Målene
1. Bærekraftsledelse og -styring
-
- Vi skal kartlegge hva som påvirker virksomhetens miljøbelastning og klimagassutslipp innen utgangen av 2023
- Vi skal utforme en egen bærekraftstrategi, eller inkludere mål om bærekraft i en overordnet strategi, med tilhørende handlingsplan med mål innen utgangen av 2023
- Vi skal måle utslipp og rapportere egne utslipp årlig innen utgangen av 2023
- Vi skal styrke kompetanse, eierskap og kultur på bærekraft. Det skal utpekes en eller flere personer som får dedikert ansvar for, og nødvendige ressurser til, å jobbe med bærekraft i virksomheten.
2. Gjøre bevisste innkjøp
-
- Vi skal utforme en egen innkjøpsstrategi, som sikrer at innkjøpsbetingelsene fremmer miljø og bærekraft innen utgangen av 2023
- Vi skal bevege oss i en mer sirkulær retning, hvor vi kjøper, produserer, forbruker og kaster mindre, ved å:
- Tilrettelegge for gjenbruk og reparasjoner fremfor innkjøp og kast, blant annet ved å ta vare på materiell fra arrangement til arrangement.
- Se etter (eller lage) muligheter for sambruksløsninger og å dekke våre behov gjennom tjenester og deling fremfor å eie selv.
3. Være bevisst på energibruk
-
- Vi skal gjennomgå eget energiforbruk, og sette inn tiltak for å redusere dette innen utgangen av 2023
- Vi skal planlegge et mest mulig bærekraftig strømforbruk med fornybar energi, og utvikle tiltak for energieffektivisering i hele produksjonen.
- Vi skal bruke 100 % fornybar strøm i egne lokaler innen utgangen av 2023 (for kontorer, egne scener)
- Vi skal ikke bruke noen form for fossilt brensel på arrangementer innen utgangen av 2025, og bruke 100% strøm fra fastnettet innen 2030
4. Kutte transportutslipp
-
- Vi skal legge en plan med konkrete tiltak for å redusere direkte og indirekte transportutslipp (inkludert leverandør og artist) innen utgangen av 2023
- Innen 2030 skal all egen transport være utslippsfri
- Vi skal være en fossilfri anleggsplass innen 2025, og utslippsfri innen 2030
- Vi skal tilrettelegge for økt bruk av kollektivtransport for publikum
5. Mat
-
- Vi skal utvikle en matprofil som gjelder all servering på arrangement
- Vi skal redusere matsvinn med minst 50 % innen 2030, og halvparten av dette innen 2025
- Vi skal redusere kjøttforbruket med minst 50 % innen 2030, og halvparten av dette innen 2025
- Vi skal øke andel frukt, grønt, belgvekster og sesongvarer år for år fram mot 2030
- 6. Avfallshåndtering
- Vi skal håndtere avfall i henhold til avfallshierarkiet, redusere avfallsmengde og øke graden av materialgjenvinning år for år frem mot 2030
- Vi skal redusere mengden restavfall med 50% innen 2030
- Vi skal velge artikler som er gjenbrukbare eller nedbrytbare som matavfall til matservering
- Vi skal eliminere all bruk av engangsplast innen 2025