#

Arrangørsamling // Engasjement hele året! // Drammen 2. april

28.03.2022

Norske Konsertarrangører, Østnorsk Jazzsenter, ØKS - Østafjelske Kompetansesenter, MØST, Norsk Viseforum og Samspill International Music Network inviterer til arrangørsamlinger om økonomi og helårsdrift i Drammen 2. april. Samlingen er på Union Scene og det er gratis å delta. 

Arrangørens økonomiske hverdag er ofte preget av små marginer, uforutsigbarhet og høy risiko. Hvordan kan man løfte blikket og tenke langsiktig når man har fullt opp med umiddelbare utfordringer? Hva skal til for å få på plass gode rutiner og holde engasjementet oppe, hele året?


Norske Konsertarrangører, Østnorsk Jazzsenter, ØKS - Østafjelske Kompetansesenter, MØST, Norsk Viseforum og Samspill International Music Network inviterer til arrangørsamling med tema økonomi og helårsdrift. Her vil du få tips til hvordan du som arrangør kan styrke økonomisk stabilitet og skape forankring og engasjement rundt ditt prosjekt! Vi avslutter dagen med en panelsamtale der noen lokale arrangører får utfordre paneldeltakerne med sine arrangørhverdagslige utfordringer. 

Sted: Union Scene
Når: 02. april 

 

Program


10:00-10:30 Registrering og kaffe


10:30-10:45 Farasoo

Farasoo er en dynamisk og utradisjonell duo bestående av Bjørk-Guinevere Kinsella Eide og Mirsaeed Hosseiny Panah. Duoen ble opprettet oktober 2019 og  lar norsk og persisk musikk smelte sammen med improvisasjon i et uttrykksfull og atmosfærisk lydlandskap. Farasoo spiller primært akustisk, men har den siste tiden utviklet seg i en elektronisk retning. 


10:45-11:15 Engasjement, idealisme og litt galskap

Sangeren Marit Sehl tok i 2018 over slektsgården i Ål i Hallingdal. Med seg på flyttelasset hadde hun en drøm om å kunne bidra med sin kunstneriske kompetanse på sitt nye hjemsted. På de fire årene er den gamle låven blitt en helt spesiell kulturarena med konserter både vinter og sommer, og visjonen er å skape Hallingdals mest attraktive arrangementslåve! Hvilke fallgruver og hvilke suksesskriterier krystalliserer seg og hvordan skaper man lokal forankring og engasjement rundt et nyskapende prosjekt? Hva får man hvis man tør å tenke litt større? v/Marit Sehl


11:15-11:45 Engasjement og arrangement- arrangørøkonomien i tall 

Boken “Engasjement og arrangement” er bestilt av Kulturrådet og skrevet av Telemarksforskning. Boken er resultatet av et større forskingsprosjekt om helårsarrangørene og konsertvirksomhet i Norge. Fra Telemarksforskning kommer medforfatter av boken, Sigbjørn Hjelmbrekke, som skal gjøre et dypdykk i arrangørøkonomien. v/Sigbjørn Hjelmbrekke, Telemarksforskning


11:45-11:55 Pause


11:55-12:15 Økonomistyring i hverdagen

To år med pandemi har preget økonomien til de aller fleste konsertarrangører. Hva kan man gjøre når man er i en vanskelig økonomisk situasjon?  Hvilke grep er de mest effektive? Hvordan sørge for god økonomistyring i arrangørhverdagen? I dette foredraget gir Stine Mari Røverdatter, som har erfaring med både suksess og konkurs, deg en rekke tips om hvordan dere kan ta styring på økonomien. v/Stine Mari Røverdatter, All Things Live Norway

12:15-13:00 Lunsj


13:00-13:40 Engasjement året rundt - på sosiale medier

Som arrangør er sosiale medier en enormt viktig del av dagens markedsføringsstrategi. For å nå ut til unge billettkjøpere og musikkelskere, for å skape engasjement og tilhørighet i lokalsamfunnet og ikke minst for å spre praktisk informasjon og nyheter. Men hvordan når man gjennom all støyen? Hvilke plattformer er mest relevante? Hvilke budsjetter bør man operere med?

Vi får eksempler på enkle grep som har funket, vi ser litt på statistikk og brukervaner og hvilke plattformer som er mest relevant for deg som konsertarrangør. Vi skal innom budsjettering og betalt annonsering og vi får noen skarpe blikk på hvordan det kan være lurt å bruke sosiale medier i tiden framover. 

I panel: Stina Hellland (Warner Music Norway), Marit Stokkenes ((Østafjelske kompetansesenter for musikk) og Pernille Elverhøy Tårnes (KVASS Oslo)
Moderator: Magni Sørløkk (Playground Music)

13:40-13:50 Pause

13:50-14:35 Panelsamtale: Arrangørens hverdag

I Panel: Herman Ekle Lund (nestleder i kulturutvalget for Venstre i Drammen kommune), Kaja Rosholt (bookingansvarlig, Drammen Scener) og Maria Hardang (daglig leder, Kroa i Bø)
Moderator: Tone Østerdal (daglig leder, Norske Konsertarrangører)


Takk for i dag! 

