Seks personer oppstilt foran en plakatvegg med festivalplakater smiler fornøyd og tilfreds. Staben i Bukta holder stolt frem pokal og blomster fra Norske Kulturarrangører og festivalplakaten fra 2023.
Buktafestivalen er kåret til Årets festival 2023. Norske Kulturarrangører overrasket festivalstaben med prisutdeling.

Dobbel seier til Tromsø

24.06.2024

Buktafestivalen og Rockeklubben Ekte Rock (Blårock) sammen med fotograf Johannes Brøndbo vinner to av prisene under årets Arrangørprisutdeling. 

Arrangørkollegaer fra hele landet har stemt frem Buktafestivalen som Årets festival 2023. Rockeklubben Ekte Rock (Blårock) og fotograf Johannes Brøndbo vant publikumsprisen for Årets øyeblikk. Alle vinnerne ble overrasket med overrekkelse i Tromsø.

 

Årets festival

I over 20 år har Buktafestivalen levert en helt unik rockefestival i Telegrafbukta i Tromsø. Festivalen har blant annet utmerket seg med sitt arbeid for å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet. I tillegg har de en tydelige profil hvor den nordnorske kystkulturen står i fokus.

De viser seg som en tilpasningsdyktig arrangør som også tar sitt samfunnsansvar seriøst. De har blant annet lagt en stor innsats i bærekraftsarbeidet, både med tanke på det sosiale, det økonomiske og miljøet. Det gode arbeidet har ikke gått ubemerket hen, og landets arrangører har stemt frem Buktafestivalen som vinner av Årets festival 2023.

Buktafestivalen var nominert i kategorien Årets festival sammen med Oslo World, Sámi beassášmárkanat / Samisk Påskefestival, Telemarkfestivalen og Øyafestivalen.

 

Publikumsprisen

Årets øyeblikk skal vise frem noe av den magien som kan oppstå i øyeblikkene under et kulturarrangement. Her har Johannes Brøndbo og Rockeklubben Ekte Rock (Blårock) virkelig levert. Det helt spesielle øyeblikket som Johannes har fanget på kamera viser en fantastisk energi og råskap.


Johannes Brøndbo og Anders Pedersen tok i mot prisen for Årets øyeblikk 2023. 

I kategorien Årets øyeblikk er det publikum som stemmer frem sitt favorittøyeblikk, og av de fem finalistene ble det en soleklar seier til det stemningsfulle bildet tatt av Johannes Brøndbo. 

I kategorien Årets øyeblikk var også BLÅ og Baard Henriksen, Márkomeannu og Steve Nilsen, Olavsfest og Esben Krogstad Kamstrup samt Oslo Pride og Olav Holten nominert. 


Kollegapriser

Norske Kulturarrangører har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i medlemsmassen. Arrangører nominerer seg selv og fem finalister i hver kategori plukkes deretter ut av en fagjury. Til slutt er det arrangørbransjen selv som stemmer frem hvem som skal gå seirende ut.

– Det er viktig for oss å vise frem alle de gode arrangørene her i landet. De legger en iherdig innsats i å levere fantastiske opplevelser til sitt publikum. Det er også veldig gøy å kunne gjøre litt ekstra stas på vinnerne ved å overraske dem med overrekkelse av prisene. Vi gratulerer begge vinnerne med utmerkelsene, sier Siri Haugan Holden, daglig leder i Norske Kulturarrangører. 

Utover sommeren og høsten vil vi også avsløre hvem som blir Årets inspirasjon og Årets nykommer. Vi reiser på turné og overrasker vinnerne i hver kategori. Følg med!