Norsk Rockforbund og Rikskonsertene presenterer: Hopalong Knut

20.09.2006
De er mange. De gir deg inn med tett, hard og energisk skarock. De er Hopalong Knut. Lørdag 23. september starter Norgesturneen på Samfundet i Trondheim.

20/09/2006

Det trønderske skarock-bandet Hopalong Knut er beskrevet som et fyrverkeri og en musikalsk eksplosjon, og har gjort seg kraftig bemerket med sin ektefølte, drivende og samkjørte ska-musikk. Med vokalist Kristin Jensen i spissen og en blåserrekke du ikke kan unngå å svinge deg med på, har bandet dratt med seg publikum rundt om i landet inn i skaens opprørske og deilig svingende verden. Trondheimsbandet har i de siste årene tatt Norge med storm, og bandet har gjort mange konserter i løpet av festivalsommeren. Med hornfylt og rytmisk ska har de imponert både kritikere og publikum. Nimannsorkesteret er i følge publikum det rene sprengstoff på scenen, og vokalist Kristin Jensen er kjent som en av Norges mest energiske frontfigurer.

Gode konsertopplevelser hele året

Turnésamarbeidet mellom Studentarrangørene i Norsk Rockforbund og Rikskonsertene kom i gang på tampen av 2004. Høsten 2005 besøkte fjorårets "snakkis", Animal Alpha, femten studentarrangører. Nå er det Hopalong Knut sin tur, og de skal i løpet av høsten 2006 spille på hele 18 studentscener fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

- Et av målene med turneen er å knytte studentarrangørene tettere sammen i et nettverk av konsertarrangører, sier Guro Midtsund i Norsk Rockforbund. - Norsk Rockforbund er opptatt av at konsertarrangører skal gi publikum over hele landet gode konsertopplevelser hele året, og her er studentarrangørene svært viktige bidragsytere.

Rikskonsertenes konsertsjef, Helge Skansen, er enig. - Rikskonsertene trenger gode samarbeidspartnere innenfor alle musikksjangere og alle arrangørsegmenter for å være en god bidragsyter på alle felter innen musikk i Norge, påpeker han. - Gjennom samarbeidet med Norsk Rockforbund får vi mulighet til å være med på å løfte både helårsarrangørene og - ikke minst - de gode, unge rockebandene i Norge, sier han.

- Dette blir bra!

Rolf Martin Snustad, også kjent som Harry Hopalong, er saksofonist i Hopalong Knut. - Det blir knallartig å komme seg ut på veien med nytt materiale, sier han. - Vi har jo besøkt flere av studentstedene før, og vi vet at dette blir bra!

Med et nytt album i bagasjen er det duket for nye skahits som "Ut gjennom vinduet", så vel som gamle kjenninger som "Bautastein" og "Suppe". Både musikalsk og tekstmessig representerer Hopalong Knut et opprør mot lykkejegeri, jåleri, elitisme, meningsskrinnhet og antikollektive strømninger.

Denne høsten vil publikum over langt større deler av landet bli kjent med Hopalong Knut. Med et sylferskt album i sekken gjør Hopalong Knut en lang turné rundt om på landets studentscener. Albumet, Evolusjonens trøst, slippes mandag 25. september på selskapet Via Music.

Turneen er støttet av Norsk kulturråd.

Hør plata før alle andre!

Flere av arrangørene på turnéen har denne uka forhåndslytting av "Evolusjonens trøst". Her kan du vinne albumet, eksklusive t-skjorter og hvem vet, kanskje også muligheten til å se de helt gratis senere i høst?!

Her kan du høre "Evolusjones trøst" før den kommer i butikken:

Onsdag 20. september

Glassbaren/Det Norske Studentersamfund, Oslo

Rokken, Volda

Driv, Tromsø

Luftslottet, Grimstad

Torsdag 21. september

Østsia, Kristiansand

Fredag 22. september

Meieriet, Sogndal

Bingo'n, Lillehammer

Hydranten, Hamar

Turnérute Hopalong Knut, høst 2006

23.09    Trondheim, Samfundet

04.10    Lillehammer, Bingo'n

05.10    Bø, Kroa

06.10    Oslo, Betong

07.10    Uka i Ås

10.10    Kongsberg, EnergiMølla

11.10    Tønsberg, Vestfold Studentsamfunn

12.10    Bergen, Hulen

13.10    Sogndal, Meieriet

14.10    Volda, Rokken

17.10    Nesna, Thorvalds

19.10    Harstad, Studentkroa

20.10    Tromsø, Driv

21.10    Alta, Studentkroa

25.10    Hamar, Hydranten

26.10    Grimstad, Luftslottet

27.10    Kristiansand, Østsia

28.10    Stavanger, FolkenKontakt for mer informasjon:

Guro Midtsund, Norsk Rockforbund

guro@norskrockforbund.no

Tlf.: 24 14 11 67

Mob.: 901 29 331

Guro Kleveland, Rikskonsertene

guro.kleveland@rikskonsertene.no

Tlf.: 22 02 59 26

Mob.: 99 59 01 30