Sammen med Tons of Rock inviterer vi til årets store begivenhet - Arrangørkonferansen 2018 i Halden! Dette er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje og vi gleder oss til å samle hundrevis av arrangører for å utveksle erfaringer, bygge nettverk og videreutvikle live-segmentet i Norge. Konferansen er lukket for NKA sine medlemmer og samarbeidspartnere.
I forbindelse med konferansen innkaller vi også medlemmer til landsmøte, torsdag 11. oktober.
Velkommen!
Program

Sted: Lobbyen til Thon Hotel Halden
Registrering og innsjekk til Landsmøte og Arrangørkonferansen 2018.
Det vil bli servert kaffe/te/vann og noe å bite i for de som skal delta på LM.

Sted: Thon Hotell Halden, Overberget 1
Saksliste:
- Konstituering
- Årsberetning
- Vedtekter
- Arrangørpolitisk plattform
- Handlingsplan
- Valg
Møtet er ferdig kl 19, under forutsetning av endt saksbehandling.

Halden byr på klubbkveld med ni artister på fire spillesteder i byen; Bryggerhuset, Vannvogna, Feelgood og Siste Reis.

Sted: Foajeen til Brygga Kultursal
Registrering og innsjekk til Arrangørkonferansen 2018.

Sted: Brygga Kultursal
- NKA ønsker velkommen til Arrangørkonferansen 2018
- Velkommen fra vertskapet Tons of Rock og Halden by
- Avduking av NKAs nye håndbok om sosialt entreprenørskap og konsertarrangører
- mm

Sted: Brygga Kultursal
Du har kanskje allerede hørt at de står og banker på døren? De er på vei inn i arbeids- og boligmarkedet, og de kjøper produkter og tjenester på helt nye måter. Vi kaller dem for «Generasjon Z». Men hvordan kommuniserer man med de som er tilgjengelige på alle flater, men samtidig så vanskelige å nå frem til?
v/ Sigrun Stenseth, Trigger

Lunsj på Thon Hotel Halden

Sted: Brygga Kultursal
Arrangørfeltet er kjennetegnet av mange brennende idealister og flytende grenser mellom arbeid, fritid og privatliv. Arrangører er derfor sårbare når det kommer til utbrenthet og stress-relaterte helseplager. I dette foredraget vil du lære mer om hva som kjennetegner utbrenthet, og hva du kan gjøre for å brenne – uten å bli utbrent.
v/ Tor Åge Eikerapen

Sted: Overberget 1
Personvern har fått mye oppmerksomhet den siste tiden etter det har blitt vedtatt en ny personvernforordning på EU-nivå som medfører mange nye regler og ikke minst høye sanksjoner ved brudd. Dette har ført til at mange aktører har hatt stor fokus på etterlevelse av det nye regelverket og styrking av personvernet. Konsertarrangører står overfor nokså like problemstillinger når det gjelder personvern og hvordan personopplysninger skal behandles som ledd i virksomheten. Et spørsmål som ofte oppstår er når samtykke må innhentes og hva vilkårene for et gyldig samtykke er. Et annet gjentakende spørsmål omhandler reglene rundt bruk av bilder og video til markedsføring. Ettersom utfordringene kan være mange av de samme for de ulike konsertarrangørene, kan det være hensiktsmessig for bransjen å gå sammen og lage en bransjenorm som kan skape klarhet i de spesifikke personvernsutfordringene konsertarrangører står overfor. Datatilsynet gir en kort innføring i disse problemstillingene som kan være av særlig interesse for konsertarrangører etter det nye personvernregelverket.
v/ Marte Lindblad Skaslien og Jade Bui

Sted: Mesaninen
Dan Pearce fra Ticketmaster skal presentere en kort historie om videresalg, hvordan markedet har endret seg, hva driver de endringene og hvordan holdninger til videresalg har endret seg de siste årene.

