Velkommen til Hamar!

Sammen med Hamar kulturhus inviterte vi i 2021 til Arrangørkonferanse på Hamar! Konferansen er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje. Det ble en storslått storslått og viktig helg hvor vi styrke og samlet arrangørfeltet.  

Norske Konsertarrangører har som interesse- og kompetanseorganisasjon samlet og styrket arrangørfeltet i 40 år, og vi er stolte over å kunne tilby Arrangørkonferansen som en unik arena for arrangører fra hele landet. 

 

Arrangørkonferansen 2021 er fulltegnet. Man kan sette seg på en venteliste ved å sende e-post her.

Program

torsdag 11.11
17:00-19:00
Tidlig registrering og innsjekk
Sted: Lobbyen på Scandic Hamar

Registrering og innsjekk til Arrangørkonferansen 2021 for de som ankommer Hamar torsdag 11. november.


fredag 12.11
10:00-11:00
Registrering og innsjekk
Sted: Foaje, Hamar kulturhus

Registrering og innsjekk til Arrangørkonferansen 2021.

 

 

11:00-11:35
Velkommen til Arrangørkonferansen 2021!
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

NKA ønsker velkommen til Arrangørkonferansen 2021.

 

 

11:35-12:20
Mer enn en arrangør
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Når hverdagen raser forbi i en mølle av repeterende prosesser, rutiner og møter er det vanskelig å løfte blikket. Morgendagens oppgaver, neste kvartals mål og årets budsjetter venter. Før vi vet ordet av det har hverdager blitt til år, uten at vi har fått med oss de nye mulighetene ressursene vi har bygget opp kunne gitt oss. Hallgeir Knutsen, co-founder og strategisk rådgiver i innovasjonsstudioet Reodor, deler erfaringen gjennom sin gründerreise de siste 20 årene. Dette har formet hans perspektiv på hvordan et etablert selskap kan vekke drivet, sulten og innovasjonen som kjennetegner de beste gründerne og startupene. I kombinasjon med et selskaps verktøykasse av ressurser, fra merkevare til distribusjonskraft, er denne sulten en nøkkel til å skape et selskap i kontinuerlig utvikling.

12:35-13:00
Strategi og merkevarebygging på digitale plattformer
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

En digital band t-skjorte, en global TikTok-dans eller en “intim” konsert på Fortnite? Hvordan legger man en digital strategi i en verden som aldri slutter å utvikle seg – der nye plattformer dukker opp fortere enn man rekker å trykke publiser på en annen? I dette innlegget vil Stina Helland, Fan Engagement Manager i Warner Music Norway, snakke om hvordan hun, basert på data og innsikt, jobber med å utvikle strategier for sosiale medier og digitale kampanjer som både er produktiv, men samtidig ivaretar det viktigste: artistens visjon, identitet og engasjement.

 

13:00-14:00
Lunsj
Sted: Passasjen, Hamar Kulturhus14:00-14:20
Innovative liveopplevelser
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Ultimafestivalen jobber kontinuerlig med å utfordre sitt publikum gjennom å presentere liveopplevelser på stadig nye og uvanlige steder. Musikk og dans på taket av et uferdig Nasjonalmuseum, konsert ved soloppgang, dypt inne i Operaens prøvesaler med vakker utsikt utover fjorden, performance i bassenget ved Voksenåsen hvor publikum beveger seg på vannet i hver sin oppblåsbare ball... 

I dette innlegget vil festivalsjef Thorbjørn Tønder Hansen fortelle om disse prosjektene, fra idé til ferdig verk, og om mulighetene og utfordringer som oppstår i idéutviklingen. Du vil få høre mer om dialogen med kunstnerne, om de byråkratiske delene med tillatelser, og om publikums reaksjoner og forventninger. I tillegg vil Thorbjørn røpe hvordan Ultima jobber med et nytt prosjekt til festivalen i 2022.

14:20-14:40
Trender og utvikling i bransja
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Livemusikken har vært gjennom en av sine aller største kriser, nasjonalt og internasjonalt, og er i ferd med å finne tilbake til «normalen». I dette foredraget vil Daniel Nordgård, førsteamanuensis på Universitetet i Agder, vurdere effektene av Covid-19, og forsøke å se på mulige utviklinger som vil være viktige i tiden fremover. Hva skjer med tilgangen til viktig kompetanse? Hvordan vil pandemien og tiltakene til pandemien fortsette å påvirke festival- og konsertmarkedet? Hva er fremtiden for digitale konserter og festivaler?

