Heftig opplæringshøst

01.01.0001
Denne høsten skal NRF arrangere fire større seminarer og over femten klubbkurs. Dette er ny NRF-rekord. Nå er det opp til alle dere konsertarrangører å sørge for at det også blir ny påmeldingsrekord!

Etter en litt slapp vår, står vi nå foran den mest aktive opplæringshøsten i manns minne. Den som er tørst på faglig påfyll kan meske seg med tre seminarer:

Publikum- og PR-seminar: Chateau Neuf, Oslo 21.- 22. oktober

Festivalseminar: Bergen, 11. - 12. november

Nordisk Arrangørforum: Århus, 7. - 9. desember

På kursfronten har etterspørselen gått helt i taket den siste måneden. Vi har nå over 20 klubber på blokka, men lander antageligvis på rundt 15. Dermed har vi fylt årskvoten på 20 kurs. Det betyr altså at vi er fullbooket. Skulle noen likevel være desperate, er det bare å ta kontakt. Det er alltid noen som faller fra i siste øyeblikk, og hvis alle henger med, kan vi nok fortsatt presse inn et par kurs til. Vi er ikke vrange sånn. Det er jo forøvrig ikke så lenge til 2001, så ikke nøl med å bestille for vårsemesteret.

Både på seminarene og kursene vektlegger vi for tiden publikumsutvikling og sikkerhet. Publikumsutvikling høres kanskje litt jålete ut. Grunntanken bak er likevel svært enkel: vi ønsker gode arrangementer med godt publikum. En bevissthet om at publikum også kan læres opp og utvikles er en god start. Vi kommer på seminaret til å friste med et tungt panel, som både kan mye om hvorfor og hvem som kommer, hvordan promotere via SMS, hvordan ta vare på publikum, og om hvilke verktøy dere bør bruke. 

Sikkerhet har vært et prioritert tema i NRF de siste par årene. Dessverre har det bare blitt mer aktuelt denne sommeren. Festivalseminaret kommer derfor til å ha en fyldig bolk om forskjellige emner rundt dette. Nå er det ikke bare på festivalene vi finner sikkerhetsrisikoer. Selv om vi i Norge har vært forskånet for stygge ulykker på klubber, bør vi ikke la det være en sovepute. Ta sikkerheten på alvor. Vi kommer i alle fall til å gjøre vårt for å minne dere på det.

Det siste året har vi utvidet kurstilbudet vårt til også å omfatte arrangører utenfor medlemsmassen. I år har vi et prøveprosjekt med fire klubbkurs for jazzklubber. Nå er vi i dialog med Den Norske Folkemusikkscena om å utvikle et tilbud til dem også. Dette tar vi som en tillitserlæring, men samtidig medfører det at vi må kvalitetssikre produktene våre ytterligere. Denne utfordringen tar vi på strak arm, og det vil jo også komme medlemmene til gode.

Ha en utviklende opplæringshøst!

Tekst: Arrangørutvikler Tond Bjørknes

Tekst av: Trond Bjørknes