#

27.11.2014
Musikkutstyrsordningen har i årets andre tildelingsrunde delt ut over 15 millioner til spillesteder og øvingslokaler i hele landet. Samtlige fylker er representert og vi finner flere av NKAs medlemmer i tildelingslistene. Til sammen kan 35 store og små scener glede seg over 7,6 millioner kroner til lydutstyr, lysutstyr og backline.

Foto: Joakim Taraldsen/Musikkflekken

MUO er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. I denne runden går den største bevilgningssummen til fremføringsutstyr.

- Tilskuddene vi gir til disse scenene legger grunnlag for over 16 000 kulturarrangementer, med 3, 7 millioner publikum. Dette gir ikke bare gode musikkopplevelser, men skaper også arbeidsplasser og genererer skattekroner, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Hovden Edwards i en pressemelding.

NKA-medlem Musikkflekken trekkes av frem utvalget, klubbscenen i Sandvika 
har fått 627 000 i tilskudd til fremføringsutstyr.

– Vi på Flekken har jobbet steinhardt de siste to årene for å lage et tilbud til ungdom og unge voksne som er så fett at de ikke trenger å dra til Oslo eller andre steder for å oppleve det de vil ha. Dette hadde imidlertid vært helt umulig uten den utrolige økonomiske støtten som nå er tildelt oss, og vi er utrolig takknemlige for at MUO gir oss denne massive anerkjennelsen av vårt langsiktige prosjekt og gir oss muligheten til å ta det til neste nivå, sier Herman Ekle Lund, daglig leder for Musikkflekken.