Sted: Overberget 1
I Norge er videresalg av billetter med profitt forbudt og regulert igjennom loven om svartebørs. Likevel finnes det flere utenlandske aktører som selger billetter til norske konserter, ofte til langt over pålydende pris og er man riktig uheldig, er billetten falsk. Å kjøpe billetter i slike fora er ofte en risikosport. Vi inviterer vi til rundbordssamtale for å diskutere tema. Hva ønsker en norsk arrangørbransje? Er tiden moden for å tilrettelegge for bedre organisering av videresalg av billetter eller er man for nøyd med hvordan det fungerer per i dag, der det meste av videreslag foregår på Facebook og finn.no?
Samtalen modereres av Thomas Litangen.
Påmelding her. Maks 25 personer

Sted: Mesaninen
NKA lanserer håndboken «Konsertarrangører og Sosialt Entreprenørskap» under årets Arrangørkonferanse. Guri vil i denne bolken ta for seg sosialt entreprenørskap som konsept og kurs, samt by på inspirerende eksempler fra NKAs egne medlemmer.
v/ Guri Hummelsund

Sted: Brygga Kultursal
Gjennom #metoo, har problemet med seksuell trakassering fått global oppmerksomhet. Dette er åpenbart veldig positivt, da man setter søkelys på et utbredt problem. Seksuell trakassering er et samfunnsproblem, og ikke noe som skjer i bestemte miljøer, situasjoner eller områder, som f.eks på et spillested eller en festival. Det skjer over alt. Når det er sagt, dette skjer også på våre spillesteder og på våre festivaler. Flere Europeiske land rapporterer om utfordringer på dette. De siste årene har en rekke overgrep- og voldtektsanmeldelser på festivaler rystet Sverige og i Barcelona sier en undersøkelse fra 2016 at 3 av 10 rapporterte seksuelle trakasseringer skjer på klubber og utesteder.
Som et svar på dette har det kommet flere Europeiske initiativ for å motvirke at seksuell trakassering skjer på konserter, både når det gjelder opplæring av de som jobber der samt holdningskampanjer mot publikum. I Sverige har arrangørfeltet tatt initiativ til en nasjonal kampanje sammen med blant annet politiet og RFSU.
Hvordan er ståa i Norge? Hva gjør landets konsertarrangører for å imøtekomme problemet og hva kan vi gjøre sammen? Hvordan kan arrangørfeltet gå i bresjen og endre holdninger?
I samtale: Pelle Ullholm (Sakkunnig RFSU, Sverige), Alexandra Archetti Stølen (Oslo World), Anna Wilrodt (Sørveiv), Ole Michael Bjørndal (NHO Reiseliv)
Moderator: Sandeep Singh

Sted: Brygga Kultursal
Halden kommune presenterer sin nye arrangementsstrategi, forteller om hvilken målsetting de har som arrangørby og planer for framtiden.
v/ Gina Finsrud, Halden kommune

Alternative sosiale aktiviteter før vi samles til middag kl. 20.00:
Guidet tur på Fredriksten festning
En av landets mest besøkte turistattraksjoner besitter en mektig historie. Det er takket være denne festningen landegrensene mellom Norge og Sverige er som de er i dag. Da den svenske kongen Karl XII var besatt av å erobre Norge sto soldatene på Fredriksten i mot og drepte han med en kanonkule en desemberdag i 1718. Bli med når sjefsguide Magne Rannestad forteller den fantastiske historien. NB! Husk gode klær og sko.
Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. De som bor på Fredriksten hotell møter direkte på festningen kl. 1845.
Omvisning på Athletic Sound og Rockehuset
Athletic sound – Dette unike platestudioet ble etablert i 1983 og har i løpet av denne tiden rukket å bli en virkelig institusjon innen rockemusikk både her til lands og utover våre landegrenser. Studioet ligger i en gammel skolebygning fra 1800-tallet og artistene som kommer hit viser sin begeistring for den unike lyden som kreeres av folkene som jobber her. Den avslappende stemningen og atmosfæren trekkes også ofte fram. Bli med og møte Dr Kai (grunnleggeren) og hans medarbeidere denne ettermiddagen.
Rockehuset i Halden er et kommunalt prosjekt og fungerer som et ungdomshus for musikere og musikkinteresserte. Rockehuset har vært tilholdssted for artister som blant annet Henning Kvitnes and the Young Lords, Front Page. Ole Evenrud (Ole I’dole) var også en liten tur innom å hadde pre produksjon før «Det var ikke min skyld» turnè. The Gost Riders, Saturday Cowboys, Shanghai, Lipstick Image, City Wankers, Rovers, Heads`n Tails og mange flere var også aktive brukere av huset.
Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. De som bor på Park hotell møter direkte på Rockehuset kl. 1840.
Maks 50 deltakere. Påmelding her.
Båttur på fjorden
Båttur i grenseland. Bli med den over 100 års gamle MS Tista opp langs Iddefjorden der vi har det norske og svenske fastland på hver sin side. Her stopper vi ved Monolittbruddet. Dette er stedet der Monolitten i Vigelandsparken ble hogget ut, og i dag er et anlagt en tro kopi av blokken som fungerer som et museum.
Oppmøte: Thon hotel Halden (lobbyen) kl. 1830.
Maks 35 personer. Båttur er fulltegnet.
Halden rundt- en joggetur
For de angivelig sprekeste deltakerne på konferansen er det lagt inn en spektakulær joggetur utover byens pittoreske og eldste bydel. Turen blir ledet an av selveste Olav Lundansnes, fersk verdensmester i orientering. Joggerne starter i indre havn i Halden og jogger utover «gamle sørhalden» som er DAG-regissør og haldenser Øystein Karlsens favoritt filmlocation. Her er alle husene inntakt etter den store bybrannen i 1826 og brosteinsgatene gjør denne bydelen utrolig sjarmerende.
Oppmøte: Thon hotell Halden (lobbyen) kl. 1830. Tilbake samme sted 1915.

