Møt NKAs kursholdere som reiser rundt i hele landet for å heve kompetansen blant landets arrangører, organisasjoner, studenter og bedrifter! Bestill kurs gjennom oss for å lære, bli inspirert og få litt hjelp på veien.

Mariann Bjørnelv
Mariann Bjørnelv
Frivillige / Personell / Organisasjon / Økonomi

Mariann Bjørnelv har vært festivalsjef for Moldejazz og daglig leder på Folken gjennom flere år. Hun arbeider med en rekke av landets største festivaler innen områdene ledelse, presse, controller/ økonomi og backstage/ artist, og er i dag eier av Skral Festival og Sørveiv. Hun er styreleder i Filmkraft Rogaland og har også en rekke andre styreverv. Av utdanning har hun både økonomi og ledelse, kultur- og musikkstudier og etterutdanner seg nå med en master i strategi- og ledelse. 

Mariann startet selv sin karriere som frivillig på studenthuset Vaskeriet i Kristiansand og har et brennende engasjement for god styring, organisering og motivering av frivillige.

Mariann holder kurs i endringsledelse, prosjektledelse, frivilligledelse og organisering, organisasjonsbygging og strategi- og økonomiarbeid. 

 

Magni Sørløkk
Magni Sørløkk
PR / Kommunikasjon

Magni Sørløkk har utdanning innen PR og kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI og jobber til daglig som PR-ansvarlig i Playground Music Scandinavia. Hun har lang erfaring med presse, markedsføring og sosiale medier for artister og festivaler gjennom blant andre ACT Entertainment, Trænafestivalen, Øyafestivalen, Pstereo og Spellemann.

Stian Strømseth
Stian Strømseth
Arrangementsikkerhet / Store folkemengder / Risiko og beredskap / HMS / Smittevern

Stian har siden 2011 jobbet med mange av de største arrangementene i Norge, blant annet festivaler, konserter, idretts- og byarrangementer. Han har en Bachelor i Internasjonal Beredskap fra UiT Norges arktiske universitet og flere kurs innen Crowd Management og Crowd Psychology fra utlandet.


Gjennom selskapet S Plan AS er Stian til daglig rådgiver innen sine fagområdet og innehar som oftest roller som sikkerhetsleder med ansvar både for planlegging og gjennomføring, som operativ leder eller beredskapsleder.

Limita Lunde
Limita Lunde
Organisasjon / Ledelse / Booking / Juridiske temaer

Foto: Linda Wiken

Limita er daglig leder for Little Big Sister og jobber som advokat i Bing Hodneland advokatselskap. I tillegg har hun vært daglig leder og bookingansvarlig på Parkteatret Scene i 10 år og jobbet i Øyafestivalen som avdelingsleder for billett- og akkreditering i 15 år. Hun har lang styreerfaring fra musikkbransjen. Limita holder kurs innen kontraktsrett, organisasjonsutvikling, ledelse, booking, samt konsertavvikling, arbeidsrett og HMS, personvern og øvrige juridiske temaer.

Berit Vordal
Berit Vordal
Tilgjengelighet / Universell utforming

Berit Vordal har utdanning i ledelse og organisasjonsutvikling og som hjelpepleier i vernepleie. Hun har jobbet som assistent for funksjonshemmede i skolen, miljøarbeider ved Staupshaugen Treningsverksted, daglig leder i paraplyorganisasjonen for amatørteater i Nord-Trøndelag, produksjonsleder og teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater, regionleder for LHL Midt-Norge, kommunikasjonsrådgiver i Røe kommunikasjon, direktør for Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival og produksjonsleder og daglig leder for Elden musikkteater på Røros. Berit har vært politiker og aktiv som tillitsvalgt flere frivillige organisasjoner. Hun har også vært engasjert av Norske Konsertarrangører som prosjektleder for Tilgjengelighetsmerket.

Lars Tefre Baade
Lars Tefre Baade
Strategi / PR / Markedsføring / Merkevarebygging

Lars er partner og hjelperytter i The Oslo Way. Han har tidligere arbeidet som markedsansvarlig i Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene og kommunikasjonsrådgiver i andre byråer.

