Arrkonf_Ida-Hermine-Wikõren-170.jpg

Sosialt

Her finner du en oversikt over det sosiale programmet på Arrangørkonferansen 2018. 

Torsdag 11. oktober - Klubbkveld

Halden byr på klubbkveld med åtte artister på fire spillesteder i byen; Bryggerhuset, Vannvogna, Feelgood og Siste Reis. 

PROGRAM

 

Aktiviteter fredag 12. oktober kl. 18:30 - 20:00

 

Guidet tur på Fredriksten festning
En av landets mest besøkte turistattraksjoner besitter en mektig historie. Det er takket være denne festningen landegrensene mellom Norge og Sverige er som de er i dag. Da den svenske kongen Karl XII var besatt av å erobre Norge sto soldatene på Fredriksten i mot og drepte han med en kanonkule en desemberdag i 1718. Bli med når sjefsguide Magne Rannestad forteller den fantastiske historien. NB! Husk gode klær og sko.

Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. De som bor på Fredriksten hotell møter direkte på festningen kl. 1845.

 

Omvisning på Athletic Sound og Rockehuset (krever påmelding)
Athletic sound – Dette unike platestudioet ble etablert i 1983 og har i løpet av denne tiden rukket å bli en virkelig institusjon innen rockemusikk både her til lands og utover våre landegrenser. Studioet ligger i en gammel skolebygning fra 1800-tallet og artistene som kommer hit viser sin begeistring for den unike lyden som kreeres av folkene som jobber her. Den avslappende stemningen og atmosfæren trekkes også ofte fram. Bli med og møte Dr Kai (grunnleggeren) og hans medarbeidere denne ettermiddagen.

Rockehuset i Halden er et kommunalt prosjekt og fungerer som et ungdomshus for musikere og musikkinteresserte. Rockehuset har vært tilholdssted for artister som blant annet Henning Kvitnes and the Young Lords, Front Page. Ole Evenrud (Ole I’dole) var også en liten tur innom å hadde pre produksjon før «Det var ikke min skyld» turnè. The Gost Riders, Saturday Cowboys, Shanghai, Lipstick Image, City Wankers, Rovers, Heads`n Tails og mange flere var også aktive brukere av huset.

Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. De som bor på Park hotell møter direkte på Rockehuset kl. 1840. 
Maks 50 deltakere. Påmelding her.

 

Båttur på fjorden (krever påmelding) 
Båttur i grenseland. Bli med den over 100 års gamle MS Tista opp langs Iddefjorden der vi har det norske og svenske fastland på hver sin side. Her stopper vi ved Monolittbruddet. Dette er stedet der Monolitten i Vigelandsparken ble hogget ut, og i dag er et anlagt en tro kopi av blokken som fungerer som et museum.

Oppmøte: Thon hotel Halden (lobbyen) kl. 1830.
Maks 35 personer. Båttur er fulltegnet.

 

Halden rundt- en joggetur
For de angivelig sprekeste deltakerne på konferansen er det lagt inn en spektakulær joggetur utover byens pittoreske og eldste bydel. Turen blir ledet an av selveste Olav Lundansnes, fersk verdensmester i orientering. Joggerne starter i indre havn i Halden og jogger utover «gamle sørhalden» som er DAG-regissør og haldenser Øystein Karlsens favoritt filmlocation. Her er alle husene inntakt etter den store bybrannen i 1826 og brosteinsgatene gjør denne bydelen utrolig sjarmerende.

Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. Tilbake samme sted 1915.

 

Middager

Brygga Kultursal. Fredag 12. oktober 20:00 - 23:00
Meny
Middag: Byggrynrisotto med byggryn fra Duga på Rygge i Østfold m/ skogsopp lokalt fra Kollerød, Aremark. Kombinert med beter i variasjoner fra Holtet gård fra Bjørkebekk, Aremark. Glasert gulrot fra Skjeggerød, Kornsjø. Urtesmør med persille og kjørvel og grønnsaksmillefuille med rotfrukter kun fra Holtet gård.

Dessert: Bringebær fra Svinesundhagen- Bringebærmousse kake, bringebærsorbet og bringebær marengs m/ marinerte bringebær og bringebær coulis. Gelé på bringebær, rabarbra og bringebær fylt med tindvedkrem.

 

Fredriksten Festning. Lørdag 13. oktober 20:00 - 23.30
Meny
Forrett: Fisk og skalldyrspate med kamskjell og røkt kveite. Urterømme, salat og nybakt brød.
Vegetar: 
Søtpotetsuppe  med kokosmelk, chili og lime

Hovedrett: Langtidstekt hjort flatbiff med bringebærsaus, ovnsbakte rotgrønnsaker, urtestekte amadinepoteter og syltede kantareller.
Vegetar: R
ødbetebiff med skogsoppragu og honningglaserte grønnsaker.

Dessert: Multeparfait med nøttecrunch og bærsaus.

 

Tons of Rock inviterer: Etterfest på Vannvogna

Sted: Vannvogna

Tons of Rock inviterer til etterfest og lover topp stemning og masse kule overraskelser. Vannvogna finner du her.

Vi sender ut oppdatert og nyttig informasjon ca. 12 ganger i året.