Middag på Brygga Kultursal.

Sted: Overberget 1
På denne workshopen fokuserer vi på dine utfordringer knyttet opp mot å koordinere det frivillige arbeidet på ditt arrangement og hvordan få suksess. Det blir delt ut oppgaver og spørsmål som skal løses og diskuteres i grupper. Etter hver oppgave blir det en liten bolk med nyttig teori knyttet opp mot diskusjonene i gruppen. Fokuset i workshopen blir rekruttering, organisering og ledelse av frivillige.
v/ Sylvia Jacobsen

Sted: Mesaninen
Har du hørt om den nye kasseloven? Den trådde i kraft 01.01.2017 og gjelder for alle fra 2019. Hva betyr dette for deg? Må du gjøre noe annerledes eller kan du fortsette som før? Må du ha med kasseapparat ut på jordet for å selge parkeringsbilletter? Hva gjelder for 2018 og hva blir nytt for 2019? Må jeg printe kvittering på hvert eneste salg, eller kan jeg finne på noe lurt? Hva med bruk av bonger, kan det fortsette som før? En kort innføring i loven og mange praktiske problemstillinger for festivaler og arrangører.
v/ Kristian Flodin

Sted: Brygga Kultursal
Det er til tider svært utfordrende å være daglig leder eller festivalsjef. Hvordan mekle mellom de ulike interessene internt i organisasjonen? Hvilke avgjørelser er viktige å ta akkurat nå? Hvordan både få tid til egne arbeidsoppgaver og motivere ansatte til å effektivt utføre sine? Hvordan få gjort oppfølging og kontroll som ikke de ansatte oppfatter som overvåkning? Hvordan beholde oversikt over alt som skjer i organisasjonen? Hvordan ta tak i konflikter mellom arbeidstakere? Hvordan skal nedskjæringer gjøres i økonomiske nedgangstider?
Norske Konsertarrangører ønsker å støtte medlemmenes daglige ledere og festivalsjefer og inviterer for første gang, under arrangørkonferansen i Halden, til et rundebordsmøte.
Møtet innledes og ledes av Stine Mari Røverdatter som har daglig ledererfaring fra BLÅ, Kanonhallen og Mono og som i dag er økonomi- og administrasjonssjef i Friction/Atomic Soul.
Programpost er fulltegnet. Maks 25 personer

Sted: Brygga Kultursal
Mange arrangører har et anstrengt forhold til risikoanalyser. Enda et krav som stjeler tid, fokus og livsglede. Det gjøres for å tilfredstille myndighetenes behov, ikke arrangør sine. Jørgen påstår derimot at ved å gjøre mindre, vil effekten bli større. Foredraget tar for seg hvorfor mange av dagen kompliserte risikoanalysemetoder er svake og hvorfor en enklere tilnærming vil kunne lede til økt sikkerhet og trygghet. Man går igjennom en metode som kan gjøre arbeid med risikoanalyser enklere, mindre tidskrevende, men som kan svært gode resultater.
v/Jørgen Aass

