Forsidebilde for klima- og kultursymposiet COPAGDER i 2024.

Møt oss på COPAGDER!

12.03.2024

14.–15. mars er det klart for kultur- og bærekraftssymposiet COPAGDER: ACT24 i Kristiansand. 

Symposiet, som i år avholdes på Clarion Hotel Ernst, er for kulturarbeidere, kunstnere, digitalhoder, kulturinteresserte fagfolk med hjerte for bærekraft, eksperter på bærekraftig omstilling, kommuner, fylkeskommuner, departementer, direktorater, næringsaktører, organisasjoner, studenter og representanter for hele verdikjeden innen kunst- og kulturproduksjon.

Norske Kulturarrangører stiller med flere bidrag på årets program. 

Torsdag 14. mars kl. 15:15 (Denne programposten er gratis og åpen for alle medlemmer av NKA. Det er ikke nødvendig med billett til øvrig program for å delta)

Julie Forchhammer, Klimakultur & Rauand Ismail, Norske Kulturarrangører:

Forchhammer vil ta for seg spørsmål som:
Hvorfor snakker norske kulturledere så lite om olje - og har de i det hele tatt et ytringsrom til å reflektere over temaet?

Vi snakker mye om at staten skal ha en armlengdes avstand til kunsten. Bør det samme gjelde for kulturfeltet og petroleumsindustrien?
Hva er egentlig forskjellen på å motta oljespons og å motta kulturstøtte fra staten? Og hvordan jobber det internasjonale kulturfeltet med denne tematikken?

Deretter vil Ismail supplere med et faglig etterspill om arrangørenes muligheter til å jobbe med klima og miljø. 

Fredag 15. mars kl. 12:00 (åpent for alle påmeldte til symposiet)

Siri Haugan Holden, Norske Kulturarrangører:

Hva kan kulturfeltet bidra med i omstillingen? Hvordan kan vi bruke våre arenaer som testlab? Norske Kulturarrangører representerer over 500 små og store aktører over hele Norge. Mange er veldig klare for å lete etter de sirkulære og bærekraftige løsningene.

Resten av programmet finner du her.