14:40-15:00
Veien til Tilgjengelighetsmerket
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

UKA er Norges største kulturfestival og eldste studentuke. I 2020 tok de ekstra grep om tilgjengeligheten på festivalen ved å gjennomføre sertifisering med Tilgjengelighetsmerket. I oktober gjennomfører de første festival som sertifisert aktør, med ekstra fokus på god tilgjengelighet for alle.

Under Arrangørkonferansen tar Marthe Berg, kursholder for NKA, tilgjengelighetsansvarlig på Olavsfest og tilgjengelighetsekspert, en prat med UKA om deres arbeid med tilgjengelighet opp mot årets festival, hvordan de opplevde sertifiseringen og hvilke ringvirkninger dette har hatt for festivalen, publikum og frivillige. I samtalen vil de ta for seg både utfordringer på veien, gode råd og enkle grep de har gjort for å bli en mer inkluderende og tilgjengelig arrangør. Her kan du både bli inspirert til eget arbeid og plukke opp noen eksperttips til deres arrangementer.

15:15-16:00
Pandemien gjorde oss bedre! Eller..?
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus
Orker vi mer prat? Pandemien har endret forbrukermønsteret vårt. Hva har dette gjort med publikum? Vil verden i morgen se ut som den verden vi har blitt kompensert for å ha tapt? Pandemien traff oss som en krise, men tidligere kriser i konsertverden har historisk sett gjort oss både klokere og sterkere. Vi har utfordret Lars Tefre Baade fra The Oslo Way til å se på læringspunktene fra denne krisen.

I panel: Knut Grøvell (Salgs- og markedsdirektør, Cappelen Damm), Kristin Berg Schie (Head of Content Marketing, Nordic Choice Hotels) og Bård Flikke (festivalsjef, Pstereo)
Moderator og innleder: Lars Tefre Baade
16:15-17:00
Restart: Grønn omstilling for bransjen
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Hvordan skal vi involvere de riktige interessentene i omstillingen for å skape en bærekraftig arrangørbransje? Og, på hvilke områder trenger vi mer innsikt, forskning og utvikling? Når Norge åpner opp og arrangører igjen kan drive sitt virke, skape gode møteplasser og opplevelser, er det viktig å ta med seg den grønne omstillingen.

I panel: Cathrine Røsseland (partnersjef, Øyafestivalen), Ragnheidur Skuladottir (direktør, Festspillene i Nord-Norge), Kjerstin G Lundgård (leder av utvalg for kultur, Innlandet fylkeskommune)
Moderator: Linnéa E. Svensson (prosjektleder, Grønt veikart)

18:00-19:30
Oppdagelsesferd i Hamardomen
Sted: Hamardomen

Bli med og opplev den spennende historien til middelalderbyen som forsvant, og alt som skjedde her etter det. Ubeskrivelig akustikk og vakre omgivelser - en ekte gåsehudopplevelse som gir ro i sjelen. Servering av "Munkens rødmende trøst", en egenprodusert urtedrikk, med eller uten alkohol. 

Påmeldte deltagere fraktes til Hamardomen med buss som går fra Scandic Hamar kl. 18:00. Bussen passerer Victoria Hotell Hamar ca. kl. 18:05.

*Krever påmelding. 

19:45-22:00
Middag
Sted: Scandic Hotel Hamar


22:00
Konsert med TORA i Kirsten Flagstad-salen
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Tora har over 160.000 følgere på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

 “Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon.”
 -Amund Maarud

Vi legger ut noen rabatterte billetter for salg til de som ønsker en energisk konsertopplevelse i løpet av konferansehelgen. 

lørdag 13.11
10:00-10:45
La oss snakke om booking
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Selv etter gjenåpning er vi fortsatt ikke helt ute av krisa. Det går heldigvis mot lysere tider og en mer normal tilværelse nå som vi kan arrangere konserter igjen på den gode gamle måten. Men, hvordan vil konsertmarkedet se ut når vi nå åpner opp igjen? Vi samler tre bookere/arrangører som gir oss sine spådommer for muligheter og utfordringer vi kan møte når vi retter blikket framover og skal ta bransjen vår tilbake.

