivalen)


Seminar: Konsertarrangører i det grønne skiftet – Hvordan drive mer energibesparende?
Presenteres av Musikkutstyrsordningen

Stigende energikostnader og økt interesse for miljørettet bærekraft er med på å gjøre bærekraftig arrangementsledelse til et tema av økende betydning i live musikk-bransjen. På dette seminaret får du høre gode eksempler fra arrangørkolleger og europeiske best case-studier og sektorspesifikke råd for miljøarbeid som avfallshåndtering og energisparing, og hvordan å bruke utslippskalkulatorer designet spesielt for konsertscener og festivaler for å overvåke sine miljøkonsekvenser og energibruk på månedlig eller årlig basis.

Innledere:
Linnéa Svensson (Greener Events), samt ressurspersoner fra arrangører i Trondheim.


Nettverking: Møt billettleverandørene!
Evnen til å selge billetter er et sentralt punkt for enhver profesjonell musikalsk utøver og arrangør. Godt forhåndssalg gjør arbeidsdagen og forutsigbarheten bedre for alle parter i produksjonslinja. Billettleverandører tilbyr i dag avanserte løsninger for bedre oversikt over det daglige salget gjennom detaljert billettrapportering og brukervennlige papirløse plattformer. Hvordan selge smartere og raskere? Hvordan ha mer oversikt mellom markedsføring og billettsalget?

20 minutt Bedriftspresentasjoner pluss mulighet til individuelle møter:
Billettservice, Billettportalen, Tikkio


Presentasjon av KRETS
Presenteres av Musikkutstyrsordningen

Godt inspirert av amerikanske Sounggirls.org har KRETS blitt etablert som en norsk forening og nettverk for kvinner som utdanner seg og jobber innen konsertteknikk, turné- og produksjonsledelse. KRETS er stiftet for å gi nåværende og blivende kvinnelige kollegaer en arena for å dele erfaring, diskutere utfordringer, gi råd og bli kjent med hverandre.


Kjøp delegatpass innen 4.desember til rabbatert pris
Delegatregistreringen til Trondheim Calling har åpnet, og fram til fredag 4.desember kan man sikre seg delegatpass til hele konferansen og festivalen til kun 950NOK! Videre prisintervaller er 1250NOK frem til 15. januar og 1450 NOK etter det. Se også oversikt over pakkepriser på delegatpass og overnatting på Trondheim calling sin nettside.