Lars er solid på kommunikasjon, prosjektstyring, strategi/prosessarbeid og ideutvikling og jobber til daglig med landets største merkevarer i musikk og kulturfeltet. Holder kurs i PR- og kommunikasjon, strategi, rådgivning, prosjektledelse, identitetsutvikling og merkevarebygging. Lars er også en mye brukt prosessleder og fasilitator for strategiprosesser. 

Kim K. Osmundsvåg
Kim K. Osmundsvåg
Konsertproduksjon / Avvikling / Prosjektledelse

Kim K. Osmundsvåg har lang fartstid innen konsertproduksjon, prosjektledelse og avvikling. Som produksjonsleder har han hatt ansvaret for hovedsakelig internasjonale artister på alt fra klubbscener og festivaler til de største arenaene som Telenor Arena og Ullevaal Stadion. Kim har også erfaring innen utforming og planlegging av større utendørsarrangementer. Han har jobbet som Head Of Production i den internasjonale delen av Atomic Soul i 4 år, er grunnlegger av produksjonsselskapet Fivecelsius og jobber nå som prosjektleder for Trippel M

Ketil Hvindenbråten
Ketil Hvindenbråten
Organisasjonsutvikling / Lederskap

Ketil Hvindenbråten jobber som produksjonsleder i Kongsberg Jazzfestival. Han er utdannet og sertifisert coach fra The Coaches Training Institute. Ketil eier og driver også selskapene Kontrast Coaching og KUPL AS som leverer tjenester innenfor organisasjonsutvikling, lederstøtte og prosjektledelse, både til virksomheter i musikkbransjen og andre organisasjoner. Han har lang erfaring i oppstart og drift av festivaler, blant annet 10 år som produsent i Slottsfjell.

Som en erfaren festivalleder og foredragsholder har Ketil et bredt spekter av temaer for arrangører: Konseptutvikling, lederskap, offentlig og privat funding, anbudsarbeid, frivillighet, rekruttering og arenaproduksjon. Han brenner også for å inspirere og utvikle fremtidens arrangørtalenter.

Stine Mari Røverdatter
Stine Mari Røverdatter
Organisasjonsutvikling / Strategi / Ledelse / Styrearbeid / Team / Prosjektledelse / Drift / Salg / Økonomi / Miljø / Sponsing / Søknadsskriving

Stine Mari har lang fartstid i musikkbransjen. Hun har vært daglig leder for flere spillesteder, ledet prosjekter på en rekke festivaler og jobbet i bookingbyrå. Hun har skrevet boken «Fuzz og finans – en innføring i økonomi og juss for band» og foreleser i økonomi og finansiering på Høyskolen Kristiania.

Røverdatter er utdannet coach og studerer organisasjon og ledelse på BI. I dag driver hun egen virksomhet innen kurs, prosjekt- og prosessledelse, er gründer og medeier i Broadcast AS, i tillegg til å inneha flere styreverv.

Stine Mari er en erfaren og engasjert kursholder som liker å kombinere faglige kunnskap, praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats. Hun har en rekke verktøy for å få ulike grupper til å jobbe mer smidig og effektivt sammen som et team, og deler samtidig raust av egen kunnskap og erfaring.

 

 

Jon Gotteberg
Jon Gotteberg
Frivilligorganisering / Booking / Styrearbeid - fokus på studenthus/arrangører

Jon startet som bookingansvarlig på Kroa i Bø i 2002, og har siden vært involvert i mange forskjellige arrangørmiljøer og -steder; Quartfestivalen, Det Norske Studentersamfund, Parkteatret i Oslo, Stryn Kulturhus og Sørveiv. Siden 2012 har han jobbet som kultursjef i Studentsamskipnaden i Agder, som blant annet driver studenthusene Bluebox i Grimstad og Østsia i Kristiansand.

Som kursholder er det Jon du er på jakt etter om du trenger noen til å motivere/organisere den frivillige staben, hjelpe til med å ordne opp i økonomien i foreningen din, eller om det er behov for å stake ut ny strategi. Jon satt i styret til NKA fra 2013 og var styreleder fra 2016 fra 2019, samt tidligere styreleder i Sørveiv.  