I tillegg må vi selvsagt snakke litt om de normale tingene som;

  • Programmering og identitet
  • Markedet og konkurransen
  • Artisthonorarene
  • Samarbeid

I panel: Synnøve Sandnes (daglig leder/booking Terminalen Byscene), Isak Harbitz (bookingsjef, Bukta festivalen) og Kaja Rosholt (produsent/booking, Drammen Scener)
Moderator: Peder Ebbesen (kommunikasjonsrådgiver, Kulturmeglerne) 

10:45-11:00
Framtidens kulturpolitikk
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus
Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

Vi er glade og stolte over at vår nyslåtte kulturminister, Anette Trettebergstuen, legger turen til Arrangørkonferansen på Hamar. Regjeringen har allerede flagget viktige tiltak for kulturfeltet i Hurdalsplattformen, og vi har invitert statsråden til Arrangørkonferansen for å utdype hvordan kulturpolitikken kan bidra til å styrke arrangørfeltet i årene som kommer.

11:15-13:00
Rundbordsmøte: Studentarrangører
Sted: Korsal Ragnar Røgeberg, Hamar kulturhus

NKA inviterer til rundbordsmøte for studentarrangører under Arrangørkonferansen 2021.

Målsettingen med rundbordsmøtene er å skape en unik arena der man kan diskutere relevante problemstillinger, dele utfordringer, bygge nettverk og finne gode løsninger sammen, i et lukket fora. For at alle deltakerne skal få et godt utbytte av møtene kreves det at alle deltakerne deltar aktivt i diskusjonene. Alle som melder seg må derfor komme med innspill til agenda og notere en eller flere konkrete problemstillinger eller temaer som dere ønsker å ta opp. Vi har hatt flere runder med tilsvarende møter og det vil være naturlig å plukke opp tråden fra tidligere møter samt at man kan ta opp nye problemstillinger og utfordringer.  

OBS: Møtene har et begrenset antall plasser og kun en person per medlemsorganisasjon kan delta i de ulike møtene.

*Krever påmelding.

11:15-13:00
Rundbordsmøte: Ledelse
Sted: Dansesal Alf Prøysen, Hamar kulturhus

NKA inviterer til rundbordsmøte for daglig ledere under Arrangørkonferansen 2021.

Målsettingen med rundbordsmøtene er å skape en unik arena der man kan diskutere relevante problemstillinger, dele utfordringer, bygge nettverk og finne gode løsninger sammen, i et lukket fora. For at alle deltakerne skal få et godt utbytte av møtene kreves det at alle deltakerne deltar aktivt i diskusjonene. Alle som melder seg må derfor komme med innspill til agenda og notere en eller flere konkrete problemstillinger eller temaer som dere ønsker å ta opp. Dette rundbordsmøtet passer daglig ledere, festivalsjefer og kunsteriske ledere, og vil være et fora for faglig påfyll og lederutvikling, i tillegg til erfaringsutveksling.

OBS: Møtene har et begrenset antall plasser og kun en person per medlemsorganisasjon kan delta i de ulike møtene.

*Krever påmelding.

11:15-13:00
Rundbordsmøte: Mangfold
Sted: Multisal Pauline Hall, Hamar kulturhus

NKA inviterer til rundbordsmøte om mangfold under Arrangørkonferansen 2021.

Hvilke grep kan arrangører ta for å skape mer mangfold på scenen, foran scenen og bak scenen? Hvorfor er egentlig dette så viktig å ha fokus på, og kan kulturelt mangfold være god business? Dette (og mer) skal diskuteres i dette rundbordsmøtet, ledet av Kaja og Monica fra Kulturrådet. 

Målsettingen med rundbordsmøtene er å skape en unik arena der man kan diskutere relevante problemstillinger, dele utfordringer, bygge nettverk og finne gode løsninger sammen, i et lukket fora. For at alle deltakerne skal få et godt utbytte av møtene kreves det at alle deltakerne deltar aktivt i diskusjonene. Alle som melder seg må derfor komme med innspill til agenda og notere en eller flere konkrete problemstillinger eller temaer som dere ønsker å ta opp. 

OBS: Møtene har et begrenset antall plasser og kun en person per medlemsorganisasjon kan delta i de ulike møtene.

*Krever påmelding.

11:15-13:00
Workshop om FN's Bærekraftsmål: Hva betyr bærkraftsmålene for deg som arrangør?
Sted: Teatersal Hulda Garborg, Hamar kulturhus
Stadig flere arrangører velger å knytte driften sin opp mot FN's Bærekraftsmål. Flere støtteaktører har også begynt å knytte tildelinger og rapportering opp mot målene. Men hva betyr FN's Bærekraftsmål egentlig for norske arrangører og hvilke tiltak hører inn under hvilke bærekraftsmål? Det skal vi prøve å finne svarene på i denne kreative workshopen. Her vil du kunne komme med innspill til tiltak og høre mer om hvordan andre arrangører jobber med bærekraftsmålene.     