Sted: Mesaninen
En time der vi går gjennom aspekter knyttet til spons, prissetting, økonomisk potensiale og noen øvelser som dere kan ta med tilbake til egen organisasjon. Essensen i foredraget er å gi dere verktøy som dere kan bruke videre, både gjennom helårsdrift og eventer. Foredragsholder har bakgrunn fra Chateau Neuf, Rockefeller, Scandic og flere festivaler, så foredraget tilpasses de ulike feltene.
v/ Torstein Løvlid

Sted: Brygga Kultursal
På Arrangørkonferansen får du mulighet til å ha eksklusive møter med personer i arrangørbransjen. Få verdifulle tips og førstehåndskunnskap gjennom et møte med en eller flere av våre utvalgte mentorer. Hvert møte varer i 10 min.
Les mer om mentorene her.
Møt din mentor er fulltegnet.

Sted: Mesaninen
Møt Musikkutstyrsordningen (MUO) og Kulturrådet. De er tilstede for å prate og veilede NKA sine medlemmer med spørsmål, søknader og alt annet du måtte ha på hjertet.

Lunsj på Thon Hotell Halden

Sted: Brygga Kultursal
Ekstremvær blir et stadig mer aktuelt tema for arrangører. Hva gjør vi, hvordan jobber vi og hvilke prosesser gjennomgår vi når ekstremværet treffer vårt arrangement? Denne programposten er en todelt case hvor Jørgen Aass kommer for å dele sine erfaringer fra årets Øyafestival da vinden traff. Han tar oss med på prosessen fra de første meldingene om sterk vind kom inn til selve fredagen da det stod på som verst. I denne delen deltar Øyafestivalens største leverandører av infrastruktur, Bright og O.B.Wiik for å snakke om hvordan de jobber med vind. I del to vil representanter fra politiet, brannvesenet og kommune sammen om deres rolle i lignende situasjoner.
I panel: Richard Mester (O.B.Wiik), Petter Espeland (Bright), Jon Øivind Hellberg (Øst politidistrikt), Richard Andre Aronsen (Halden Kommune), Halden Brannvesen (TBA)
Moderator: Jørgen Aass

Sted: Brygga Kultursal
A growth in demand for property in UK cities has led to increasing rents and landlords deciding to sell property and land to developers. This has placed rising financial burdens on pre-existing operators of grassroots music venues, who are often situated in areas that are popular for redevelopment, and made them vulnerable to a more liberalised planning system. Agent of Change is a term that is used to describe various approaches to controlling the relationship between new built development (typically residential), and extant noise sources, in this case music venues. Alex Mann from Music Venue Trust explains how agent of change works, and talks about the campaign that MVT embarked on to get agent of change recognised by policy makers and politicians in order to help protect vulnerable music venues for the future of the UK music industry.
v/ Alex Mann

Sted: Mesaninen
Hva kan og bør du som arbeids- og oppdragsgiver gjøre for å forhindre seksuell trakassering på arbeidsplassen? Hans Marius Graasvold fra Advokatene Graasvold & Stenvaag gir deg høstens viktigste verktøy i en 1-2-3-innføring om rutiner, juss og håndtering av varsler.

Sted: Overberget 1
Kurset tar for seg booking og konsertøkonomi og er spisset inn mot økonomisk risikovurdering.
v/ Lasse Kinden Endresen

Sted: Kultursalen
En samtale med ulike europeiske prosjekter som jobber med å fremme kvinneandelen i kulturbransjen. Til Halden kommer representanter for prosjektene Keychange/PRS Foundation (Uk), We Make Waves (GE) og Balansekunst (NO).
I panel: Melissa Perales (We Make Waves) og Siri H. Holden (Balansekunst), Linnea Elisabeth Svensson (by:Larm/Key Change)
Moderator: Guttorm Andreasen (Agent 99 - Guttorm Andreasen)

Sted: Mesaninen
NKA inviterer en leverandør av komposterbar emballasje, en arrangør og en samarbeidspartner til å snakke om utfordringer rundt emballasje og avfallshåndtering, bærekraftighet og innovasjon.
v/ Aasa G. Andersen (A-Packaging), Julie Forchhammer (Vinjerock), Kathrine Kirkevaag (Mepex)

Vi møtes i baren på Thon Hotel Halden for mingling, prat og hygge.