Simen Herning
Simen Herning
Profilbygging / markedsføring / booking

Simen Herning er artistmanager og kulturgründer. Med bakgrunn fra platebutikk, studentfestival og styret og administrasjonen i Norsk Rockforbund, etablerte han i 2013 booking- og managementselskapet ACT som i 2022 ble en del av Live Nation.

Etter dette startet han business management-selskapet Etna, som bistår musikere, arrangører, komikere og andre i underholdningsbransjen med økonomi- og administrasjonsspørsmål.

I tillegg til å bygge opp Etna, er han også manager for artister og profiler som No. 4, Nils Bech og Jonis Josef.

Simen har bred kompetanse innen mange felt i underholdnings-Norge, med spesialkompetanse på profilbygging, forretningsutvikling og salg/markedsføring.

Svein-Egil Hernes
Svein-Egil Hernes
HMS / Sikkerhet / Smittevern

Svein-Egil har lang fartstid i kulturbransjen som arrangør, prosjektleder, produksjonsleder, produsent, turnéleder, arenaprodusent, teknisk leder, underviser og kursholder. Han er NKAs faste sikkerhetskonsulent og var betydelig bidragsyter til “Sikkerhetsveileder for store arrangementer”(DSB). Han har også vært fast kursleder for NUSB (Sikkerhet ved store arrangementer) siden 2011.

Svein-Egils brede arrangørfaglige kompetanse er fra flere tiår med planlegging og avvikling av alle typer arrangementer, eventer, drift av arrangementssted (bl. a fra 5 år som ansatt produksjonsleder hos Auditorium A/S Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene) og store arrangementer med mange titalls tusen publikummere med direktesendt TV (nasjonalt og internasjonalt), globale merkevarer og myndighetsoperasjoner på flere nivåer. 

Svein Egil har hatt ansvaret for konserter og turneer med A-ha, Barbie Bones, Bel Canto. Bertine Zetlitz, CC Cowboys, deLillos, Falsk & Mathisen, Fra Lippo Lippi, Ina Wroldsen, Jokke & Valentinerne, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Madrugada, Morten Abel, Prodigy, Tre Små Kinesere, Satyricon, Sissel Kyrkjebø, Turbonegro, Velvet Belly og Åge Aleksandersen.

Svein Egil har hatt ansvaret for kulturarrangement under Lillehammer-OL i -94 og Ungdoms-OL i 2016, Eurovision i Telenor Arena i 2010, Minnemarkeringen på Rådhusplassen i Oslo 22. juli 2012, Grunnlovsjubileet i 2014 og har et pågående samarbeid med Norges Håndballforbund med planleggingen av EURO-2020 (EM i Håndball, kvinner). Han er fast produsent for VG-lista Topp -20 med mange store utendørskonserter fra 2004 til i dag.

Torstein Løvlid
Torstein Løvlid
Salg / Kommersialisering / Profittmaksimering / Frivillig-organisering

Hvordan gjøre bedre økonomi med det man allerede gjør.  

Etter flere år innen festival, teater, konsert, hotell og event-bransjen sitter Torstein på bred kompetanse innen å drive kreative prosesser og oppdage økonomiske muligheter. Med dette kurset, eller kanskje en workshop, vil dere sitte igjen med egne verktøy for å øke fortjenesten og måloppnåelsen for organisasjonen.. Kurser i temaer som spons, øke verdisetting, bedre rutiner, senke utgifter og flere andre grep man kan ta for positiv endring. Er i dag gründer i Kveik og jobber med flere spennende prosjekter på vegne av ulike aktører.

Jobber gjerne også med motivasjon, organisasjonsstruktur, kreative prosesser og andre relevante felter, i tillegg til å øke overskuddet. 