Julie Forchhammer har som en del av prosjektet Grønn Framtid i Innlandet Fylkeskommune fått støtte til et verktøy som skal hjelpe arrangører å innføre konkrete tiltak som støtter de 17 bærekraftsmålene. Verktøyet skal være et supplement til Grønt Veikart, Balansekunst og andre prosjekter i skjæringspunktet bærekraft og kultur. Det skal fokusere på samtlige bærekraftsmål og derved også omfatte inkludering, likestilling, tilrettelegging for folk med nedsatt funksjonsevne, inkludering av folk med ulik sosioøkonomisk bakgrunn og tiltak for økt mangfold i kulturlivet.

I workshopen har Julie med seg Erlend Eggen, som har lang erfaring med innovasjon, strategier og tiltak knyttet til grønn mobilitet og et opplevelsesbasert reiseliv.

*Krever påmelding.
11:15-13:00
Møt Kulturrådet
Sted: Passasjen, Hamar kulturhus

Møt Kulturrådet på årets konferanse. De vil være til stede og tilgjengelig for å svare på alt NKA sine medlemmer måtte lure på når det gjelder arrangørordningen spesielt og Kulturrådet generelt, samt gi tips og hjelp til søknadsskriving. Det er bare å møte opp for å slå av en prat - ingen påmelding.

11:15-13:00
Møt Kulturrom
Sted: Passasjen, Hamar kulturhus

Kulturrom er tilstede på Arrangørkonferansen for å prate med og veilede NKA sine medlemmer med spørsmål, søknader og alt annet du måtte ha på hjertet. Kulturroms formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av musikk. Kulturrom gir tilskudd til øvingsutstyr, fremføringsutstyr, akustiske tiltak i alle typer musikkrom, samt bygg og utbedring av øvingsrom. De jobber også med kompetansehevende tiltak innen konsertteknikk; bl.a. kurs, workshops, fagdager og praksisplasser i lyd-, lys- og sceneteknikk. Det er bare å møte opp for å slå av en prat - ingen påmelding.

11:15-13:00
Møt Music Norway
Sted: Passasjen, Hamar kulturhus

Gjennomfører du arrangementer i Norge hvor målet er å promotere norsk musikk mot utlandet? Møt Music Norway på Arrangørkonferansen.

Hvert år gjennomfører Music Norway en lang rekke prosjekter, ofte i samarbeid med ulike festivaler eller arrangementer der det tilrettelegges for møteplasser mellom internasjonale bransjegjester og norske aktører. I mange tilfeller kan arrangementer på hjemmebane være mer nyttige og effektive for å øke eksporten enn å showcase på utenlandske arenaer. Music Norway har også en egen tilskuddsordning for dette formålet. Det er bare å møte opp for å slå av en prat med Music Norway for å snakke om hva enn du har på hjertet - ingen påmelding.

13:00-14:00
Lunsj
Sted: Passasjen, Hamar kulturhus


14:00-14:45
Hvordan bruke tjenestedesign til å fremme innovasjon?
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Tjenestedesign og designtenking blir brukt av stadig flere virksomheter for å utvikle brukerorienterte løsninger, som igjen kan føre til mer helhetlige og meningsfylte opplevelser for publikum. Erlend Nyhammer fra Comté Bureau vil presentere hva tjenestedesign er, hvilke tankesett, verktøy og arbeidsprosesser som ligger til grunn for denne måten å jobbe på, og hvordan det gjøres i praksis.


Comte Bureau er et tverrfaglig designmiljø som arbeider med innovasjon og utvikling av offentlige og private tjenester, arkitektur og egne prosjekter.

14:00-14:45
Mangfold – fra ambisjon til handling
Sted: Teatersalen, Hamar kulturhus

Kulturrådet jobber aktivt for å fremme mangfold i kunst- og kulturlivet gjennom ulike ordninger og fagfelt. I 2020 fikk de rollen som nasjonal koordinator for mangfold, inkludering og deltakelse i kultursektoren. Flere prosesser og initiativer er igangsatt, og arrangørfeltet har mangfold på agendaen. Monica Ifejilika, fra Kulturrådet, kommer til konferansen på Hamar for å fortelle om hvordan det jobbes med oppdraget i praksis og hva dette har å si for dere som arrangører. Som arrangør får du informasjon om relevante virkemidler, kunnskap og kompetanse for mangfold i kultursektoren!

