#

Arrangørsamling // Engasjement hele året! // Hamar 19. mars

10.02.2022

Norske Konsertarrangører, Østnorsk Jazzsenter, ØKS - Østafjelske Kompetansesenter, MØST, Norsk Viseforum og Samspill International Music Network inviterer til arrangørsamlinger om økonomi og helårsdrift på Hamar 19. mars. Samlingen er på Hamar Teater og det er gratis å delta. 

Arrangørens økonomiske hverdag er ofte preget av små marginer, uforutsigbarhet og høy risiko. Hvordan kan man løfte blikket og tenke langsiktig når man har fullt opp med umiddelbare utfordringer? Hva skal til for å få på plass gode rutiner og holde engasjementet oppe, hele året?


Norske Konsertarrangører, Østnorsk Jazzsenter, ØKS - Østafjelske Kompetansesenter, MØST, Norsk Viseforum og Samspill International Music Network inviterer til arrangørsamling med tema økonomi og helårsdrift. Her vil du få tips til hvordan du som arrangør kan styrke økonomisk stabilitet og skape forankring og engasjement rundt ditt prosjekt! Vi avslutter dagen med en panelsamtale der noen lokale arrangører får utfordre paneldeltakerne med sine arrangørhverdagslige utfordringer. 

Sted: Hamar Teater
Når: 19. mars

 

Program 


11:30-12:00 Registrering og kaffe

12:00-12:20: Klassisk arabisk: Inger Hannisdal & Shble Saleem

Inger Hannisdal, fele, og Shble Saleem, oud, møttes som følge av en felles interesse for klassisk arabisk musikk. Sammen har de etablert kammermusikkensemblet Takht Tøyen. Takht er betegnelsen på et kammermusikkensemble innen klassisk arabisk maqam-musikk, og betyr plattform, oppkalt etter scenen musikerne satt på. Hannisdal og Saleem framfører musikk fra det klassiske arabiske repertoaret, i tillegg til at de også komponerer og improviserer ny musikk. 


12:20-12:50 Engasjement og arrangement- arrangørøkonomien i tall 

Boken “Engasjement og arrangement” er bestilt av Kulturrådet og skrevet av Telemarksforskning. Boken er resultatet av et større forskingsprosjekt om helårsarrangørene og konsertvirksomhet i Norge. Fra Telemarksforskning kommer medforfatter av boken, Sigbjørn Hjelmbrekke, som skal gjøre et dypdykk i arrangørøkonomien. v/Sigbjørn Hjelmbrekke, Telemarksforskning


12:50-13:10 Økonomistyring i hverdagen

To år med pandemi har preget økonomien til de aller fleste konsertarrangører. Hva kan man gjøre når man er i en vanskelig økonomisk situasjon?  Hvilke grep er de mest effektive? Hvordan sørge for god økonomistyring i arrangørhverdagen? I dette foredraget gir Stine Mari Røverdatter, som har erfaring med både suksess og konkurs, deg en rekke tips om hvordan dere kan ta styring på økonomien. v/Stine Mari Røverdatter, All Things Live Norway


13:10-13:45 Lunsj


13:45:14:30 Engasjement året rundt - på sosiale medier

Som arrangør er sosiale medier en enormt viktig del av dagens markedsføringsstrategi. For å nå ut til unge billettkjøpere og musikkelskere, for å skape engasjement og tilhørighet i lokalsamfunnet og ikke minst for å spre praktisk informasjon og nyheter. Men hvordan når man gjennom all støyen? Hvilke plattformer er mest relevante? Hvilke budsjetter bør man operere med?

Vi får eksempler på enkle grep som har funket, vi ser litt på statistikk og brukervaner og hvilke plattformer som er mest relevant for deg som konsertarrangør. Vi skal innom budsjettering og betalt annonsering og vi får noen skarpe blikk på hvordan det kan være lurt å bruke sosiale medier i tiden framover. 

Moderator: Magni Sørløkk (Promotion Manager, Playground Music)

I panel: Leif Haaland (Kommunikasjonsrådgiver, MØST), Pernille Dragsten Holden (Longyear United) og Guro Furunes Pettersen (Bookingsjef Vinjerock) 


14:30-14:45 Pause


14:45-16:10 Panelsamtale og innlegg

Hvordan holder konsertarrangørene engasjementet oppe året rundt? Hva kan vi vente oss av magiske musikkøyeblikk og fete konsertopplevelser i Innlandet i årene som kommer? Vi spør og én fylkeskulturpolitiker, én dagsfersk leder for nyetableringen Musikk Innlandet og tre konsertarrangører.