Felles avgang fra Thon Hotel Halden til Fredriksten festning.
For de som møter direkte på Festningen- så er det oppe på toppen, ved den borgen.

Sted: Vannvogna
Tons of Rock inviterer til etterfest og lover topp stemning med Demokratisk dansegulv og konsert med LÜT.
LÜT
LÜT fra Tromsø er et rockeband med klare røtter i melodisk hardcore/punk. De spiller hardtslående, energisk musikk med skrikevokal og gjengkor som bidrar til et liveshow uten like og en "in the face" feeling allerede fra første sekund. Bandet var nominert til “Best live act” på P3 Gull i 2017. Juryen begrunner hvorfor man må på konsert med bandet slik:
“No Norwegian band since Turbonegro have a more well directed live show than LÜT. The combination of great humor, contagious energy on stage and well played kicks will make the band from Tromsø a joy for all senses!”
Demokratisk dansegulv
Elsker du også å kunne velge musikken du vil høre når du er på fest? Lei av at DJ’en ALDRI spiller din favorittlåt når du er ute på byen? Ønsker du å selv kunne bestemme hvordan spillelisten høres ut når du skal ut og danse?
Klubbkonseptet Demokratisk Dansegulv skal sørge for at publikum endelig får danse til de låtene de faktisk vil ha. To DJ-team møtes i en heftig DJ-battle og det er publikum som bestemmer hvilken låt de spiller. Vil man høre Backstreet Boys eller Kurt Nilsen? Beyoncè eller A-ha? “5 fine frøkner” eller “Livin’ On A Prayer”? Det er helt opp til folket!
Mål: Lage årets beste fest for publikum.
Innledere

Sigrun har en bachelor i PR og kommunikasjon fra Høgskulen i Volda og har jobbet i Trigger siden 2015. I dag har hun rollen som strategisk digital rådgiver hvor hun har et spesielt fokus på hvordan vi kan nå frem til de yngre målgruppene, og har blant annet rådgitt FINN.no til å bruke flere katte-emojis i sin kommunikasjon. Hun holder inspirasjonsforedrag samt workshops i kampanjeeffektivisering og i praktisk arbeid med dag-til-dag kommunikasjon.

Sylvia Jacobsen er seniorkonsulent i Ingerfair. Hun har arbeidet med ledelse av frivillige i 15 år, både som ansatt og frivillig. Sylvia er en erfaren underviser som kan tilrettelegge kurs eller workshop på et høyt akademisk nivå. Hun er vant til å planlegge og gjennomføre store og små arrangementer. Til daglig løser hun en rekke ulike undervisnings- og rådgivningsoppgaver i foreninger, frivillige organisasjoner og kommunale institusjoner. Hun er i dag blant annet aktuell med boken ”Sådan rekruttere du frivillige”.

Jørgen har over 25 års fartstid i sikkerhetsbransjen med et brennende hjerte for arrangør-Norge. Utdannet i «Crowd and Safety Management» og jobber nå som freelance sikkerhetsrådgiver for kultur og idrettsarrangementer.

Psykolog Tor Åge Eikerapen har selv over 10 års erfaring som festivalleder, og har tidligere vært in-house kursholder for Norske Konsertarrangører. Tor Åge er spesialist i organisasjonspsykologi og jobber nå som konsulent innenfor organisasjon og ledelse. Han holder over 100 foredrag i året og er en av landets mest brukte foredragsholdere innenfor organisasjon, ledelse og psykologi.
www.psykologforedrag.no

Alexs karriere i musikkbransjen begynte innen management og som promotør på diverse spillesteder, før han fortsatte å jobbe med markedsføring for indie labels. Han har også vært assisterende politibetjent for Arts Council England som arbeider med kunst og helse, kriminalrett, kulturelt mangfold og funksjonshemninger.
Han har også jobbet for the British Musicians Union som gir støtte, rådgiving og representasjon for musikere angående sysselsetting, juss og åndsverkslovgivning. Han fokuserte senere på nasjonal og internasjonal strategi og interessepolitiske spørsmål på vegne av utøvende artister.
Alexs arbeid for the Music Venue Trust har vært å representere organisasjonen over hele Storbritannia og internasjonalt, både innenfor musikkbransjen og andre sektorer som påvirker live økonomien. Han arbeider lovgivende, strategiske og politiske beslutningstakerområder som påvirker grasrota i live bransjen.