 

 

Linnea Vågen Svensson
Linnea Vågen Svensson
Sponsing / Miljø / Produksjon

Linnéa holder kurs i temaene miljø, sponsing og produksjon (konsept, plan, prosjektbudsjett etc). Hun bistår også med strategiarbeid innen de ulike temaene dersom det ønskes. På kurset hjelper hun dere med å komme i gang med arbeidet, eller å videreutvikle det dere allerede har.
Linnéa underviser i kurset "Bærekraftig eventledelse" på BI i Oslo. Hun jobber med byutvikling, samt med bærekraftsprosjekter innen kultur og idrett. Linnéa er sertifisert Miljøfyrtårnkonsulent og har også jobbet med ISO20121-standaren for bærekraftige arrangement i Norge. Hun er styreleder for MØST og styremedlem i Stiftelsen Greener Events, Oslo Jazzfestival, GramArts Fond, ZERO mfl. Hun er aktiv i det europeiske festivalarrangørmiljøet i YOUROPE og var med å starte Green Operations Group i 2011.

Linnéa har vært arrangør i 25 år. Hun har de siste året blant annet jobbet som bærekraftsansvarlig i Rosendal Garden Party i Stockholm, med forskning og utvikling av ulike klimagassberegningsverktøy for festivaler, film og arrangement, og som prosjektleder for Grønt veikart for kunst- og kultursektoren. Hun var i perioden 2002-2011 i Øyafestivalen med ansvar for sponsing, økologisk mat og miljø; både praktisk og kommunikativt, samt med festivalproduksjon og -drift generelt. Hun har vært medeier og styreleder i konsertstedet BLÅ i perioden 2006-2011, samt jobbet med ulike tv-events via tv-produksjonsselskapet Eyeworks blant annet Spellemann og Nobel. I Greener Events var hun daglig leder og jobbet med miljøprosjekter innen idrett, samfunn og kultur og i by:Larm 2015-2019 var hun blant annet ansvarlig for bærekraft og konferansedelen.

Linnéa er forfatter en av Sponsorhåndboka utgitt av NKA i 2013 og har også laget flere veiledere for arrangører i miljøarbeid.

 

Elisabeth Bekken Vikanes
Elisabeth Bekken Vikanes
Sosiale medier

Elisabeth har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse og jobber i dag som Sosiale Medie Ansvarlig i OBOS. Hun elsker musikk og kultur og har en CV stappet med utallige timer som både frivillig og ansatt i flere store og små kulturprosjekter. I sommerferien, når hun ikke sitter på kontoret jobber hun blant annet med Palmesus. 

Are Bergerud
Are Bergerud
Søknader / Booking / Konsertproduksjon

Are Bergerud er daglig leder i kompetansesenteret Tempo i Midt-Norge hvor han blant annet jobber med veiledning av medlemmer, kurs og seminarer, i tillegg til større prosjekter som Trondheim Song:Expo, Musikkbyen Trondheim og Trondheim Calling.

Are har bakgrunn fra Samfundet i Trondheim, og har videre jobbet med konserter i mange ulike roller. Han har blant annet vært engasjert som bookingkonsulent for UKA, hvor han satt opp større konserter med blant annet Future, Lorde og Martin Garrix. Den siste tiden har han vært en del av nysatsningen Trondheim Konsertkollektiv, som er en ny lokal arrangør som setter opp konserter på mange forskjellige scener i Trondheim. Are har tidligere også jobbet med konsertproduksjon i Polar Artist og har totalt sett vært involvert i mer enn 500 konsertproduksjoner.

 

Marit Over-Rein Stokkenes
Marit Over-Rein Stokkenes
Publikumsutvikling / Mangfold

Hvordan kan dere nå ut til et større publikum og nye publikumsgrupper? Hvordan kan dere legge en god og realistisk plan for å få mer mangfold både foran, på og bak scenen? I dette kurset lærer dere mer om publikumsutvikling og hva vi vet fungerer (og ikke fungerer) i praksis.

Marit er ansatt som fagansvarlig i kompetansesenteret ØKS der hun blant annet jobber med rådgivning, kurs og seminarer for musikklivet i Viken, Vestfold og Telemark. Hun er medforfatter av håndboken Mangfold i Kulturlivet, og har jobbet mye med arrangementer for og med ungdom. Ved siden av jobb er hun medeier i arrangørselskapet Romfarer United, og har tidligere jobbet som blant annet markedsansvarlig i Interkultur og markedssjef på Union Scene.

