D2merch jobber for at alt de leverer skal være grønt og sertifisert. Det er et ambisiøst mål for en bedrift som driver med tekstiler, og det er nettopp dette vi liker!

I tillegg til å jobbe systematisk med bærekraftige løsninger har D2merch også en hårete visjon om å bli musikknorges foretrukne leverandør av merchandise, og de er på god vei. Siden oppstarten i 2018 har de levert merchandise til mange kjente artister og arrangører. Med in-house silketrykk, brodering, digitaltrykk og mye mer, er D2merch svært fleksible og har kort vei fra idé til ferdig produkt.

 

Medlemsfordel

Arrangører kan bidra i klimakampen ved å ta kunnskapsbaserte valg og tenke kreativt rundt merch og profilartikler. 

Merchandise er i utgangspunktet ikke miljøvennlig, men sammen med D2merch ønsker vi å stimulere til at det skal være så miljøvennlig som mulig. Derfor gjelder medlemstilbudet kun for varer som er sertifiserte med sertifiseringene GOTS eller Global Recycle. Som en ekstra bonus oppnår medlemmer med særskilt godt miljøfokus den høyeste rabatten.

 

Dette får du:

 • Forhandlerpris (tilsvarer ca. 30 % rabatt) på alle varer som er sertifisert med GOTS eller Global Recycle, samt 15 % rabatt på trykk og brodering. Denne rabatten gjelder kun for medlemmer som er Miljøfyrtårnsertifisert eller dersom virksomheten kan vise til en oppdatert og målbar bærekraftsstrategi.

 • 10 % rabatt på veiledende priser på alle varer som er sertifisert med GOTS eller Global Recycle
 • Mellom 20-34 % rabatt på leasing av merch, avhengig av mengde. Les mer om dette nedenfor. 
 • For å sikre at bærekraftsaspektet er ivaretatt og at rabatten slår inn får alle kunder et obligatorisk møte med D2merch før bestillingen effektueres. I møtet vil du få konkrete eksempler og tips på hvordan det å tenke annerledes i planleggingsfasen gir store miljømessige utslag. Målet er å utvide perspektivene rundt ønsket bestilling. Eksempler på tematikk som gjennomgås på møtet er:
  • Innspill og / eller bistand på design og informasjon om erfaringer med hva som faktisk blir brukt og hvorfor. Lær om forskjellen på lifestyle branding og profilering.
  • Transport / levering av bestilling
  • Mulighet for lokal trykking / trykking på stedet
  • Muligheter for å benytte vintage eller gjenbruk som merch
  • Potensielle løsninger der frivillige / publikum kan bestille design på eget plagg

 

Leasing av merch

I 2022 startet D2merch et pilotprosjekt som baserer seg på utleie av t-skjorter som frivilligtøy. T-skjortene blir trykket med festival/arrangør-logo og dato på rygg, og blir dermed en turne-skjorte der turnelisten vokser for hver gang t-skjorten leies ut. Arrangøren betaler kun for tøy som blir beholdt eller ødelagt, og returnerer resten. Dette vil kunne utgjøre en betydelig miljøgevinst, samtidig som det gir økonomiske fordeler for arrangør. Konseptet har blitt tatt godt imot og flere arrangører har allerede booket for 2023-sesongen. For innloggede medlemmer vil prislisten være synlig på denne siden. 

 

Møt D2merch

 

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Som det eneste trykkeriet i Norge ble D2merch i 2022 GOTS-sertifisert. GOTS er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Det vil si at D2merch er underlagt strenge krav til blant annet kjemikaliebruk, avfall, plast- og emballasjebruk, avløpsvann og arbeidsforhold. I tillegg stiller GOTS strenge krav til hele verdikjeden, fra bomullsfrø til sluttprodukt og sørger for gjennomsiktighet i alle ledd av produksjonen.

Merkeordningen stiller krav til at minimum 70% av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene skal oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Dette innebærer krav til at fargestoffer er biologisk nedbrytbare og giftfrie, og at det ferdige produktet ikke inneholder allergener eller rester av farlige kjemikalier. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene.

Konvensjonell dyrking av naturfiber som for eksempel bomull krever store mengder miljøgiftige sprøytemidler. Å velge økologiske og GOTS-sertifiserte klær og andre tekstiler er et viktig miljøvalg.

Les mer om GOTS

 

Global Recycle Standard (GRS)

Global Recycled Standard er en sertifisering for bruk av resirkulert materiale.

Standarden har en holistisk tankegang og ser på hele forsyningskjeden. Det stilles krav til sertifisert resirkulert materiale, god sosial og miljømessig praksis og begrensninger ved bruk av kjemikalier.

Ved å bruke resirkulerte materialer reduserer vi behovet for nye råmaterialer, og reduserer klimautslippene. GRS fokuserer også på å reduserer bruken av vann og energi. I tillegg har GRS fokus på likestilling og anstendige arbeidsforhold.

Målene ved bruk av Global Recycled Standard er:

 • Verifisert sporing av resirkulerte materialer
 • Sikre gode og trygge arbeidsforhold i produksjonen
 • Redusere miljøpåvirkningen
 • Innovasjon i bruk av resirkulerte materialer

Les mer om GRS

Kunder om D2merch

Mablisfestivalen

Om vi skal beskrive samarbeidet med tre ord; kreativt, bærekraftig og gøy. Mablis hadde ikke vært det samme uten D2-gjengen på laget. De utfordrer oss ofte med nye gode idéer og konsepter, som ikke bare er med på å gjøre festivalen mer bærekraftig, men også mer leken.

Eirin Sandstad
Festivalsjef
Mablisfestivalen

HIGHASAKITE

Samarbeidet med D2merch har gått knirkefritt fra start til mål, og jeg har aldri brukt et sekund på bekymring om kvalitet, leveranse eller bærekraft i bestillingene. Hjelpen vi har fått er absolutt priceless! Dritbra folk som anbefales. Tommel opp!

Johan Berntsen
Production Manager
HIGHASAKITE

Utopia

D2 har vært en god sparringspartner og leverandør av bærekraftig merch, og vi har dratt god nytte av deres kompetanse og kreative løsninger. De har bistått med design, og levert kule produkter av høy kvalitet, med digg passform. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra festivaldeltakerne, og i tillegg er det flere som har ønsket å kjøpe merch i etterkant av festivalen. D2 er en del av Utopia-familien, og vi gleder oss til å forsterke vårt gode samarbeid i årene som kommer.

Espen Knoph
Festivalsjef
Utopia

#

D2merch har siden oppstart i 2018 hatt en eksplosiv vekst og teller nå 13 ansatte med in-house silketrykk, brodering og andre trykkmetoder. 
Stavangerselskapet tilbyr også venue- og concession-salg, webshop og designtjenester mot artister og arrangører, og har flere av Norges største i stallen. 
Hovedfokuset er å produsere så klimavennlig som mulig, yte bærekraftig designhjelp og sikre at produktene er sertifiserte fra frø til ferdig levert produkt.
I 0222 ble D2merch både Miljøfyrtårn og Norges eneste GOTS -sertifiserte trykkeri. 

Kontaktperson
Daniel Engen
Telefon
986 01 660
E-post
Nettside