14:00-14:45
Bærekraftige investeringer: Teknisk utstyr i en sirkulær fremtid
Sted: Multisalen, Hamar kulturhus

Kulturfeltet og landets konsertarrangører har fått et grønt veikart for sektoren, og er i forkant for å nå bærekraftsmålene inn i det grønne skiftet. Men hvordan går vi frem når det gjelder kompetanse om bærekraftige investeringer i teknisk utstyr? Hva ligger i begrepet sirkulær økonomi og på hvilken måte er det aktuelt for vår sektor?

I samarbeid med Kulturrom inviterer vi til en panelsamtale for å diskutere hvordan et grønt skifte vil kunne se ut når vi snakker om teknisk utstyr i kultursektoren. Hvordan kan fremtidens forretningsmodeller være både lønnsomme og bærekraftige for arrangørene og for den scenetekniske bransjen? Hvordan kan man utvikle en mer sirkulær økonomi der leverandører og scener samarbeider om å finne nye løsninger for teknisk utstyr i et lengre livsløp?

På Arrangørkonferansen inviterer vi dere til å se inn i krystallkula og komme med gode innspill til hvordan dere vil investere i fremtidens kulturrom!

I panel: Julie Forchhammer (daglig leder, Klimakultur), Ivar Chelsom Vogt (Kulturhussjef, USF Verftet) og Jan-Inge Ingebrigtsen (daglig leder, Bright Group Norway)
Moderator: Karen Sofie Sørensen (daglig leder, Kulturrom)

15:00-15:45
Ut av gjørma – hvordan skape positiv kulturendring
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Det er helt ufattelig hvor sterke vi mennesker er, dersom vi opplever at det vi gjør har betydning. Og motsatt er det også slik at dersom vi synes hverdagen vår er meningsløs, blir vi omgjort til en potetsekk uten evne til å utføre selv de enkleste ting. I tider da spillereglene endres og det er vanskelig å se hvilken vei vi bør utvikle oss, er det lett å miste motet. Og det er der mange opplever å være nå. Etter over et år i motbakke, skal vi nå bygge oss opp igjen. Spørsmålet blir da hvordan vi finner frem til – og beholder – meningen med det vi vier livene vår til. Hvordan skal vi fremover få arbeidslyst og mestringsevne i en tid preget av uforutsigbarhet og endrede rammer?

Hanne Eggen Røislien, seniorforsker og rådgiver i Cyberforsvaret, vil snakke om disse spørsmålene basert på forskning og vitenskapelige data, blandet med personlige erfaringer fra sin egen historie, som innebærer mange lange utenlandsopphold i konfliktsoner, og derfor også mange opp- og nedturer. Det å ha opplevd krig og konflikt er noe Hanne tar med seg inn i arbeidet sitt med det for øyet å skape positiv kulturendring. 

16:00-17:00
Stig Brenner // Artisten, karrieren og The Green Raider
Sted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Det er ganske bemerkelsesverdig å tenke på hvor mye Stig Brenner har rukket å få til siden han debuterte. Han har solgt ut klubbkonserter, headlinet de fleste store festivaler, fylt Oslo Spektrum med Arif, opptrådd med symfoniorkester, og vært nominert til flere P3 Gull og Spellemannspriser. Stig er fra Hamar og det er utrolig kult at han kommer til Arrangørkonferansen 2021 for å snakke om livet som artist, og ikke minst engasjementet med The Green Rider. The Green Rider er en liste med krav artister kan stille til festivaler og spillesteder for at de skal bli grønnere. Fra Stig sitt bookingbyrå, All Things Live Norway kommer deres miljøansvarlig, Stine Mari Røverdatter, som vil delta i samtalen og fortelle om hvordan de jobber med dette ovenfor sine artister.

Moderator: Malin Kulseth (journalist og programleder)

18:00-19:00
Byvandring
Sted: Hamar sentrum

Bli med på en spennende byvandring i Hamars gater. Per-Øivind Sandberg er en meget aktiv og etterspurt formidler av lokal og regional historie. Gjennom utallige foredrag, kåserier, byvandringer, bøker, artikler og innslag på lokal-TV har han gitt unge og gamle i Hamarregionen, og i Innlandet for øvrig, kunnskap og forståelse for Hamars egen historie og derigjennom sterkere eierskap til lokalsamfunnet. Hans engasjement er eksepsjonelt, og hans evne til å formidle og vekke begeistring er høyt verdsatt. I 2019 ble Sandberg tildelt HM Kongens Fortjenstmedalje.

