Sharebus er en delingstjeneste som organiserer samkjøring i form av bussruter «on demand». Dette gir både miljøvennlige reiser, enkel organisering og en optimalisert transportløsning til ditt arrangement. Løsningen er helt kostnadsfri og uten økonomisk risiko.

Med minimal organisering kan du sette opp Sharebus-ruter fra ønskede destinasjoner, direkte til og fra ditt arrangement, helt kostnadsfritt. Publikum kan benytte seg av Sharebus-rutene du allerede har satt opp, eller sette opp egen rute fra sitt nærområde direkte til/fra arrangementet. Publikum betaler kun for sitt/sine seter og ved opprettelse av egne ruter velger arrangøren selv hvor mange reisende som må melde seg på før turen bekreftes. Dette reflekteres i billettprisen. I tillegg til lave priser får publikum reise sammen med folk som skal på samme arrangement. 

Sharebus samarbeider med lokale busselskaper over hele landet og jo fullere bussen er, jo mer bærekraftig blir turen. For at bussen skal ha en god utnyttelse, må etablerte ruter nå et visst antall betalte plasser før ruten blir bekreftet. Spillereglene blir tydelig kommunisert og erfaringen viser at det er høy aksept for at ruter med liten interesse ikke gjennomføres. Arrangør kan inngå avtaler om betaling av eventuelle mellomlegg for å garantere ovenfor sitt publikum at turen gjennomføres. Ved kansellert rute vil publikum i den kansellerte ruten få informasjon om det raskeste og mest bærekraftige alternativet i god til. Billett blir refundert og pengene overføres tilbake automatisk. 

Les mer om hvordan det fungerer

Unikt tilbud for medlemmer av Norske Kulturarrangører

  • Sharebus bistår med gratis rådgivning for å finne den beste løsningen for en komplett transportløsning for din festival eller arrangement. Dersom ønskelig kan Sharebus kan ta på seg rollen som partner for all transport til ditt arrangement og håndtere hele prosessen fra start til slutt. Sharebus hjelper deg i tillegg med optimalisering av leveransen slik at en buss som har kjørt en Sharebus-tur, for eksempel kan få videre oppdrag som shuttle og/eller som beredskap.
  • Prioritert oppfølging
  • Skal så langt det lar seg gjøre bli prioritert helelektriske busser
  • Dialog om å dele potensielt overskudd fra Sharebus-turer. Andel av overskuddet vil variere ut fra flere forhold; oppdragets størrelse, grad av markedsføring og vilje til å ta risiko sammen.
  • Sharebus vil så langt det lar seg gjøre gjennomføre turer der passasjermål ikke ble nådd, men der det er booket såpass mange at de ønsker å tenke kreativt sammen med arrangør for å få gjennomført turen til det beste for sluttbruker.

Mer om Sharebus

Med Sharebus sin teknologi etableres både bussruter og stoppesteder on-demand. Dersom det er ledig kapasitet i bussen kan sjåføren stoppe på veien for å plukke opp publikum som skal til samme arrangement. Dette bidrar til å sikre gjennomføring på ruter med få påmeldte. Med dynamiske ruter optimaliseres driften og dette gir store fordeler både for arrangør, publikum og miljø. 

Kontakt Sharebus for en uforpliktende samtale om hvordan du kan optimalisere reisen for ditt publikum.

 

 Slik fungerer Sharebus

Hvorfor Sharebus?

Samkjøring

Sharebus gjør det enkelt å samkjøre buss med venner eller ukjente. Det er gøy å dele transport med folk som har samme destinasjon eller interesse.

Miljø

Om du deler en buss istedenfor å kjøre mange biler sparer du miljøet for utslipp.

Effektivt

Sharebus tar deg helt frem til din destinasjon; si farvel til transportbytter og parkering - nyt heller tiden på destinasjonen.

#

Sharebus er en del av Ferdia som er et overordnet nettverk av busselskaper. Ferdia håndplukker busselskaper basert på kvalitet, miljø, omdømme og profesjonalitet. Med erfarne sjåfører, moderne kjøretøy og bransjens beste digitale verktøy kan Ferdia og Sharebus tilby fleksible, trygge og effektive tjenester.

Kontaktperson
Ola Nilsen
Telefon
924 60 874
E-post
Nettside