Innlegg fra:

Kjerstin G Lundgård, leder utvalg for kultur, Innlandet fylke

James Welburn, Lillehammer experimental

Mette Vårdal, Kultivator i Vågå

Kristin Fyrand Mikkelsen, kammermusikkserien Resonans, Gjøvik 

Solbjørg Tveiten, Musikk Innlandet 

 

Innledere og paneldeltakere

Stine Mari Røverdatter
Stine Mari Røverdatter

Stine Mari Røverdatter er CFO og HR ansvarlig i All Things Live Norway og har lang erfaring med klubbdrift, fra Blå, Kanonhallen og Cafe Mono. Hun har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler i tillegg til å ha flere styreverv. Stine Mari studerer organisasjon, styrearbeid og ledelse på BI og kombinerer ofte faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats.

Magni Sørløkk
Magni Sørløkk

Magni Sørløkk har utdanning innen PR og kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI og jobber til daglig som PR-ansvarlig i Playground Music Scandinavia. Hun har lang erfaring med presse, markedsføring og sosiale medier for artister og festivaler gjennom blant andre ACT Entertainment, Trænafestivalen, Øyafestivalen, Pstereo og Spellemann.

Sigbjørn Hjelmbrekke
Sigbjørn Hjelmbrekke

Sigbjørn Hjelmbrekke er utdanna samfunnsøkonom frå Universitetet i Oslo (2009) og har doktorgrad i kulturøkonomi frå Erasmus-universitetet i Rotterdam (2021). Avhandlinga tok for seg økonomi og endringsprosessar i musikkbransjen, med vekt på strøymingstenester. Han arbeider som universitetslektor ved Universitetet i Søraust-Noreg. Hjelmbrekke har også i fleire periodar drive med oppdragsforsking på kulturområdet og kommunesektoren gjennom Telemarksforsking.

Kjerstin Lundgård
Kjerstin Lundgård

Kjerstin Lundgård er leder for Kulturutvalget for Innlandet fylkeskommune, og en sann kulturpolitiker med et stort engasjement for kulturen i Innlandet

Solbjørg Tveiten
Solbjørg Tveiten

Solbjørg Tveiten er nyansatt leder for Musikk Innlandet - fylkets nye storsatsing på Musikk. Solbjørg er selv musiker, og har turnert landet på kryss og tvers. De siste årene har Solbjørg jobbet som kultursjef i Stange kommune.

Pernille Dragsten Holden
Pernille Dragsten Holden

Pernille Dragsten Holden har jobbet med digital markedsføring i flere år gjennom -  I Phonofile, og i senere år via konsulentselskapet Longyear United. Pernille er utdannet fra Music management ved HInn

Leif Haaland
Leif Haaland

Leif Haaland er kommunikasjonsrådgiver i MØST og har bakgrunn som artist. I MØST har Leif ved siden av det generelle kommunikasjonsarbeidet jobbet mye med utviklingen av den kommende nettressursportalen Musikkontoret.no.

Kristin Fyrand Mikkelsen
Kristin Fyrand Mikkelsen

Kristin Fyrand Mikkelsen er frilans pianist, formidler og gründer, ved siden av jobben som høyskolelektor og fagleder på Barrat Due musikkinstitutt. Mikkelsen står bak etablering og drift av kammermusikkserien Resonans på Gjøvik.

James Welburn
James Welburn

James Welburn er frilans musikkprodusent ved siden av jobben som høgskolelektor på Høgskolen i Innlandet, hvor han underviser i lyd for TV- og dokumentarproduksjon. Welburn er opprinnelig fra London, og har bodd mer enn et tiår i Berlin, før kontakten med den norske eksperimentelle musikkscenen førte ham til Norge og Lillehammer. Her har han etablert konsertserien Lillehammer Experimental som presenterer støy, avant-jazz og elektronika for et stort publikum.

 

Mette Vårdal
Mette Vårdal
Mette Vårdal

Mette Vårdal er historiker og filmskaper, og har sammen med sin mann, folkemusiker, danser og komponist Vegar Vårdal, etablert firmaet Kultivator as. En kultivator er et redskap som graver dypt i jorden og vender den så det er mulig å dyrke nytt i gammel jord. Dette er også Vårdal-parets misjon: å skape noe nytt på grunnlag av tradisjon og historie - som både behager og overrasker sansene. Ved siden av firmaet, har ekteparet også etablert Vågå konsertserie hvor de presenterer god musikk i vakre omgivelser på Gammel-Kleppe Kulturarvhotell i Vågå.

 

https://www.facebook.com/Vågå-konsertserie-1575368292491090

Tonje Sørdal
Tonje Sørdal
Tonje Sørdal

Tonje Sørdal er markedsansvarlig i Fredvikafestivalen på Gjøvik. Hun har bred erfaring fra musikk- og arrangørfeltet, og har jobbet med sosiale medier for bl.a. Slottsfjell, Salt Art & Music og Grappa Musikkforlag. Sammen med 5 andre musikkhjerter startet hun Fredvika i 2018. En ung, ambisiøs festival med sterk identitet.