#

Vinner Livestockfestivalen Frivillighetsprisen?

03.12.2014
Hvert år deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Prisen skal synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Livestockfestivalen i Hedmark er finalist og kan imorgen vinne årets Frivillighetspris. Vinneren kåres direkte på TV2 God Morgen Norge torsdag 04.12.14. Vi gratulerer med nominasjon og krysser fingre!

Frivillighetsprisens mål er å sette fokus på det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, men også å skape engasjement rundt frivillig arbeid, og fremme organisasjonene bak de nominerte. For å vinne Frivillighetsprisen må man bli nominert via Frivillighet Norge. Fylkesvise juryer gjennomgår nominasjonene fra sitt fylke og sender hver sin kandidat til den nasjonale juryen. En nasjonal jury utpeker deretter fem semifinalister på nasjonalt nivå og det er disse som til slutt også velger vinneren av Frivillighetsprisen 2014.

Semifinalistene 2014 er Pensjonistgruppa IL Vindbjart (Vennesla i Vest-Agder), De ville bak fjellet (Dyfjord i Finnmark), Vidar Amundsen (Fetsund i Akershus), Livestockfestivalen (Alvdal i Hedmark), Sanitetsforeninga i Selbu (Selbu i Sør-Trøndelag).

Kåret til årets frivillig i Hedmark

Livestockfestivalen ble i oktober kåret til årets frivillig i Hedmark. Det var fylkesordførerDag Rønning som overrakte den store nyheten med blomster og diplom. Hans Steien Rasmussen fra Livestockfestivalen uttalte i den forbindelse at:

- Det er artig at vi legges merke til regionalt og nå får vi muligheten for nasjonal profilering også. 

Livestock 2014 

Livestock er en 3-dagers utendørs musikkfestival som arrangeres i fjellbygda Alvdal. De begynte som en sommerfestival arrangert av ildsjeler fra Nord-Østerdalen for å tilby band i regionen en arena å spille på, og er eneste musikkfestival i sin region.

Dette har utviklet seg til å bli et unikt kulturtilbud som fremmer Fjellregionen og dens potensial. I 2014 hadde de på programmet artister som I år kunne du oppleve blant annet Oslo Ess, Bjørn Eidsvåg, Johndoe og OnklP og slektningene.

Livestockfestivalen har vokst kraftig siden den første gang ble arrangert i 2007. Det er en gjeng entusiastiske mennesker som står bak arrangementet og gjennom Livestockfestivalen ønsker de å skape oppmerksomhet rundt lokal musikk og gi lokale musikere en profesjonell scene å spille på, samt være en scene som kan gjøre musikk av høyere kvalitet tilgjengelig for et større publikum. Festivalen tilbyr i tillegg mange andre aktiviteter som tandem fallskjermhopp, juving, buldring og downhill sykling.

Festivalens kjerneverdier er «Skape, aktivisere og profilere». 

For mer informasjon:

Om Livestockfestivalen 
Om Frivillighetsprisen 
Om semifinalistene 

Frivillighetsprisen 2014 ble tildelt De ville bak fjellet fra Dyfjord i Finnmark. Les mer her