*Krever påmelding.

Oppmøte i lobbyen på Scandic Hamar kl. 18:00.

18:15-19:45
Vors på Gregers
Sted: Gregers

 Bar og konsertsalen Gregers åpner dørene eksklusivt for konferansens deltagere før lørdagens middag. Det loves gode samtaler og frisk stemning. 

20:00-23:00
Middag
Sted: Hamar kulturhus


22:00
Get Dancy
Sted: Hamar kulturhus

Simen Herning er til daglig manager i ACT og en gammel ringrev i DJ-bransjen, som grunnlegger av klubbkonseptet Get Dancy. Forvent en tidløs og eklektisk miks av ukjente grooves og slagere - alltid inkluderende stemning!

Innledere

Stig Brenner
Stig Brenner

Norsk rapper, sanger og låtskriver Stig Haugen, kjent som Stig Brenner (tidligere Unge Ferrari). Det er ganske bemerkelsesverdig å tenke på hvor mye Stig Brenner har rukket å få til siden han debuterte. Han har solgt ut klubbkonserter, headlinet de fleste store festivaler, fylt Oslo Spektrum med Arif, opptrådd med symfoniorkester, og vært nominert til flere P3 Gull og Spellemannspriser.

Hanne Eggen Røislien
Hanne Eggen Røislien

Hanne Eggen Røislien er seniorforsker og rådgiver i Cyberforsvaret. Hun er også tilknyttet flere andre forskningsinstitusjoner, blant annet Center for Strategic and International Studies (CSIS) i Washington DC og US Naval War College. Hun jobber særlig med temaer som omhandler mening, mestring, organisasjonskultur og endringsvilje, særlig med fokus på forsvar. Hun har doktorgrad i religionsvitenskap fra NTNU med fokus på det israelske forsvaret. Hanne har omfattende internasjonal erfaring fra en rekke land, og da særlig Midtøsten, der hun har forsket på den jødiske radikale bosetterbevegelsen på Vestbredden og forsvarsrelaterte spørsmål, samt at hun har jobbet for FN i eksempelvis Irak og Kuwait. Hanne er skribent i Morgenbladet og har utgitt flere bøker.  

Stina Helland
Stina Helland

Stina Helland jobber som Fan Engagement Manager i Warner Music Norway og har ansvaret for utvikling og gjennomføring av strategier for sosiale medier, digitalt innhold og kampanjer, både for selskapets lokale og internasjonale roster. Ved siden av å fullføre mastergrad i Mass Communication og Music Industry Administration i Los Angeles, jobbet hun også i Direct Management med artister som Katy Perry og med konsertavvikling på Hollywood Bowl. 

Hallgeir Knutsen
Hallgeir Knutsen

Hallgeir Knutsen er co-founder av Reodor og en anerkjent foredragsholder og tankeleder innenfor innovasjon, med erfaring fra konsernledelser og styringsgrupper hos blant andre Coop, Storebrand og Fortum, i tillegg til arenaer som Y Conference, Oslo Innovation Week og The Shift. Han har 20 års erfaring som gründer hvor han i tidlig alder bygget opp et plateselskap og et musikkmagasin i Norge og Sverige som senere ble solgt til Nöjesguiden. I årene før Reodor bodde Hallgeir i USA, hvor han bygget opp New York Digital Labs – et byrå som designet og utviklet digitale løsninger for både store amerikanske merkevarer og norske startups.

Monica N. Ifejilika
Monica N. Ifejilika

Monica Ngozichukwuka Ifejilika er en norsk-nigeriansk sanger, låtskriver og komponist, som soloartist og som del av kulturgruppa Queendom. Det samfunnsengasjerte kunstnerkollektivet har gjennom to tiår skapt musikk og scenetekst med fokus på kvinner og norsk flerkulturalitet. Foruten det sceniske, har Monicas fokus ligget på ungdomsrettede kunst- og kulturprosjekter gjennom mentoring, kursing og prosjektledelse (TekstLab, Festivalskolen, Groruddalsprodusentene). I august 2021 trådte hun inn i Kulturrådet, og er nå rådgiver i seksjon for infrastruktur og mangfold.