Sandeep er en popkultur-nerd som har anmeldt musikk siden 18-årsalderen, og har vært tilknyttet VG Rampelys som musikk- og filmkritiker de siste syv årene. I 2016 var han dommer i Idol på Tv2. Er for tiden aktuell som programleder for lørdagsprogrammet «Med All Respekt» på NRK P13.

Melissa flyttet fra Chicago til Berlin på 90-tallet. Siden da har hun organisert en internasjonal filmfestival, eid sin egen restaurant, og begynte å booke og markedsføre live shows og filmvisninger under navnet M: Soundtrack. M: Soundtrack er en plattform og møtepunkt for den uavhengige musikkscenen i Berlin. Melissas store lidenskap er soundtracks, og derfor var det naturlig å starte Supertape: et musikkovervåkning og konsulentselskap. Melissa er medstifter av We Make Waves e.V., et nytt Berlinbasert europeisk nettverk som jobber med opplæring, deling av kunnskap og nettverking for kvinner i musikkbransjen og tilknyttede kreative felt. Hennes neste prosjekt for 2019 er å skape en online læringsbasert plattform for kvinner som enten jobber i eller lener seg mot kreative næringer.

Siri Haugan Holden er prosjektkoordinator for Balansekunst, foreningen for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Siri har en master i statsvitenskap og har tidligere arbeidet med internasjonalt samarbeid, menneskerettigheter og miljøvern.

Lasse Kinden Endresen er booking agent i ACT Entertainment hvor han jobber med artister som Kakkmaddafakka, Kjartan Lauritzen, No. 4 og Hjerteslag m.fl. Han har bodd i Bergen i syv år, før han flyttet til Oslo hvor han nå bor og arbeider.

Pelle Ullholm har jobbet med seksualopplysning i 17 år og jobber i dag som ekspert i seksualutdanning og metodeutvikling ved RFSU, Sveriges Nasjonale forening for seksual opplysning i Sverige. De siste to årene har han samarbeidet med Svensk Live for å redusere seksuell trakassering og misbruk. Det utvidede samarbeidet omfatter politi og fylkeskommuner. Arbeidet fokuser forebygging og opplysning om tema. I tillegg har man gitt fysisk og digital trening for arrangører og frivillige i tillegg til en kampanje rettet mot publikum. RFSU har jobbet med FKP Scorpio, Bråvalla i Norrköping, og Luger, Way out West i Göteborg.

Alexandra har vært festivalsjef for Oslo World siden 2006. Musikkfestivalen er en av de de fremste festivalene i sitt slag i Verden og arrangeres i 2018 for 25. gang. I 2013 startet hun festivalen Beirut & Beyond International Music Festival i Libanon, med påfølgende turné i Europa og Norge. Beirut & Beyond arrangeres i 2018 for 6. år på rad. Stølen var også initiativtaker og arrangør av VårtNabolag, en endagsfestival på asylmottak. Denne har vært arrangert et titalls ganger i Oslo, Hardanger og Vang i Valdres. I perioden 2011-2018 har Alexandra Archetti Stølen vært president for European Forum of Worldwide Music Festivals Europeiske Forumet som består av 57 festivaler fra 31 land. Hun er blant annet styremedlem i NKA.

Kathrine Kirkevaag er rådgiver i Mepex, et selskap med spisskompetanse innen avfall og gjenvinning. Her jobber hun med å finne gode avfallsløsninger for næringslivet og implementere sirkulærøkonomi i praksis. Med hjelp av avfallsanalyser og kartlegging av avfallsstrømmene gir hun råd om hva som skal til for å redusere avfallsmengden og øke graden av materialgjenvinning. Denne høsten jobber hun med å kartlegge bruken av engangsartikler i plast i Norge, se på alternative løsninger og hvilke miljøkonsekvenser de ulike alternative gir.

Aasa G. Andersen er daglig leder i A-Packaging AS som er leverandør av komposterbar engangsemballasje. Etter over 20år i emballasjebransjen som grafisk designer, AD og markedsdirektør, sitter hun på bred erfaring fra så vel produksjons- og leverandørsiden i inn- og utland, til konsept, design og produktkompetanse når det gjelder emballasje for folk på farten.

