Hederlige budsjettforhandlinger

01.01.0001
Som vi hadde håpet, fant ikke politikerne denne gang på noen sprell i budsjettinnspurten. De mest positive signalene for vårt område kom som anerkjennelse til Europas Blues Senter og til By:Larm. Turnè-, transport- og festivalstøtteordningen ble ikke rørt.

12/12/2000

De siste to årene har det kommet svært alvorlige merknader på overtid i Kulturkomitèen, så det var med en viss angst vi scrollet gjennom budsjettinnstillingen i dag. Heldigvis ser det greit ut. Departementets innstilling var nemlig positiv, sett utifra hva vi reelt kunne forvente oss.

Superforenklet sagt, så synes Høyre å være det partiet som er mest på bølgelengde med oss, SV er som vanlig positive til det meste innenfor kultur, AP og FRP har fremvist litt postkort-forsendelser på feltet, og de andre har ikke så synlige holdninger.

Det mest positive i budsjettinnstillingen finner vi altså knyttet til Europas Blues Senter på Notodden. Saken videresendes fra en samlet Kulturkomitè til regjeringen med anmodning om å komme tilbake med et konkret forslag. Mest sannsynlig kommer svaret på dette når Statsminister Jens Stoltenberg skal åpne Notodden Bluesfestival 2.august 2001.

Komitèen uttrykte også en samlet støtte til By:Larm som et positivt bransjefora. Det var imidlertid kun Høyre som var klar med litt penger, men det kan ordnes neste gang.

Saken angående den 4. sjanger i Musikkverkstedsordningen gis det tolkningsrom for departementet å finne plass til, i forbindelse med en økt overføring til faste tiltak i Norsk Kulturråd.

Postkortene fra AP og FrPs Nord-Trøndelag-fraksjon i Kulturkomitèen påpeker behovet for et rockmuseum i landet, der bl.a. Namsos har vært i debatten. Hell Bluesfestival gis også en halv million ekstra til viderutvikling av deres tiltak for barn og unge.

Busjettinnstillingen finner dere på http://www.stortinget.no/innb/midl/innb-20002001-002-i.htm

Stein Andreassen

Tekst av: Trond Bjørknes