Malin Kulseth
Malin Kulseth

Malin Kulseth er frilansjournalist og programleder for podcasten «Det handler ikke om deg». Hun har lang erfaring fra musikkbransjen og media, blant annet som presseansvarlig i Bylarm, musikk- og nettredaktør i NATT&DAG, musikkanmelder i Aftenposten og seniorredaktør for Spotify Norge.

Linnéa E. Svensson
Linnéa E. Svensson

Linnéa jobber med byutvikling og bærekraftsprosjekter innen kultur og idrett og er prosjektleder for Grønt veikart for kunst- og kultursektoren. Hun underviser i kurset "Eventledelse" på BI i Oslo og i Bergen og er i tillegg sertifisert Miljøfyrtårnkonsulent og har jobbet med ISO20121-standaren for bærekraftige arrangement i Norge. Hun er styreleder for MØST og styremedlem i Stiftelsen Greener Events, samt GramArts Fond mfl. Hun er aktiv i det europeiske arrangørmiljøet i YOUROPE og var med å starte Green Operations Group i 2011. Linnéa har vært arrangør i over 20 år og har bla. jobbet for by:Larm, Øyafestivalen og Blå. I Greener Events var hun i perioden 2012-2017 daglig leder og jobbet med miljøprosjekter innen idrett, samfunn og kultur. 

Lars Tefre Baade
Lars Tefre Baade

Lars er partner og hjelperytter i The Oslo Way. Han har tidligere arbeidet som markedsansvarlig i Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene og kommunikasjonsrådgiver i andre byråer.

Lars er solid på kommunikasjon, prosjektstyring, strategi/prosessarbeid og ideutvikling og jobber til daglig med landets største merkevarer i musikk og kulturfeltet. Holder kurs i PR- og kommunikasjon, strategi, rådgivning, prosjektledelse, identitetsutvikling og merkevarebygging. Lars er også en mye brukt prosessleder og fasilitator for strategiprosesser. 

Marthe Berg
Marthe Berg

Marthe har erfaring som Tilgjengelighetsansvarlig for Olavsfest i Trondheim. Hun er utdannet syns – og mobilitetspedagog, en utdanning som gir spesialkompetanse på svaksynte og blinde. Til daglig jobber hun med mobilitetsopplæring, fysisk tilrettelegging og hjelpemidler til svaksynte og blinde hos Norges Blindeforbund og Adaptor Arbeid. Marthe har også erfaring med Universell Utforming.  

Erlend Nyhammer
Erlend Nyhammer

Erlend er partner og strategisk leder i Comte Bureau. Han har de siste 12 årene jobbet med brukersentrert innovasjon, og har bred erfaring med å lede designprosesser

Peder Ebbesen

Peder Ebbesen er utdannet idehistoriker og medieviter og har jobbet som musikkjournalist for publikasjoner som GAFFA, Subjekt, Ballade og Aftenposten. Han har i tillegg jobbet med kommunikasjon for Oslo Jazzfestival. Han driver sitt egen blogg Flacfuss hvor han blant annet gir ut en podcast og skriver mer om musikk. Han har gått inn i en ny stilling som kommunikasjonsarbeider i kulturbyrået Kulturmeglerne.

Daniel Nordgård
Daniel Nordgård

Daniel Nordgård har en doktorgrad i digitalisering av musikkbransjen fra Universitetet i Agder hvor han jobber som førsteamanuensis og underviser på universitetets masterprogram innen music business and management. Han har bakgrunn som utøvende musiker, har tidligere vært aktiv innen konsertarrangør-miljøet i Kristiansand, har fartstid som frivillig i Quartfestivalen og senere som festivalsjef for den samme festivalen. Han sitter i dag i en rekke styrer nasjonalt og internasjonalt, blant annet GRAMO og Gramart.

Julie Forchhammer
Julie Forchhammer

Julie Forchhammer jobbet frivillig på sin første festival da hun var seks år gammel. Siden den gang har hun startet opp spillesteder, vært manager for masse fete norske band, reddet regnskog i Regnskogfondet, og vært miljøsjef for Øyafestivalen. Nå bor hun i Vang i Valdres hvor hun var festivalsjef for Vinjerock i fem år – et av Norges mest populære kulturarrangement. Julie har et brennende engasjement for å finne de gode og grønne løsningene og deler gjerne av sine erfaringer.