Guri Hummelsund
Guri Hummelsund
Sosialt entreprenørskap

Guri Hummelsund er tidligere prosjektleder for NKAs prosjekt Konsertarrangører og sosialt entreprenørskap. Hun har 15 års erfaring som forretningsutvikler for sosiale entreprenører, fra Norge siden 2017 og tidligere i Storbritannia. I Oslo jobber hun som forretningsutvikler for sosiale bedrifter, coach, kursholder, mentor og konseptutvikler for Vollebekk Fabrikker. Guri har bakgrunn både som utøvende musiker og konsertarrangør og brenner for løsninger for sosiale utfordringer og sirkulærøkonomi.

Julie Forchhammer
Julie Forchhammer
Miljø
Julie Forchhammer jobbet frivillig på sin første festival da hun var seks år gammel. Siden den gang har hun startet opp spillesteder, vært manager for masse fete norske bands flere, reddet regnskog i Regnskogfondet, og vært miljøsjef for Øyafestivalen. Nå bor hun i Vang i Valdres hvor hun var festivalsjef for Vinjerock i fem år – et av Norges mest populære kulturarrangement. Julie har et brennende engasjement for å finne de gode og grønne løsningene og deler gjerne av sine erfaringer.

 

Thomas Digervold
Thomas Digervold
Organisasjon, arbeidsmiljø, team, styrearbeid

Thomas Digervold har jobbet 15 år i musikkbransjen og er utdannet arbeid- og organisasjonspsykolog ved Universitet i Bergen, har en bachelor i sosial antropologi, er ølsommelier, driver Fest i Kjeften, har drevet eget booking og management og jobbet som alt fra barsjef, bookingansvarlig, styreleder, frivilligansvarlig og promo ansvarlig Norge rundt. De siste årene har han vært profileringskoordinator for Festspillene i Bergen, promo og markedsføringansvarlig for Vill Vill Vest og promo og konferanseansvarlig for Siderfesten. Fra august 2020 overtok Thomas jobben som daglig leder ved Cornerteateret i Bergen. 

Fem år ved Studentersamfunnet Driv i Tromsø, to år i styret på Hulen Bergen, fire år i Vill Vill Vest og utallige timer på festivaler har gjort at Thomas har en bred erfaring som kan komme de fleste medlemsorganisasjoner til gode. Han har med utdanningen og erfaringen sin mange gode verktøy for å få team, styregrupper og ledere til å fungere bedre sammen og skape et mer effektivt og kreativt arbeidsmiljø. 

Og hvis dere er heldige så kan det være han smeller opp en ost og ølsmaking når han er først er på besøk!
Marthe Berg
Marthe Berg
Tilgjengelighet / Universell Utfoming

Marthe har erfaring som Tilgjengelighetsansvarlig for Olavsfest i Trondheim. Hun er utdannet syns – og mobilitetspedagog, en utdanning som gir spesialkompetanse på svaksynte og blinde. Til daglig jobber hun med mobilitetsopplæring, fysisk tilrettelegging og hjelpemidler til svaksynte og blinde hos Norges Blindeforbund og Adaptor Arbeid. Marthe har også erfaring med Universell Utforming.  

Harald Byberg
Harald Byberg
Arrangementsikkerhet / Store folkemengder / Risikovurderinger / beredskap / HMS

Harald har jobbet med sikkerhet på store arrangementer siden 2010 og han har som oftest hatt rollen som sikkerhetsleder med ansvar for planlegging og gjennomføring av sikkerhetsarbeidet ved konserter, festivaler og idrettsarrangement over hele landet. For tiden er han også sikkerhetsleder for Tons of Rock.

Harald har gjennomført flere kurs innenfor arrangement sikkerhet, corwd management og crowd psychology både nasjonalt og internasjonalt.

Han jobber også som HMS rådgiver innenfor oljesektoren, som gir han bred erfaring han kan ta med seg inn i arrangementsverden.