Jobbet frivillig på sin første festival da hun var 6 år gammel. Siden da har hun startet opp spillesteder (John Dee), vært manager for Gluecifer, Cato Salsa Experience, Jim Stärk, The Real Ones med flere, reddet regnskog i Regnskogfondet, vært miljøsjef for Øyafestivalen. Og nå bor hun i Vang i Valdres og er festivalsjef for Vinjerock - et av Norges mest populære kulturarrangementer.

Dan er SVP for markedsføring i Ticketmaster International. Dan begynte sin karriere innen markedsføring i Storbritannias første dot com-virksomhet som gikk på den amerikanske børsen. Han tok med seg sine erfaringer fra start-ups miljøer og jobbet videre med kommersielle utviklingsroller hos store britiske utgivere, først med Guardian Unlimited, og og senere med Associated Newspapers.
Han begynte å jobbe i Ticketmaster i 2006 i markedsavdelingen. Der administrerte han til å begynne med alle online-annonsering og mediepartnerskap. Han jobbet senere for Holidaybreak PLC som administrerende direktør. Etter en 4-årig periode med vedvarende vekst og mer enn dobling av omsetning og fortjeneste, ble virksomheten til slutt kjøpt opp. Han gikk tilbake til Ticketmaster som markedsdirektør i midten av 2012, og ble administrerende direktør for videresalgsvirksomheten i 2016.

Anna Willrodt er festivalsjef for Sørveiv i Kristiansand, Norge, en showcasefestival som presenterer unge, fremadstormende artister fra Norge og resten av Skandinavia. Hun jobber også som prosjektleder i Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk og underviser i master i Music Management ved Universitetet i Agder. Anna tok sine første skritt i musikkbransjen som 15-åring da hun og noen venner gikk sammen for å organisere punk-konserter på hjemmebygda i Tyskland. Hun har også jobbet med klassisk musikk og mange andre sjangre innimellom de to ytterpunktene.

Torstein er kursleder for NKA og jobber som salgssjef på Scandic St. Olavsplassog teatersjef på Edderkoppen Scene i Oslo. De siste årene har jobb tatt han fra det idealistiske til det private og kommersielle markedet. Torstein er tidligere eventsjef på Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene og har bred erfaring fra arrangørfeltet i tillegg til dagens stilling; Øya, Norwegian Wood, Slottsfjell, Oslo Live, Chateau Neuf, Træna, Blå, Hove med flere. Sitter også som styremedlem på Det Andre Teatret i Oslo. Han hjelper dere gjerne med å finne nye måter å oppnå økonomisk suksess, endre på organisasjonen pluss flere andre temaer ut fra egen erfaring og kursdeltakernes behov.

Thomas Litangen er partner og kreativ dude i musikkselskapet Pott og Panne AS. Selskapet står blant annet bak Bodøfestivalen, konsertserien «Halv ti på torsdag» på Dama Di og talentprogrammet Antihype. Pott og Panne er også label/management for artister som Kråkesølv, Julian Audy, Vidar Vang, NOHR og Svalestup. Thomas er utdannet grafisk designer og har tidligere jobbet med booking og markedsføring på konsertscenen Sinus og i Stormen Konserthus. Han har i tillegg bakgrunn som trommeslager i bandet Kråkesølv.

Gina Finsrud, siviløkonom fra University of Stirling i Skottland. Har bakgrunn som prosjektleder, bl.a. for Allsang på Grensen og Halden Byjubileum. Jobber med næringsutvikling i Halden kommune og er leder nettverket for arrangører og besøksnæring i Halden.

Kristian Flodin var prosjektleder for implementeringen av Skatteetatens løsning for å understøtte ny lov om Kassasystemer.

Hans Marius Graasvold er advokat MNA og partner i Advokatene Graasvold & Stenvaag. Hans Marius er fast advokat for en rekke organisasjoner, opphavsmenn og utøvende kunstnere innen kunst- og kulturfeltet, og arbeider særlig innen områdene opphavsrett, medierett, personvern, arbeidsrett og strafferett.

Stine Mari er kursleder for NKA og jobber for Atomic Soul Agency som økonomi- og administrasjonssjef. Hun har lang erfaring med klubbdrift, blant annet fra Blå , Kanonhallen og MONO, og har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler i tillegg til flere styreverv. Stine Mari har studert organisasjon og ledelse på BI og kombinerer ofte i sine kurs faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats.