Innledere og paneldeltakere

Stine Mari Røverdatter
Stine Mari Røverdatter

Stine Mari Røverdatter er CFO og HR ansvarlig i All Things Live Norway og har lang erfaring med klubbdrift, fra Blå, Kanonhallen og Cafe Mono. Hun har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler i tillegg til å ha flere styreverv. Stine Mari studerer organisasjon, styrearbeid og ledelse på BI og kombinerer ofte faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats.

Magni Sørløkk
Magni Sørløkk

Magni Sørløkk har utdanning innen PR og kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI og jobber til daglig som PR-ansvarlig i Playground Music Scandinavia. Hun har lang erfaring med presse, markedsføring og sosiale medier for artister og festivaler gjennom blant andre ACT Entertainment, Trænafestivalen, Øyafestivalen, Pstereo og Spellemann.

Sigbjørn Hjelmbrekke
Sigbjørn Hjelmbrekke

Sigbjørn Hjelmbrekke er utdanna samfunnsøkonom frå Universitetet i Oslo (2009) og har doktorgrad i kulturøkonomi frå Erasmus-universitetet i Rotterdam (2021). Avhandlinga tok for seg økonomi og endringsprosessar i musikkbransjen, med vekt på strøymingstenester. Han arbeider som universitetslektor ved Universitetet i Søraust-Noreg. Hjelmbrekke har også i fleire periodar drive med oppdragsforsking på kulturområdet og kommunesektoren gjennom Telemarksforsking.

Marit Sehl
Marit Sehl
Marit Sehl

Sangeren Marit Sehl tok i 2018 over slektsgården i Ål i Hallingdal. Med seg på flyttelasset hadde hun en drøm om å kunne bidra med sin kunstneriske kompetanse på sitt nye hjemsted. På de fire årene er den gamle låven blitt en helt spesiell kulturarena med konserter både vinter og sommer, og visjonen er å skape Hallingdals mest attraktive arrangementslåve!

Farasoo
Farasoo
Farasoo

Farasoo er en dynamisk og utradisjonell duo bestående av Bjørk-Guinevere Kinsella Eide og Mirsaeed Hosseiny Panah. Duoen ble opprettet oktober 2019 og  lar norsk og persisk musikk smelte sammen med improvisasjon i et uttrykksfull og atmosfærisk lydlandskap. Farasoo spiller primært akustisk, men har den siste tiden utviklet seg i en elektronisk retning. 

Stina Helland
Stina Helland
Stina Helland

Stina Helland jobber som Fan Engagement Manager i Warner Music Norway og har ansvaret for utvikling og gjennomføring av strategier for sosiale medier, digitalt innhold og kampanjer, både for selskapets lokale og internasjonale roster. Ved siden av å fullføre mastergrad i Mass Communication og Music Industry Administration i Los Angeles, jobbet hun også i Direct Management med artister som Katy Perry og med konsertavvikling på Hollywood Bowl. 

Marit Stokkenes
Marit Stokkenes
Marit Stokkenes

Marit Stokkenes jobber som fagansvarlig i Musikkontoret ØKS og er medeier i kulturbyrået Romfarer United. Hun har utdanning innen kommunikasjon og digital markedsføring og har tidligere jobbet som markedsansvarlig på Union Scene og i Interkultur.

 

Herman Ekle Lund
Herman Ekle Lund
Herman Ekle Lund

Herman Ekle Lund (33) er kommunestyrerepresentant i Drammen, hvor han er gruppeleder for Venstre og nestleder i Hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet. Han har arrangørbakgrunn fra flere festivaler og klubbscener og har for øvrig jobbet mye med kommunikasjon. Herman jobber til daglig i WWF Verdens naturfond. Han har sittet i styret til Norske Konsertarrangører siden 2016.

Pernille Elverhøy Tårnes
Pernille Elverhøy Tårnes
Pernille Elverhøy Tårnes

Pernille Elverhøy Tårnes driver kommunikasjonsbyrået KVASS Oslo med makkeren Kristine
Karlsen. De jobber med markedsføring, strategi, prosjektledelse og rådgiving for ulike
kulturaktører og prosjekter. Pernille er også involvert i by:Larm som prosjektleder for by:Larm
Ung og som økonomi- og administrasjonsansvarlig.

Kaja Rosholt
Kaja Rosholt
Kaja Rosholt

Kaja Rosholt – nåværende produsent/booking for Drammen Scener, tidligere produsent/booking for Konserthuset Festiviteten. Utdannet ved UCL

Maria Hardang
Maria Hardang
Maria Hardang

Maria Hardang har gjennom sin fartstid i bransjen jobbet som daglig leder for Studenthuset Meieriet i Sogndal, og er nå daglig leder for Kroa i bø. 

Med sin utdanning innenfor økonomi og administrasjon bistår Maria med en bred økonomiforståelse i kulturfeltet. Med et 50-års jubileum i 2021 er Kroa i Bø et av Norges eldste studenthus og blant Telemarks største konsertscener som kan huse 850 publikummere. Som daglig leder jobber Maria I dag med å bistå styret og den daglige ledelsen i sitt arbeid, gjennom, koordinering, rådgivning og økonomisk oversikt. På sitt syvende år som daglig leder på studenthus har Maria bred fagkunnskap som helårsarrangør og har mye erfaring med å jobbe med studenter og personalhåndtering av frivillige.