Erlend Eggen
Erlend Eggen
Erlend jobber med strategier og tiltak som gjør et opplevelsesbasert reiseliv grønnere. Erlend er bosatt i Vang i Valdres, er utdannet sosialantropolog og setter mennesket i sentrum for produkt- og tjenesteutvikling. Ved siden av å ha startet og solgt egne tjenester deltar Erlend i flere utviklingsprosjekter knyttet til grønn mobilitet. Siden 2016 har Erlend rådgitt destinasjoner og nasjonalparker i arbeidet med å skape bærekraftige besøksstrategier. 
De siste 10 årene har han startet tjenestene TurApp, Applaus og Outtt. Opplevelsesplattformen Outtt ble i 2020 solgt til Outdooractive, en global tjeneste for tur og friluftsliv. Tjenestene skal hjelpe friluftsinteresserte turister med å ta trygge og veloverveide valg i naturen. Erlend har lang erfaring med å skreddersy budskap og tjenester for å nå ut til riktig målgruppe med riktig budskap til riktig tid.
Karen Sofie Sørensen
Karen Sofie Sørensen

Karen Sofie er daglig leder i Kulturrom. Hun har tidligere vært daglig leder for Brak i Bergen, har drevet Bruket bar og scene i Oslo, er styremedlem i Music Norway og har tidligere sittet i styret til Norske Konsertarrangører og Vill Vill Vest.

Thorbjørn Tønder Hansen
Thorbjørn Tønder Hansen

Thorbjørn Tønder Hansen er direktør og kunstnerisk leder for Ultima Oslo Contemporary Music Festival og tiltrådte høsten 2017. Fra 2009 til 2017 var han leder av SNYK i København, den nasjonale produksjons- og nettverksorganisasjonen for samtidsmusikk og lydkunst i Danmark. Her var han også kunstnerisk leder av SNYKs årlige fesival G((o))ng Tomorrow. Han har vært prosjektleder for EU prosjektet RE:NEW Music, programsjef for Stavanger 2008 og var fra 2000-2005 manager og produsent for Cikada Ensemble og Cikada Strykekvartett.

Guro Prestegårdshus
Guro Prestegårdshus

Guro er seksjonsleder og prosjektleder i Norges største kulturfestival, UKA. Hun jobber med HMS, smittevern, tilgjengelighet, publikumssikkerhet og økonomi. Siden 2020 har Guro jobbet med å få UKA til å bli en mer inkluderende og tilgjengelig festival for flere. Hun er lidenskapelig opptatt av at festivalen skal tilby gode, unike minner til alle publikummere og frivillige i organisasjonen. 

Paneldeltakere

Kaja Rosholt
Kaja Rosholt
Produsent/booking, Drammen Scener

La oss snakke om booking

Kristin Berg
Kristin Berg
Head of Content Marketing, Nordic Choice Hotels

Pandemien gjorde oss bedre! Eller..?

Isak Harbitz
Isak Harbitz
Bookingsjef, Buktafestivalen

La oss snakke om booking

Knut Grøvell
Knut Grøvell
Salgs- og markedsdirektør, Cappelen Damm

Pandemien gjorde oss bedre! Eller..?

Cathrine Røsseland
Cathrine Røsseland
Partnersjef, Øyafestivalen

Restart: Grønn omstilling for bransjen

Jan-Inge Ingebrigtsen
Jan-Inge Ingebrigtsen
Daglig leder, Bright Group Norway

Bærekraftige investeringer: Teknisk utstyr i en sirkulær fremtid

Julie Forchhammer
Julie Forchhammer
Klima og miljørådgiver

Bærekraftige investeringer: Teknisk utstyr i en sirkulær fremtid

Leder av utvalg for kultur, Innlandet fylkeskommune

Restart: Grønn omstilling for bransjen

Ragnheidur Skuladottir
Ragnheidur Skuladottir
Direktør. Festspillene i Nord-Norge

Hvordan får vi til en restart som involverer flere i den grønne omstillingen?

Ivar Chelsom Vogt
Ivar Chelsom Vogt
Kulturhussjef, USF Verftet

Bærekraftige investeringer: Teknisk utstyr i en sirkulær fremtid

Synnøve Sandnes
Synnøve Sandnes
Daglig leder/booking, Terminalen Byscene

La oss snakke om booking

Bård Flikke
Bård Flikke
Festivalsjef, Pstereo

Pandemien gjorde oss bedre! Eller..?

Det er her det skjer!

Arrangørkonferansen 2021 finner sted på Hamar kulturhus. 

60.795204,11.066989,15

Deltakerliste

*Kun deltagere som har samtykket er listet opp i offentlig deltagerliste.

Samarbeidspartnere

Vi sender ut oppdatert og nyttig informasjon ca. 15 ganger i året.