Dato
21. mars 2023 | Kl. 13:00
Sted
Stream og Det Vestnorske Teateret i Bergen

Lansering av SHIFTIT

HJERTELIG VELKOMMEN til lanseringen av SHIFTIT

Tirsdag 21.mars kl 13.00-15:00

 

En rapport om bærekraftig scenografi fra 2019 viser at over 70 % av nye scenekunstproduksjoner blir kassert hvert år. Det vil si at mange tonn av gjenbrukbart materiale blir kastet årlig. Dette vil produsentselskapet Syv mil gjøre noe med. Shiftit.no er en digital plattform der rekvisitter, scenografi, kostymer, materialer, teknisk utstyr og musikkinstrumenter kan selges, gis bort, byttes og kjøpes.

 

21.mars kl 13:00 lanseres SHIFTIT.no i forbindelse med Grønt Skifte på Det Vestnorske Teateret i Bergen. Arrangementet blir også direktestreamet.

 

- Det norske kulturfeltet er full av gode intensjoner og mye skyldfølelse. Mange produksjoner i kulturfeltet er kanskje i utgangspunktet tenkt som bærekraftig, men resultatet blir ofte tonnevis av materialer som må kastes eller lagres på dyre lagringsplasser. SHIFTIT tilbyr en løsning på dette problemet, forteller prosjektleder Tora de Zwart Rørholt fra produsentselskapet Syv mil, som står bak SHIFTIT.

 

Første steg i prosjektet er den digitale gjenbruksplattformen, kulturbransjens eget svar på finn.no - som er laget for hele kulturfeltet. SHIFTIT tilrettelegger for utveksling av scenografideler, scenematerialer, kostymer, instrumenter, utstyr og annet fra alle typer kulturarrangement. Alle som har opprettet en profil har mulighet til å bytte, selge og kjøpe gjenstander. Tjenesten er gratis, og tilgjengelig på engelsk slik at den enkelt kan brukes i hele Norden. Den er klar til bruk fra 21.mars.

 

En viktig detalj er at det kan registreres opphavsrett på det som legges ut slik at åndsverksloven kan ivaretas, noe som er avgjørende for scenekunstnere.

 

PÅMELDING