#

04.12.2013
Norsk Rockforbund har gleden av å også i 2014 kunne presentere et relevant arrangørprogram på by:Larm. Foruten de faglige bolkene i programmet som går under navnet "Norsk Rockforbund presenterer", blir det selvsagt en gjentagelse av vår tradisjonsrike pølsefest på Rockefeller. Husk å benytte deg av sjansen til å kjøpe rabattert delegatpass før midnatt 4. desember.

Norsk Rockforbund presenterer på by:Larm 2014:

---------------------------------------------------------------------------------------------

Teenage Kicks! Hvordan arrangere gode konserter for ungdom?

Rockefeller Foto - Lars Tefre Baade.JPG

Rom: Oslo congress centre

Norsk Rockforbund ønsker gode konsertopplevelser for alle, også ungdom! Ungdommen er morgendagens publikummere og morgendagens konsertarrangører. Hva må til for at det skal arrangeres flere konserter for og av ungdom? Vi har invitert arrangører som satser på ungdomspublikummet i dag og som forhåpentligvis vil inspirere flere til å gjøre det samme.

Innledere: Parkteateret ved Limita Lunde og Radar ungdomskafe og scene ved Nicolas Salvesen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hvordan skal man som arrangør forholde seg til artistkontrakter?

Contract

Rom: Oslo Congress centre

Når er bindende avtale inngått? Hva slags vilkår kan avtales? Hva skal til for at en avtale anses som urimelig og ugyldig? Dette seminaret vil ta for seg vilkår i artistkontrakter som er relevant for deg som konsertarrangør, eksempelvis personlig ansvar, avlyst konsert, forsinkelser eller endringer av betydning for arrangementet, vilkår i ridere, heving av kontrakter, prisavslag og erstatning.

Foreleser er jurist, forfatter av Jusshåndbok for konsertarrangører og kursleder i Norsk Rockforbund, Henriette Larsen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sponsorvirksomhet for konsertarrangører

Bilde Cover Sponsbok

Rom: Oslo congress centre

Hvordan bør du som klubb eller festival strukturere sponsorvirksomheten din? Seminaret vil gjennomgå hvordan sponsorsamarbeid bør gjennomføres, fra begynnelse til slutt. Temaer som vil berøres er identitetsarbeid, veien til en sponsoravtale, aktivering og målinger.

Foreleser er forfatter av Sponsorhåndboken for konsertarrangører og kursleder i Norsk Rockforbund, Linnéa E. Svensson.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Norsk Rockforbund i samarbeid med European Lab:

How to be a successful festival

Øya

Rom: Oslo Congress Centre

 Four European festivals tell their stories. How they became:

  • A successful brand 
  • Internationally recognized
  • Considered for their artistic direction and identity

The festivals will look into; how their business model has changed, challenges to stay independent, how to combine newcomers and headliners, identity.

Speakers: Sonar festival , Nuits sonores , Reeperbahn festival TBA
Moderator: Steven Hearn, European Lab

---------------------------------------------------------------------------------------------

Booking for viderekommende

Booking
Rom: Oslo Congress centre 
Onsdag 26. februar 

I samarbeid med Øyafestivalen inviterer Norsk Rockforbund til bookingseminar for viderekommende. Dette seminaret retter seg mot erfarne bookere som har programmert over flere år.  Nivået er høyt. Seminaret er åpent for 25 deltakere og blir holdt i rundebordsform. Påmelding til post@norskrockforbund.no innen 20.01.2014 (Her vil man ha informasjon om navn, hvem man representerer, litt om bakgrunn).

---------------------------------------------------------------------------------------------

PANELDISKUSJON: Hva gikk galt?

Konkurs

Rom: Oslo congress centre

I juni 2012 går Kollenfest for første gang av stabelen i et tåkelagt Holmenkollen. Samtidig arrangeres VG lista Topp 20 på Rådhusplassen, Katie Melua spiller i Karpedammen og paraden Skeive Dager ruller i Oslos gater. Kollenfest ender med tosifret millionunderskudd og slår seg selv konkurs. Måneder senere lider søsterfestivalen Rått & Råde i Stavanger samme skjebne.

I Sverige beslutter den svenske Siesta! i Hässleholm våren 2013 å innstille festivalen etter 10 år på grunn av manglende billettsalg. Bare en uke senere slår Sveriges daværende største festival Peace & Love i Borlänge seg konkurs av samme årsak. Samme helg som Peace & Love skulle avvikles ser FKP Scorpios festival Bråvalla i Norrköping dagens lys og skaper svensk historie med 51.590 festivaldeltakere. Norske festivaler melder i løpet av sommeren 2013 om oppgang i publikumstall og lite røde tall i sikte. Så blir det høst og Døgnvillfestivalen i Tromsø slår seg konkurs.

Hva skjedde egentlig? Uten sammenligning forøvrig setter Norsk Rockforbund her søkelys på ekstremsporten, konkurransesituasjonen og de leie historiene. Kan andre festivaler redusere egen risiko ved å lære av disse eksemplene? Hva skal til for å lykkes i et svært presset marked? Hvor lite skal til for at man går fra suksess til fiasko.

--------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------

Norsk Rockforbunds pølsefest @ Rockefeller

IMG_5421

Fredag 28. februar, kl.19.

Tradisjonen tro inviterer vi våre medlemmer og gode venner til pølsefest fredagen under by:Larm! Åsted for begivenheten er som vanlig 4. etasje på Rockefeller. Menyen for kvelden består av pølser med knekk, forfriskninger og de beste folkene. I 2013 stod køen langt utpå gaten, så vi anbefaler å komme tidlig.