#

16.12.2014
Ønsker din festival å få besøk av en gjeng sultne fotografer under sommerens gjennomføring? Den erfarne konsertfotografen Per Ole Hagen søker festivalvertskap for sin fotoworkshop. Dere må legge til rette for gjennomføringen og får til gjengjeld kontinuerlig tilgang på bilder under og etter festivalen. Opplegget ble for første gang gjennomført under fjorårets Tons Of Rock. Meld din interesse!

Det søkes etter to festivaler, fortrinnsvis med gjennomføring i juli eller august.

Arrangør må i tillegg til å informere om tiltaket, stille et rom med plass til 10 deltakere med bord og stoler, samt nettilgang. Det er en fordel om dette befinner seg inne på festivalområdet. 

Utover at festivalen konstant får tilgang på gode bilder, er dette en kulturell aktivitet å ha med på CV-en. Om ønskelig, går det an å lage en slags utstilling også før/under festivalen.

Kontakt Per Ole Hagen på epost perole@artist-pictures.com for å melde din interesse! 

Eksempler på innholdet i workshopen
- Hva er et godt konsertbilde? Hva er ikke bra? Hvordan gjør man det? Hva skal jeg se etter hos artisten, hvordan takle vanskelig lys, røyk, vidvinkel eller tele, fast objektiv eller zoom, osv.

- Redigering – RAW, Photoshop, Lightroom, Aperture, hva kan jeg gjøre i redigeringa, kan jeg fjerne ting, hvordan oppnå spesielle effekter, osv.

- Lagring og gjenfinning – Bestem deg for et system for navning, lagring og gjenfinning av bilder og filer, og følg det slavisk!

- Fotoetikk – hvordan oppføre seg i fotograva, ta hensyn, regel om 3 låter uten blitz, osv.

- Fotojus – hva kan jeg gjøre med bildet, hva kan jeg ikke gjøre, gråsonene i loven

- Bildekritikk – se på og vurdere eksisterende bilder for å få et felles språk for kritikken.

- Komposisjon – hva er en god billedkomposisjon, hva er ikke, hva med skeive vinkler, tett på, detaljer, osv.

- Konsertene på festivalen – en vurdering av dagens artister, spesielle kjennetegn ved dem, hva kan/bør man se etter, osv.

Foto (link)