Ole Michael Bjørndal (36) er næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv. Han er utdannet statsviter fra Blindern. På fritiden spiller han gitar i tre ulike progband, deriblant Oak som gir ut plate om 19.oktober, og han har spilt på scener og festivaler i både Norge, Europa og USA.

Guri Hummelsund er NKA sin prosjektleder for prosjektet Konsertarrangører og sosialt entreprenørskap som et støttet av Sparebankstiftelsen. Før hun startet i NKA i september 2017, bodde hun i London der hun jobbet for en ledende støtteorganisasjon for sosiale entreprenører i Storbritannia. Der støttet hun sosiale entreprenører med å sette opp sosiale bedrifter, med pengestøtte, opplæring, kursing, mentoring og 1:1 coaching. Hun har bakgrunn som utøvende musiker og konsertarrangør med erfaring både fra Norge og England, og brenner for musikk og løsninger på sosiale utfordringer.

Marte har juridisk embetseksamen og har vært juridisk rådgiver hos Datatilsynet siden 2013. Marte gir veiledning i et bredt spekter av problemstillinger knyttet til personvern, særlig innenfor temaene kameraovervåking, retten til å bli glemt, databehandleravtaler og vurdering av personvernkonsekvenser (DPIA).

Jade har juridisk embetseksamen og en spesialisert master i IKT-jus. Jade jobber med personvern som juridisk rådgiver hos Datatilsynet, særlig innenfor temaene kameraovervåking, deling av bilder på nett, og retten til å bli glemt. Jade har gitt råd og veiledning i et bredt spekter av saker om personvern etter både gammelt og nytt personvernregelverk, herunder personvernforordningen (GDPR).

Hanne Rekdal har jobbet som rådgiver i Norsk kulturråd siden 2014 og har siden 2016 vært ansvarlig for arrangørordningen. Kulturrådets arrangørordning har som formål å styrke arrangørene og gi dem mulighet til å skape konsertprogram som utvikler interesse hos et større publikum. Hanne har ti års erfaring som utøvende musiker innen klassisk, samtidsmusikk og improvisasjon, og har selv vært aktiv konsertarrangør og med i festivalstyre. Hun har utdannelse i utøvende musikk, filosofi, økonomi og ledelse.
Møt Kulturrådet på Arrangørkonferansen! Les mer her.

Nina er rådgiver i MUO, og kommer til Arrangørkonferansen for å svare på og rådgi medlemmer som lurer på noe rundt MUO. Musikkutstyrsordningens formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av rytmiske musikk. Musikkutstyrsordningen (MUO) gir tilskudd til øvingsutstyr, fremføringsutstyr, akustiske tiltak i musikkrom, samt bygg og utbedring av øvingsrom. De jobber også med kompetansehevende tiltak innen konsertteknikk; bl.a. kurs, workshops, fagdager og praksisplasser i lyd-, lys- og sceneteknikk.

Rhiannon som er daglig leder i Musikkutstyrsordningen (MUO) kommer til Arrangørkonferansen for å svare på spørsmål og rådgi medlemmer som lurer på noe rundt MUO. Musikkutstyrsordningens formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av musikk. MUO gir tilskudd til øvingsutstyr, fremføringsutstyr, akustiske tiltak i alle typer musikkrom, samt bygg og utbedring av øvingsrom. MUO jobber også med kompetansehevende tiltak innen konsertteknikk; bl.a. kurs, workshops, fagdager og praksisplasser i lyd-, lys- og sceneteknikk.

Linnéa jobber som miljørådgiver og produsent av arrangment innen byutvikling, idrett og kultur. I by:Larm har hun hovedansvar for konferansedelen. Hun har tidligere jobbet i Øyafestivalen med sponsing, økologisk mat og miljø. Linnéa hjelper gjerne arrangører med å gjør sine arrangement og sin drift mer bærekraftig; økonomisk, miljømessig og sosialt. Linnéa er sertifisert Miljøfyrtårnkonsulent, jobber med ISO-standard for bærekraftige arrangement og er sertifisør for britiske A Greener Festival Award
Det er her det skjer!
Arrangørkonferansen 2018 finner sted på Brygga Kultursal og Thon Hotel Halden.